Görüş Bildir
Haberler
MÜYORBİR Duyurdu: Müzik Yasağı Tüm Türkiye'de Kaldırıldı

MÜYORBİR Duyurdu: Müzik Yasağı Tüm Türkiye'de Kaldırıldı

Emre Ordu
23.06.2023 - 15:31 Son Güncelleme: 23.06.2023 - 20:16

Müzik Yorumcuları Meslek Birliği (MÜYORBİR) 1 Temmuz 2021 tarihinde koronavirüs salgını gerekçesiyle getirilen müzik yasağının tüm Türkiye'de kaldırıldığını duyurdu.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Haziran 2021’de koronavirüs salgını gerekçesiyle bar ve gece kulübü gibi yerlerde gece saat 00:00’dan sonra müzik yayını yapılması yasaklanmıştı. Bu yasak Mayıs 2022’de 01:00’e kadar uzatılmıştı. Müzik yasağı geçtiğimiz günlerde önce Antalya'da sonra Muğla'da kaldırılmıştı. 

Yaklaşık 2 yıldır süren ve yaşam tarzına müdahale olarak nitelendirilen yasak kararının tüm Türkiye'de kaldırıldığı öğrenildi. Açıklama Müzik Yorumcuları Meslek Birliği'nden (MÜYORBİR) geldi. Birliğin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

'MÜJDE! Mutlulukla belirtmek isteriz ki müzik sektöründeki pandemi kısıtlamaları Türkiye genelinde kaldırıldı. Müzik sektörü için bu önemli kararda emeği geçen ilgili Bakanlıklara ve kişilere teşekkür ederiz. MÜZİĞİN HİÇ SUSMAMASI DİLEĞİYLE…'

Sanat Özgürlüğünü İzleme Platformu’na (SÖZ Platformu) konuşan MÜYORBİR Başkanı Burhan Şeşen, Turizm Bakanı ve yardımcısının konu hakkında kendilerini bilgilendirdiğini söyledi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
33
17
6
3
3
2
2
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kılıç

daha uzun süre daha çok içilsin daha çok vergi toplansın.. demiştim islam kolaylıklar dinidir😅

nielee sin

yaz sezonu ve en önemlisi döviz lazım .d

ipimle kuşağım

modern insanın zeka seviyesine uymayan bir yasaktı ilginç bir u dönüşü oldu. ben enstrüman yasaklanır falan diye bekliyordum