Görüş Bildir
Haberler
Anime İzlemek İstiyorum, Nerden Başlasam Diyenlere 15 Leziz Cevap

Anime İzlemek İstiyorum, Nerden Başlasam Diyenlere 15 Leziz Cevap

Mert Yılmaz
04.09.2014 - 22:59 Son Güncelleme: 05.09.2014 - 01:37

İzlerken sıkılmayacağınız, başladığınız anda saran 15 anime

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. One Piece

1. One Piece

Korsan Kral Gold Roger, bu dünyadaki herşeyi elde eder ve idam edilirken, tüm servetinin Grand Line'da olduğunu, onu arayıp bulmaları gerektiğini söyler. Bu olaydan sonra herkes Grand Line'a gider. Ancak Grand Line'a girmek çok zor, Grand Line'da canlı kalabilmek imkansızdır.

Kahramanımız Monkey D. Luffy'nin rüyası, Korsan Kral olmak ve One Piece denen kimsenin bilmediği, görmediği hazineyi ele geçirmektir. Küçük yaşlardan beri hep korsan olmak isteyen Luffy, kazara bir şeytan meyvası (Akuma No Mi) yemiştir. 3 farklı şeytan meyvası vardır ve bu meyvalar yiyenlere çok üstün güçler sağlamaktadır ancak bu güçlerin bedeli asla yüzememektir. Luffy'nin yediği meyva onu bir lastik çocuğa çevirir. Bu olaydan yıllar sonra Luffy denize açılır. Yolculuğu sırasında ekibini toplayacak ve One Piece'i bulmak için Grand Line'da birbirinden tehlikeli ve komik maceralara atılacaktır.

2. Dragon Ball

2. Dragon Ball

Goku, ormanda ufak bir kulübede, ölmüş büyük babası Son Gohan'nın ona bıraktığı dört yıldızlı Ejder Topu'yla yaşamaktadır. Goku, bu Ejder Topu'nu, büyük babası zannetmektedir. Bir gün bu ejder toplarını arayan Bulma adında bir kız gelir ve Goku'ye Ejder Toplarının büyüsünü anlatır;

'Yedi tane Ejder Topu varmış. Bunların içindeki yıldızlar sayesinde parıl parıl parlıyorlarmış. Bir taneden yedi taneye kadar hepsini toplarsan ve doğru ilahiyi söylersen, Ejder Shenlong, gelip senin herhangi bir isteğini yerine getirirmiş. 

Ama yalnızca bir tanesini!!'

Bunun üzerine Goku ve Bulma bol aksiyon ve komedili uzun bir maceraya atılırlar ve Ejder Toplarını aramaya başlarlar.

3. Bleach

3. Bleach

Kurosaki Ichigo 15 yaşında normal bir öğrencidir, ancak ölülerle iletişim kurma becerisine sahiptir. Ichigo'nun babası ve kardeşleri aileye ait bir klinik işletmektedirler.

Birgün, shinigami(ölüm tanrısı) olan Kuchiki Rukia, Ichigo'nun odasına camdan girer ve Ichigo'nun onu görebildiğine çok şaşırır. O anın kargaşasında çevreye gelen hollow(kötü ruh) ile dövüşürlerken, Rukia güçlerini Ichigo'ya geçirir. Shinigami güçlerini alan Ichigo, Rukia ile beraber hollow'ları yok etmeye başlar.

4. Hunter x Hunter 2011

4. Hunter x Hunter 2011

Gon Freecss, avcı (Hunter) olmak isteyen küçük bir çocuktur. Babası da avcı olmak için ailesini terk etmiş ve efsanevi bir avcı olmuştur. Gon da hem babası için bu kadar önemli olan avcılığı tanımak hem de dünyanın en iyi avcısı olmak istemektedir.

Gon 12 yaşına geldiğinde annesi istememesine rağmen avcılık sınavına girmek için evinden ayrılır. Bu sınavı geçmek için hem en zor koşulların üstesinden gelerek hayatta kalmak, hem de bu arada kendisi gibi avcı olmak isteyenlere karşı kendini korumak zorundadır.

Not: 1999 yılı yapımı Hunter x Hunter serisinin yeniden yapımıdır.

5. Shaman King

5. Shaman King

Ruhları ve hayaletleri görebilen ve onlarla iletişim kurabilen Shaman Yoh Asakura, 500 senede bir yapılan 'Shaman Fight' yarışma katılmak için Tokyo'ya gelir. 'Shaman Fight' ı kazanan yarışmacı 'Shaman King' olacaktır. 'Shaman King' ile evlenmek isteyen Yoh'un nişanlısı Anna ve yeni edindiği arkadaşları, Yoh'u yarışma dışı bırakmak isteyen bir aileye karşı mücadele etmeye çalışacaklarıdır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Beelzebub

6. Beelzebub

İblislerin kralı, oğlu Prens Beelzebub'u, dünyaya yollar. Ancak dünyayı yıkacak ve dengeyi yok edecek bu prens, halen bir bebektir. Diğer taraftan lisede okuyan bir serseri olan Tatsumi Oga, şartlar gereği, kendini bir anda Beelzebub adlı bu bebeğin bakıcısı olarak bulur. Bebeğin asıl bakıcısı olan Hilda, durumu Tatsumi'ye anlatır ancak saf kötüye ve çok güçlü kişilere bağlanan Beelzebub'u, Tatsumi'den ayıramaz. Dünyanın sonunu getirecek Beelzebub'a bakmak zorunda Tatsumi, yanından bir dakika bile ayıramadığı bu ufaklıkla ne yapacaktır?

7. Hellsing

7. Hellsing

Avrupa'da vampirlere karşı verilen savaşta en önde savaşan kurum olan Hellsing Institute ve onun gizli silahı Alucard, son görevde bir köyü neredeyse tamamen zombi haline getiren ve onların kanıyla beslenen bir vampire karşı savaşmaya giderler. Aynı köye bir süre önce gönderilen polis güçleri saldırıya uğramış ve içlerinden sadece acemi polis memuru Seras Victoria sağ kalmıştır. Tam vampirin eline düşmüşken içeri Alucard girer ancak dövüş sırasında Seras yaralanır. Ona ölmek üzere olduğunu söyleyen Alucard, Seras'a iki seçenek sunar: Ya orada ölecektir, yada Alucard'ın kanını içerek yeniden doğacaktır. Seras ikincisini seçer.

Araştırmaları esnasında yeni bir tür vampir ile karşılaşırlar. Bu tür doğuştan yada bir vampir ısırığı ile değil yapay yollarla oluşmaktadır.

8. Naruto

8. Naruto

Naruto, içine hapsedilmiş kyubii (9 kuyruklu efsanevi tilki) yüzünden Konoha halkı tarafından yaratık olarak görülüp kenara itilmiş bir çocuktur. Naruto'nun bütün hedefi Ninja akademisini bitirip, Hokage olmaktır.

Akademi'nin ilk bölümünü bitirip genin olarak mezun olan Naruto, arkadaşları Sakura ve Sasuke ile chunin olabilmek için yeni eğitimlerine başlarlar.

Yaramaz ve bir o kadar heyecanlı bir kişiliğe sahip olan Naruto, içindeki kyuubinin gücünü yavaş yavaş öğrenecektir.

9. Fullmetal Alchemist Brotherhood

9. Fullmetal Alchemist Brotherhood

“İnsan bir şeyleri feda etmeden hiçbir şey elde edemez, bir şeyi elde etmek istiyorsan ona eş değerde bir şey sunmalısın, bu simyanın eşdeğer değiş-tokuş prensibidir.”

Elric kardeşler Edward ve Alphonse ölen annelerini diriltmek için simyaya başvururlar. Ama insan ruhu ile değiş-tokuş yapılacak eş değerde bir şey bulunmamaktadır. Deney sırasında büyük kardeş Edward bacağını, küçük kardeş Alphonse ise bedenini kaybeder. Edward elindeki son çareyi kullanıp Al’ın ruhunu bir zırha bağlamayı başarır ama bu esnada da kolunu kaybeder. İki kardeş annelerini diriltmenin imkansız olduğu büyük kayıplardan sonra anlar. Automail sayesinde mekanik uzuvlarına kavuşan Ed, kardeşine olanların kendi suçu olduğuna inanır. Al'ın bedenini geri almak ve simyayı daha da iyi öğrenmek için Elric kardeşler evlerini yakıp bir yolcuğa çıkarlar.

10. Gintama

10. Gintama

Edo döneminin sonlarında & Amando adlı zalim uzaylıların Dünya’yı istilası başlar ve dünyalılar ile uzaylılar arasında bir savaş kopar. Savaş sırasında birçok samuray hayatını kaybeder. Sonunda dünyalılar uzaylıların silahlarına yenik düşer ve teslim olurlar. Bu andan itibaren istediklerini yapmaya başlayan ve Edo şehrinde diledikleri gibi davranmaya başlayan Amando’lar yetmezmiş gibi hükümet geride kalan samurayların kılıç taşımasını yasaklar. 

Aradan uzun zaman geçer. İşte Sakata Gintoki, artık samuraylara ihtiyaç duyulmayan böyle bir dönemde yaşayan bir samuraydır. Güçlü bir uzaylı olan Kagura ve bir nevi öğrencisi olan Shinpachi ile yaşayan Gintoki, Dünya’yı daha katlanılır bir yer kılabilmek ve kiralarını ödeyebilmek için kendilerine gelen birbirinden garip görevleri üstlenirler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Death Note

11. Death Note

Yagami Light, üniversite giriş sınavlarına hazırlanan bir lise son sınıf öğrencisidir. Light (Raito), Japonya'nın belki de en yetenekli ve zeki öğrencisi olmasına rağmen, yaşadığı dünya ona tat vermemektedir. Her gün gittikçe artan suç oranı ve adalet sisteminin çökmüşlüğü, onun için bu dünyayı daha da anlamsız ve çürümüş kılmaktadır. Bu yüzden de, hiç bir şeyde anlam görmemektedir.

Light, bu buhranlarını kendi içinde yaşarken, ders sırasında bir defterin gökten düştüğünü görür. Okul çıkışı elinde olmadan defterin düştüğü yere yönelir. Defterin üstünde 'Death Note' yazmaktadır. Defteri yerden alıp incelediğinde hiç de inanacağı şeylerle karşılaşmaz.

'Bu deftere ismi yazılan insan ölecektir.'

Nedenini kendi bile bilmeden, defteri alıp evine döner. Evde haberleri izlerken, bir adamın bir anaokulundaki öğrencileri ve öğretmenleri rehin aldığını izler. Defterin gerçekliğini test etmek için rehin alan adamın adını deftere yazar. Ve 40 saniye sonra adam ölür.

Defterin gerçekliği karşısında şaşkına dönen Light, kendi ideal dünyasını yaratmak için diğer suçlulara yönelecektir. Ama ya dünya onun varlığını öğrenip peşine dünyanın en iyi dedektifi L'i takarsa?

12. Fairy Tail

12. Fairy Tail

Genç bir büyücü olan Lucy’nin hayali, Fairy Tail loncasına katılmaktır. Seyahati sırasında Natsu adında genç bir adamla karşılaşır. Natsu’ya hayallerini anlatır ve yoluna devam eder. Ancak bir süre sonra Lucy, birtakım adamlar tarafından köle olarak satılması için yakalanır. Fakat Natsu ortaya çıkar ve Lucy’i kurtarır. Natsu çok güçlü bir ateş büyücüsü ve Fairy Tail loncasının bir üyesidir. Natsu, Lucy’e Fairy Tail’e katılmasını teklif eder. Böylece Natsu ve Lucy bir takım olurlar ve loncanın verdiği görevlere beraber katılırlar.

13. Shingeki no Kyojin

13. Shingeki no Kyojin

Yüzyıllar evvel insanoğlu devler tarafından yok olmanın eşiğine getirilmiştir. Devler tıpkı anlatılagelmiş hikayelerdeki gibi, uzun, zekadan yoksun görünen, insanları yiyen ve de en kötüsü bunu beslenmek için değil zevk için yapan varlıklardır. Az sayıdaki insan, en uzun devlerden bile yüksek duvarlar inşa ederek çevreledikleri bir şehrin koruması altında hayatta kalmıştır. Şu anki zaman diliminde ise 100 yılı aşkın bir süredir tek bir dev dahi şehre ayak basmamıştır. Henüz erginliğe erişmemiş bir çocuk olan Eren ile sütkardeşi Mikasa, bir anda ortaya çıkan inanılmaz büyük bir devin saldırısı sonucu şehrin surlarının yıkılmasına tanık olurlar. Nispeten daha küçük olan devler surlarda açılan gedikten şehre akın ederler ve bu iki çocuk dehşet içerisinde annelerinin bir dev tarafından canlı canlı yenilişini izlerler. Eren bütün devleri öldürüp insanlığın intikamını alacağına yemin eder.

14. Barakamon

14. Barakamon

Hikayemiz; ünlü bir kaligrafi sanatçısına yumruk attığı için küçük bir adaya gönderilen ve genç bir kaligrafi sanatçısı olan Handa Seishu’nun etrafında geçiyor.

Şehir dışında hiç yaşamamış olan Handa, traktörlerle yolculuk etmeye alışmaya çalışırken; birden küçük çocuklar onun evini oyun alanı olarak kullanmaya başlarlar.

Bakalım Handa bu adada da olsa Kaligrafi sanatına yoğunlaşabilecek midir?

15. Tokyo Ghoul

15. Tokyo Ghoul

Tokyo'da insanları yiyen gizemli hortlakların neden olduğu gerilim dolu bir korku hikayesi başlar. Bu gizemli hortlakların verdiği korku tüm insanları etkisi altına almıştır. Sıradan bir üniversite öğrencisi olan Kaneki, tıpkı kendisi gibi bir kitap kurdu olan Rize'yle Café Anteiku'da karşılaşır. Kaneki, kaderinin bir gecede değişeceğinin farkında değildir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
106
57
34
32
18
13
10
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?