Görüş Bildir

Bu haber taslak halindedir!

Haberler
Mutlaka İzlenmesi Gereken 15 Aamir Khan Filmi

etiket Mutlaka İzlenmesi Gereken 15 Aamir Khan Filmi

Gül blaMetehan Yeşilyurt
17.07.2014 - 18:24 Son Güncelleme: 18.07.2014 - 12:58

Birçoğumuza Bollywood'u sevdiren, hem oyunculuğu hem yakışıklılığı hem de duyarlılığı ile tam bir idol olmuş birisidir Aamir Khan. Filmleri merakla beklenen, her filminde farklı bir insan olarak karşımıza çıkan jön oyuncu. Bizler de, Aamir Khan'ın kendimizce en beğendiğimiz, mutlaka izlemeniz gerektiğini düşündüğümüz en iyi filmlerini son filmi Secret Superstar ve Thugs of Hindostan ile birlikte derledik.

Not: İçeriğimiz, 2018 Temmuz'da güncellenmiştir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Mumbai Günlükleri (2010)

15. Mumbai Günlükleri (2010)

'Denizle her şeyi paylaşabilirim, tüm sırlarımı söyleyebilirim ve tüm sırlarım içerisinde nazikçe batar. Deniz onları güvende tutar.'

Aamir Khan'ın eşi Kiran Rao'nun ilk yönetmenlik deneyiminde usta oyuncu Aamir Khan ilginç bir filmle karşımıza çıktı. Farklı hayatları olan 4 insanın yollarının kesişmesini anlatıyor. Aamir Khan’ın hayat verdiği Arun, sanatsal kaygıları olan bir ressam. İlham bulmak için geldiği Mumbai’de yolu zengin bir ailenin kızı olan bankacı Shai ile kesişiyor. Aşkı arayan Shai, Arun’u görür görmez ona aşık olsa da Munha’yı da görmezden gelemiyor. Munha, hayali aktör olmak olan, çamaşırcılık yapan bir genç. Arun’la onun çamaşırlarını almaya gelip giderken arkadaş olan Munha, Shai’ye aşık oluyor. Bu hikayenin dördüncü kişisi ise Arun’un yeni taşındığı evinin dolabında bulduğu video kasetlerde karşımıza çıkıyor. Yasmin, evlendikten sonra yerleştiği bu evde, kardeşine göndermek için günlük yaşamını videoya çekiyor. Öyküsünü videolardan izlediğimiz Yasmin, Arun’un ilham kaynağı oluyor.

IMDB Puanı: 7.2

Fragman

14. Talaash (2012)

14. Talaash (2012)

-Nerelisin?

-Kölelerin bir yeri yoktur, nereye götürürlerse oraya gider.

Bir polis, bir ev kadını ve bir fahişenin hikayesini anlatır.

IMDB Puanı: 7.3

Fragman

13. Lagaan (Bir Zamanlar Hindistan'da) (2001)

13. Lagaan (Bir Zamanlar Hindistan'da) (2001)

'Bu oyunu eğlence olsun diye oynamıyoruz, bu kazanmamız gereken bir savaş.'

Tam 234 dakika süren bu başyapıt, Hindistan'ın bağımsızlık mücadelesini anlatır ve Oscar adayı olmuştur. 

IMDB Puanı: 8.2

Fragman

12. Dil chahta hai (Kalbin Arzusu) (2001)

12. Dil chahta hai (Kalbin Arzusu) (2001)

'Nankör insan herşeyin fiyatını bilen fakat hiç bir şeyin değerinin bilmeyen insandır.'

Çok yakın ancak birbirinden tamamen farklı 3 farklı arkadaşın aşka olan bakış açılarını, ilişkilerini, acılarını anlatan tam 21 ödüllü muhteşem film.

IMDB Puanı:8.2

Fragman

11. Dhoom 3 (2013)

11. Dhoom 3 (2013)

'İnancım demir gibi güçlüdür her adımda.'

Abartılı ve yer yer komik olan aksiyon sahneleriyle tam da hayal ettiğiniz bir Hint filmi. Ancak Aamir Khan ve Abhishek Bachan'ı birlikte izlemek bile yeterli. 

Fragman

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Fanaa (2006)

10. Fanaa (2006)

'Bir insan bir başkasını nasıl bu kadar çok sevebilir?'

Tek cümleyle özetlemek gerekirse; tam bir Yeşilçam filmi. 

IMDB Puanı: 7.2

Fragman

9. Dıl Dhadakne Do (2015)

9. Dıl Dhadakne Do (2015)

Aamir Khan'ın en son vizyona giren filmi. Bir kısmı da Türkiye'de geçmekte. 

IMDB Puanı: 6.8 

Fragman

8. Ghajini (2008)

8. Ghajini (2008)

'2006 Ocak ayını hatırlıyor musun? Unutmuş olabilirsin ama ben hala unutmadım. Tek unutmadığım şey o'

Christopher Nolan'ın meşhur filmi Memento'nun Bolywood uyarlaması olan Ghajini, iyi kötü birçok eleştiri alsa da değerli bir film. Her filminde bambaşka tiplemelerle görmeye alıştığımız Aamir Khan ise bu sefer Memento'nun Leonard'ı. 

IMDB Puanı: 7.3

Fragman

7. Rang de Basanti (2006)

7. Rang de Basanti (2006)

'Hayatını sürdürmenin iki yolu var; gidişata olduğu gibi göz yummak ya da onu değiştirme sorumluluğu üstlenmek.'

BAFTA Film Ödüllerinde aday gösterilen, 7 Filmfare ödüllü, “kültürel fenomen”, “reformist melodrama” olarak nitelendirilen Rang De Basanti, Aamir Khan’ın senaryoyu okur okumaz kabul ettiği bir film. Mehra’nın yıllarca çalışarak senaryosunu oluşturduğu film Hindistan’ın yozlaşmış, yabancılaşmış, tarihinden uzaklaşmış gençlerine bir ders niteliğinde.

IMDB Puanı: 8.4

Fragman

6. Taare zameen par (Her çocuk özeldir) (2007)

6. Taare zameen par (Her çocuk özeldir) (2007)

'Hayatının amacını mutlu olduğun yerde ara.'

Aamir Khan'ın ilk yönetmenlik deneyiminde herkesi büyülediği film. Konusu ise, aslında hepimize dokunan ve izledikten sonra da etkisinde kaldığımız 'engelli çocuklara' dikkat çekmesi. 

IMDB Puanı: 8.5

Fragman

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. 3 idiots (2009)

5. 3 idiots (2009)

'All izz well...'

Belki de Aamir Khan'ın en fazla bildiğimiz, en popüler filmi. Birçok insanı Bollywood'la tanıştıran 3 idiots, IMDB'de en yüksek sıradaki Hint filmi olma özelliğini uzun yıllar taşıdı. Aile, eş dost kimi bulursanız oturun beraber izleyin.

IMDB Puanı: 8.4

Fragman

4. PK (2014)

4. PK (2014)

“Doğru numara oldukça basit. Bizi yaratan Tanrı’ya inanın, ona güvenin. Kendi yarattığınız sahte tanrıları ise, yok edin.”

P.K. bir şehirdeki yabancının düşünceler komedisidir. P.K. daha önce kimsenin sormadığı sorular sorar. Bunlar masum, çocuksu sorulardır ama cevapları enteresandır. P.K.'nin masum gözlerini gören insanlar kendi monoton hayatlarını gözden geçirirler. P.K.'nin sadık arkadaşları ve dostları olur. Kırık kalpleri düzeltir, öfkeleri dindirir. P.K.'nin çocuksu merakı kendisi ve milyonlarca insan için manevi bir yolculuğa dönüşür. 

3 idiots filminin yönetmeni Rajkumar Hirani ile tekrar bir araya gelen Aamir Khan, PK filmi ile hala Bolywood'un en fazla gişe yapan filminin başrol oyuncusudur. 

IMDB Puanı: 8.2

Fragman

3. Dangal (2016)

3. Dangal (2016)

23 Aralık 2016'da, vizyona giren film bir baba ile iki kızının ilişkisini anlatıyor. Birçok sosyal sorumluluk projesine imza atan, yardımseverliği ile bilinen ünlü oyuncu ve yönetmen Aamir Khan, merakla beklenen ’spor-dram’ türü filminde güreşçi rolüyle hayranlarının karşısında olacak. 19, 29 ve 55 yaşlarındaki görüntüleri ile rol alacak olan Khan, kızlarına güreş öğreten bir babayı canlandırıyor. Khan’a filmde Sakshi Tanwar, Fatima Sana Shaikh, Sanya Malhotra, Zaira Wasim, Suhani Bhatnagar eşlik ediyor.

IMDB Puanı: 9.2

Fragman

2. Secret Superstar (2017)

2. Secret Superstar (2017)

Genç bir kız olan Insu'nun tek hayali şarkıcı olmaktır. Fakat bir gün katı bir adam olan babası Insu’nun gitarını bulunca ve bulduğu gibi o gitari kırıp şarkı söylemesini yasaklayınca genç kızın tüm hayalleri suya düşer… Ta ki Youtube'a yüklediği şarkıları sayesinde Shakti Kumar adlı ünlü bir müzik yapımcısıyla tanışana kadar. Insu, güzel sesini tüm dünyaya duyurmak ve şarkıcı olma hayallerine ulaşmak için hayatının en önemli macerasına çıkacaktır.

IMDB Puanı: 8.3

Fragmanı

1. Thugs of Hindostan (2018)

1. Thugs of Hindostan (2018)

Hindistan'ın Haydutları olarak çevirisini yapabileceğimiz, Philip Meadows Taylor’ın yazdığı“ Bir İhanetin İtirafları ”adlı romanından uyarlanacağı bildirilen Aamir Khan'ın son filmidir. 

Bu film hakkında heyecan verici olan şey, Bollywood dünyasının - Aamir ve Amitabh Bachchan'ın-  en büyük iki aktörünü bir araya getirmesi. Filmin 2018 güz döneminde vizyona girmesi bekleniyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2121
1165
564
137
110
108
86
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ece Gerik

Bu adama bitiyorum desem? Aamir Khan filmlerine hastayım. Şu sitede Peekay filmini izleyerek başladım herşeye https://www.fhdfilmizlesene.com/oyuncu/aamir-kh... Devamını Gör

aleyna

dangal çok güzel izlerken yüreğin kabarıyor

Osman Yavuz

bu adam bi efsane ..... her çocuk özeldir .. gerçekten büyülendim