Görüş Bildir
Haberler
Musul Operasyonu: Türkiye'nin B ve C Planı Ne?

Musul Operasyonu: Türkiye'nin B ve C Planı Ne?

ATKN
17.10.2016 - 10:25 Son Güncelleme: 17.10.2016 - 10:47

Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir süre önce Musul operasyonu ile ilgili dile getirdiği Türkiye'nin B ve C planını yazdı. Selvi'nin yazısına göre B planı, Barzani'nin daveti üzerine Türkiye'nin operasyona dahil olması. C planı ise Musul'daki Sünni Arapların daveti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Konya'da yaptığı açıklamada 'Koalisyon güçleri içinde olmakta kararlıyız. Koalisyon güçleri Türkiye’yi istemiyorsa B planımız, C planımız devreye girer' ifadelerini kullanmıştı.

Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, bugünkü köşesinde (17 Ekim 2016) Erdoğan'ın söylediği, Türkiye'nin B ve C planını yazdı.

'Davet üzerine'

'Davet üzerine'
İçeriğin Devamı Aşağıda

'Henüz yürüyen bir süreç olduğu ve pazarlıklar sürdüğü için çok ayrıntıya girmeyeceğim' diyen Selvi, B planının Peşmerge formülü olduğunu ifade ederek yazısına şöyle devam ediyor: 

'Barzani’nin daveti üzerine Türkiye’nin operasyona dahil olması. Erbil, Bağdat gibi merkezi bir yönetim değil ama Musul operasyonunda Barzani önemli roller üstleniyor. Peki C planı ne? Musul’daki Sünni Arapların daveti üzerinde duruluyor. Başika Kampı’nda, ‘Musul gücü’nü eğittik. Musul’un eski valisi Nuceyfi’ye bağlı olan yerel birlikler Ninova gücü adını aldılar.

C planı olarak Musul’un yerel güçleri Türkiye’yi yardıma çağırabilir. Gelen bilgiler, A planının büyük ölçüde geçerli olduğu yönünde ama B planı ve C planı da her an lazım olabilir.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
46
31
21
5
3
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
berkinkokturk

"Bu ülke'nin hiçbir zaman "C" planı olmadı.Bu ülke de daima A.B.D planları devreye sokuldu !..." Uğur MUMCU.

Fatih Uğur

Atatürk'ü bir kez daha arıyorum...

Tabi sizde haklisiniz insan vatandasi oldugu ulkesini yonetenleri elbette plan yapabilen birer dahi olarak gormeli yalniz burda soyle bi sorun var soz konusu... Devamını Gör