Görüş Bildir
Haberler
Musa Anter Davası'nda 'Yeşil' Hakkında Yakalama Kararı

Musa Anter Davası'nda 'Yeşil' Hakkında Yakalama Kararı

İçeriğin Devamı Aşağıda

Diyarbakır JİTEM dosyasıyla birleştirilen Musa Anter Davası’nın Ankara’daki ilk duruşmasında sürünceme devam etti. Abdülkadir Aygan’ın ifadesi alınamadı, Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım hakkında kırmızı bülten çıkarılmadı

Gazeteci-yazar Musa Anter’in 20 Eylül 1992 yılında Diyarbakır’da öldürülmesine ilişkin 2013 yılından beri sürdürülen ve dosyanın JİTEM Davası ile birleştirilmesiyle Ankara’ya gönderilen davanın ilk duruşması Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya sanıklar Emekli Albay Savaş Gevrekçi ve Hamit Yıldırım ile Anter ailesinin avukatları ve davanın takipçileri katıldı.

‘Arpa boyu yol alınmadı, adaletten endişeliyiz’

Duruşmada söz alan Anter ailesinin avukatı Selim Okçuoğlu, adalet işlemesinde bürokratik mekanizmaların süreci uzatarak adaletin tesisini tıkamasından endişe duyduklarını söyledi. Davanın Ankara’ya taşınmasının siyasal bir karar olduğunu söyleyen Okçuoğlu, bugüne dek bir arpa boyu yol alınamadığını, Abdülkadir Algan’ın sorgulamasının yapılmadığını, “Yeşil” kod adlı Mahmut Yıldırım’ın yakalanamadığını hatırlattı.

Sanığın ‘siyasal’ vurgusuna hakim engeli

Duruşmada söz alan sanık Savaş Gevrekçi, davanın bir cinayet davası olmadığını, siyasal bir dava olduğunu söyledi. Gevrekçi bu sözleri sarf ederken mahkeme başkanı “konunun dışına çıkmaması” uyarısıyla konuşmayı sonlandırdı.

Yeşil için yakalama kararı

İfadelerin mahkeme heyetinin müdahalesiyle kesildiği duruşmada tek tutuklu sanık Hamit Yıldırım’ın tutukluluk halinin devamına karar verildi. Mahkeme heyeti, Mahmut Yıldırım hakkında da yakalama kararı verdi ve duruşmayı 14 Mayıs’a erteledi.

‘Dava gayriciddi ilerliyor’

Duruşmanın ardından bir açıklama yapan Av. Selim Okçuoğlu, DGM’den özel yetkili mahkemelere, Diyarbakır’dan Ankara’ya taşınan davanın gayriciddi ve sürgün halinde ilerlemesine tepki gösterdi. İddianamede cinayetin planlı ve devlet içindeki çeteler aracılığıyla işlendiğinin söylendiğine dikkat çeken Okçuoğlu, “Bunlar da o dönem çetenin resmi, gayriresmi üyeleri. Bu dava Yeşil hakkındaki tek dava değil. Yeşil’in işlediği cinayetler çok net anlatılıyor. Kendisi hakkında birçok da tutuklama kararı var. Bir sonraki duruşmada Yeşil ile ilgili kırmızı bülten çıkarılmasını bekliyoruz” dedi.

İsveç’te yaşayan Abdülkadir Aygan’ın da ifadesinin alınması gerektiğini belirten Okçuoğlu, “Ancak birtakım şeyler yargılama aşamasında gecikiyor. Aygan hem tanık hem sanık durumunda. Ne hikmetse 3 senedir bir türlü ifadesi alınamadı. Her defasında İsveç’e yazılan yazılar eksik kalıyor, yanlış yazılıyor ya da geri gönderiliyor” dedi.

Sendika.org

Kaynak: http://www.sendika.org/2015/03/musa-a...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0