Görüş Bildir
Haberler
Murat Yetkin'den Mehmet Şimşek Yorumu: "Ekonomide 'Ortodoks' Politikalara Dönülmeyebilir"

Murat Yetkin'den Mehmet Şimşek Yorumu: "Ekonomide 'Ortodoks' Politikalara Dönülmeyebilir"

Emre Ordu
01.06.2023 - 09:28 Son Güncelleme: 01.06.2023 - 21:51

Gazeteci Murat Yetkin, Mehmet Şimşek'in yeni kabinede ekonominin başına geçmesinin 'ortodoks' ekonomi politikasına dönüş anlamına gelmediğini yazdı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Erdoğan 28 Mayıs'ta yapılan cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimini kazanarak koltuğunu korudu. Gözler Erdoğan'ın açıklayacağı yeni Kabine'ye çevrilmiş durumda. Erdoğan'ın önündeki en büyük sınav ülkedeki ekonomik kriz. Dolayısıyla yeni Kabine'de ekonominin başına kimin geçeceği tartışma konusu.  

Kulislerde bir süredir AK Partili eski bakanlardan Mehmet Şimşek'in yeniden ekonominin başına geçeceği konuşuluyor. Mehmet Şimşek'in ekonomi yönetimini üstlenmesi durumunda Erdoğan'ın ısrarla savunduğu faiz politikasından geri adım atılacağı ve 'ortodoks' ekonomi politikalara geri dönüleceği yorumları yapılıyor. 

Gazeteci Murat Yetkin ise Erdoğan'ın olası Kabine'sini değerlendirdiği yazısında Mehmet Şimşek'in geri dönmesinin Erdoğan'ın 'ortodoks' politikaların uygulanmasına izin vereceği anlamına gelmediğini belirtti.

"Şimşek’in dönmesi Erdoğan’ın 'ortodoks' ekonomi politikasına döneceği anlamına gelmiyor"

"Şimşek’in dönmesi Erdoğan’ın 'ortodoks' ekonomi politikasına döneceği anlamına gelmiyor"

Yetkin'in yazısının ilgili bölümü şöyle:

'Ekonominin hâli pür melâli nedeniyle dikkatler Mehmet Şimşek’in yeniden Erdoğan kabinesi üyesi olup olmayacağında. Aslında 30 Mayıs’ta AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’in söylediklerine bakılacak olursa Şimşek zaten 'içimizde'. 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak mı, bakan olarak mı dönüp dönmeyeceğine ise Erdoğan karar verecek. Kaldı ki 2018’de stratejik bir hatayla birleştirilen Hazine ve Maliye’nin yeniden ayrılıp ayrılmayacağına bağlı olarak yeni isimlendirmeler de mümkün. Önceki Bakanlardan Lütfü Elvan ve Cevdet Yılmaz’ın isimleri dolaşımda. Ekonomi alanında bir diğer undur da Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu’nun görevde kalıp kalmayacağı, ya da bir ihtimal bakan olup olmayacağı.

Bunlar bilinen isimler. Erdoğan kabinesinde ekonomi alanında yeni isimlere yer verebilir. Bu konuda gözler Türkiye Varlık Fonuna çevrilebilir. Erdoğan’ın bir süredir TVF Başkan Vekili ve Borsa İstanbul Başkanı Erişah Arıcan ile TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nu bakan yapmak istediği biliniyor. Tabii Şimşek’in dönmesi Erdoğan’ın 'Ortodoks' ekonomi politikasına döneceği anlamına gelmiyor; iç ve dış piyasalarda birileri buna inanmaya hazır olsa da.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
38
3
2
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
mamamia

Adam Smith bile gelse bağımsız olmayacağı için hiçbir şey farketmeyecek. Çözüm odaklı değil günü geçiştirme üzerine kurulu düzen tek adam yönetiminde olduğu ... Devamını Gör

Arwen

Nerdesin seen? Yok oldun merak ettim 😊 hoşgeldin

Bozkurt

Mehmet Şimşek ile gündem daha ne kadar boş yere meşgul edilecek bakalım. AKP'nin ekonomiyi düzelteceğine inandırılmış meczupları oyalayacak başka bir şey yok... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Eski politikanız süper, yenisi daha da süperdi.. Herşeyiniz hepiniz süpersiniz!

RACON X RACON

Kiralik secmenler Suriyeliler aslinda ülkelere secimlerinde bir sefere mahsus kazandirma garantili 13 milyon Suriyeli secim kazandirma ekibimizi Ihracat edeb... Devamını Gör