Görüş Bildir
Haberler
Murat Uysal Görevden Alındı: Erdoğan Merkez Bankası Başkanlığına Naci Ağbal'ı Getirdi

Murat Uysal Görevden Alındı: Erdoğan Merkez Bankası Başkanlığına Naci Ağbal'ı Getirdi

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal görevinden alınarak, yerine Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal atandı. Karar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan kararlara göre, TCMB Başkanı Murat Uysal, görevden alındı ve bu suretle boşalan göreve Naci Ağbal atandı. Ağbal'dan boşalan Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığına, İbrahim Şenel getirildi.

Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyeliğine de Nihat Zeybekci atandı.

Erdoğan'ın görevden aldığı ikinci MB Başkanı

Erdoğan'ın görevden aldığı ikinci MB Başkanı

Murat Uysal, Erdoğan'ın görevden aldığı ikinci Merkez Bankası Başkanı oldu. Murat Uysal'dan önceki Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya da, faiz indirimi konusunda ters düştüğü Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından, 16 ay önce, Temmuz 2019'da görevden alınmıştı.

Erdoğan Çetinkaya hakkında 'Görevden aldık, çünkü laf dinlemiyordu adam' demişti.

Naci Ağbal kimdir?

Naci Ağbal kimdir?

Naci Ağbal, 1 Ocak 1968'de Bayburt'ta doğdu. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden mezun olan Ağbal, İngiltere Exeter Üniversitesi İş İdaresi Genel İşletme Yönetimi (MBA) Programı'nda yüksek lisans eğitimini tamamladı.

Maliye Bakanlığında müfettiş, teftiş kurulu başkan yardımcılığı, Gelirler Genel Müdürlüğünde daire başkanlığı ve bakan danışmanlığı görevlerinde bulunan Ağbal, 2006-2009 yılları arasında Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü, 2009-2015 yılları arasında ise Maliye Bakanlığı Müsteşarlığı yaptı.

Naci Ağbal, 2004-2006 yıllarında TÜPRAŞ Yönetim Kurulu Üyeliği, 2006'da PETKİM AŞ Yönetim Kurulu Üyeliği, 2006-2015 yıllarında Türk Hava Yolları (THY) AŞ Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu.

2008-2015 yıllarında Yüksek Öğretim Kurulu Üyeliği ile Uluslararası Ahmed Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Üyeliği yaptı. 17 Ekim 2018 tarihinden itibaren Vakıf Katılım Bankası A.Ş. Yönetim Kurulu Üyeliği, 23 Kasım 2018 tarihinden itibaren Yükseköğretim Kurulu Üyeliği, 18 Ocak 2019 tarihinden itibaren de Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Konseyi üyeliği görevlerini yürütmektedir.

7 Haziran 2015 Milletvekili Genel Seçiminde AKP Bayburt Milletvekili olarak TBMM'ye giren Ağbal, 1 Kasım 2015 Milletvekili Genel Seçiminde de yine Bayburt'tan milletvekili seçildi. Ağbal, AKP MKYK üyeliği ile MYK üyesi olarak Ekonomi İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 64. ve 65. Hükümetlerde Maliye Bakanlığı görevini üstlenen Ağbal, 25 Temmuz 2018 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı olarak atandı.

İyi düzeyde İngilizce bilen Ağbal, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
105
66
39
7
4
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ercan

Faizleri sabit tutsun diye başkan atıyorlar. Bir süre sonra faizleri sabit tutsun diye göreve getirdikleri başkan arttırmak zorundayız diyor. Sonra hemen gör... Devamını Gör

Umur Dışı

Buraya bir........ konmuş. Bu sıçmış Bu tüy dikmiş Bu sıvamış Bu da o öylmi sıçılır diyip bütün hepsini kapatacak büyüklükte Bi tane daha sıçmış Birileride a... Devamını Gör

Metin Akalp

Reis çok hızlı. Adam "Türk lirası değersiz" diyeli 1 hafta oldu. Hemen ümüğüne çökmüş bile. Aklının almadığı konu araba şarampolden yuvarlanırken direksiyond... Devamını Gör