Görüş Bildir
Haberler
Mucize Meyve Çilek

Mucize Meyve Çilek

pijama
16.07.2014 - 02:44 Son Güncelleme: 16.07.2014 - 12:36

Mucize Meyve Çilek

Yaz aylarının sevilen meyvesi çilek, lezzetinin yanı sıra vücuda da birçok yarar sağlamakta.C, B ve K vitamini açısından da zengin olan çilek, vücuda kuvvet veriyor, kolesterolü düşürüyor ve damar tıkanıklığını önlüyor.

Aynı zamanda çok iyi bir antioksidan olan çilek bağışıklık sistemini de güçlendiriyor. Kansere karşı koruyucu özelliği bulunan, sindirim sisteminin düzenli çalışmasını sağlayan çileğin faydaları şu şekilde sıralanıyor;

Kilo kaybı ;

Çileğin içindeki metobolizmayı hızlandırıcı fenolik antioksidanlar iştahın azalmasını sağlayıp, kan şekerini kontrol altına alarak kişinin zayıflamasını sağlıyor.

Kronik hastalıklara karşı koruyucu ;

Çilekte bulunan ellagic asit ve COX enzimleri yaraların ve iltihaplanmaların hızla iyileşmesinde önemli rol oynuyor, kronik hastalıklara karşı da koruyucu etki sağlıyor.

Kalbi koruyor ;

Çileğe kırmızı rengini veren madde kalp krizi riskini düşürüyor ve damarlardaki kan basıncını dengeliyor. Damarları koruyor.

Akciğer kanserinin gelişimini önlüyor ;

Çilek suyunda bulunan anti-tümör maddeleri, akciğer kanseri hücrelerinin gelişimini önlüyor. Deneyler çileğin beynin yaşlanmasını geciktirdiğini de ortaya koydu.

Kansere karşı koruyucu ve ilerlemesini önleyici özellikler taşımasının yanı sıra, bağışıklığı güçlendiren ve besin değeri yüksek olan çilek; çocuk felci, ağız ve deri yaralarını oluşturan bazı virüsler için öldürücü etkiye de sahip.

Çileğin diğer faydaları ;

-Ciltteki sivilce ve akneler e iyi gelir.

-İdrar söktürücü, romatizma ve gut hastalığı ağrılarını azaltıcı etkisi var.

-Sinirleri kuvvetlendirip, bağırsak kurtlarını döker ve ateş düşürür.

-Ancak çok güçlü bir besin olduğu için bazen alerjiye neden olabilir.

-Kanı temizler.

-Diş etlerini güçlendirir ve ağız kokusunu giderir.

-Sakinleştirici etkisi ile tansiyonu düşürür ve stresi azaltır.

-Ateşi düşürür.

-Romatizma ve karaciğer rahatsızlıklarına iyi gelir.

-Cildi nemlendirir, tazelik ve güzellik verir.

Ayrıca çilekte diğer meyvelerde bulunmayan salisilik asit vardır. Bu romatizma ilacının esas maddesidir. Romatizma mafsal iltihabı (Artarit) eklemlerde ürat birikmesi (damla hastalığı),damar sertliği, böbrekte kum taş teşekkülü gibi rahatsızlıkları önler varsa zamanla bunların geçmesini sağlar.

Çileğin hazmı zor olduğu için midesi hasta ve tembel olanların çileğin suyunu içmeleri önerilirken, cilt hastalığı olanlarda alerjiye;

Kaynak: http://www.gripijama.com/mucize-meyve...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
fidanistanbul

Çilek Fideleri için; https://www.fidanistanbul.com/?shop=arama&q=%E7ilek+fidesi