Görüş Bildir
Haberler
Mozilla, Google'ın Parasına İhtiyaç Duymuyor!

Mozilla, Google'ın Parasına İhtiyaç Duymuyor!

Batuhan
26.11.2015 - 14:15

Firefox tarayıcısının yapımcısı Mozilla, artık Google ile anlaşmalı olmadıkları halde gelir elde ettiklerini açıkladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Firefox geliştiricisi Mozilla uzun yıllar, Google ile aralarında olan sponsorluk anlaşmalarıyla yüksek miktarda gelirler elde etti. Firma arama ve reklam anlaşmalarında, tarayıcının ana arama motoru olmak koşulu ile birlikte Mozilla ’ya ödeme yapıyordu. Bu anlaşma geçen sene sona erdi. Böylece Firefox ana arama motoru Amerika ’da Yahoo , Çin ’de Baidu , Rusya ’da ise Yandex oldu. Avrupa genelinde ise Firefox ’u hala Google arama motoru ile görmek mümkün ancak firma bundan herhangi bir gelir elde etmiyor.

Mozilla , 2014 yılı gelirlerini içeren bir raporu yakın zamanda yayımladı. Bu raporda 330 milyon dolar gelir elde edildiği görülüyor. Google ile olan anlaşma ise 2014 sonunda bitmişti. Yani karşılaştırma yapılabilmesi için 2015 senesi gelir rakamlarının görülmesi gerekiyor ancak Mozilla Mali İşler Müdürü Jim Cook , bu seneki rakamların geçen seneye göre daha da iyi olduğuna inanıyor.

“Önümüzdeki sene için bu yılın raporlarını yayımlamayı heyecanla bekliyoruz. 2015 finansal olarak ne kadar güçlü bir şekilde gelişmeye devam ettiğimizi gösterecek.” şeklinde açıklamalarda bulunan Cook , bir bakıma Mozilla ’nın Google anlaşması olmadan da rahatça gelir elde edebildiğini ima etti.

Mobil tarafında Android üzerinde bir süredir boy gösteren Firefox , iOS için de geçtiğimiz günlerde piyasaya sürülmüştü. Ancak market payı olarak henüz istenilen değerlere gelebilmiş durumda değil.

Shiftdelete

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
3
1
1
0
0
0