Görüş Bildir
Haberler
Motive Olmak için 6 Yöntem

Motive Olmak için 6 Yöntem

parlakbirgelecek.com
28.04.2014 - 19:43 Son Güncelleme: 28.04.2014 - 21:04

Motive Olmak için 6 Yöntem

Derslerde başarılı olmak akademik hayatın yanı sıra gelecekteki kariyerin için de bir avantaj olabilir. Başarılı olmak içinse disiplinli bir şekilde çalışmak gerekiyor. Bu konuda öğrencilerin en büyük problemlerinden biri ders çalışmak konusunda kendi kendilerini motive edemiyor olması. Hem uzaktan eğitim ve açık öğretimde hem de örgün öğretimde okuyan öğrenciler için kendi kendini motive etmek konusunda birkaç ipucu hazırladık:

1.     Yapılacaklar Listesi

Her hafta bir yapılacaklar listesi hazırlaman doğru bir adım olacaktır. Listen hangi derse ne kadar zaman ayırman gerektiği, ödevlerin ve gelecek haftaki derslere hazırlanman için bir hatırlatıcı olacaktır. Bunun yanı sıra yapılacaklar listende yer alan görevleri günlere bölmek de doğru bir yöntem olabilir. Bu şekilde her gün belirli bir zaman aralığında ders çalışabilir ve geriye kalan boş zamanını farklı etkinliklerle değerlendirebilirsin. Bir günü yoğun olarak çalışmaya ayırdığında hem zihnin yorulacaktır hem de her derse yeteri kadar çalışamayabilirsin.

Günlük ve haftalık program yapmanın yanı sıra çalışma alanının ne şekilde olduğu ve düzenli olmanın da ders çalışman konusunda olumlu etkisi olabilir. 

2.     Derslere Hazırlanmak

Bazı derslerin gerisinde kalmış olabilirsin ya da dersleri takip etmene rağmen konularla ilgili yeterli bilgiye sahip olmayabilirsin. Eğer derslerin gerisinde kaldıysan öncelikle dersin ya da öğretim görevlisinin web sitesinden ya da öğretim görevlisinden dersin dönem planını edinmelisin. Böylece derste hangi okumaların yapıldığını ve dersin hangi konuya kadar ilerlediğini öğrenebilirsin.

Geçmiş dersleri öğrenmek konusunda aceleci olmak yerine haftalık planına ekleyerek kısa süre sonra derse yetişebilir ve okumaları tamamlayabilirsin. Bunun yanı sıra bir sonraki derse yönelik hazırlık yapmak da hem dersi kolaylıkla takip etmene hem de derse katılmana yardımcı olacaktır. Derse katılımcı olmak konuyu öğrenmene ve daha kolay hatırlamana faydalı olacaktır. Ayrıca ek dersler veya çalışma grupları bulunuyorsa onlara da katılabilirsin.

3.     Kontrol

Görevlerini yerine getirmekte ya da yapılacaklar listeni ve çalışma programını yerine getirmekte zorlanıyorsan ailenden ya da bir arkadaşından seni kontrol etmesi konusunda destek alabilirsin.

4.     Materyaller

Bir konuya ya da derse ilgi duymak hem ders çalışman hem de öğrenmen konusunda çok daha etkili olacaktır. Çalıştığın konuyla ilgili materyallerin yanı sıra ek okumalar ve araştırma yapmak ilgi çekici noktalar keşfetmeni sağlayabilir. Eğer bir konuya ya da derse ilgi duymuyor veya merak etmiyorsan ders çalışmakta zorlanmanın yanı sıra öğrenmen konusunda da olumsuz etkisi olabilir.

Dersi ya da konuyu ilgi çekici bir hale getirmek içinse deneyimleyerek öğrenmek en etkili yol olacaktır. Müzeye gitmeyi, gazetelerde ilgili alanı takip etmeyi veya o alanda kariyere sahip kişilerle görüşmeyi deneyebilirsin.

5.     Teslim Olma

Sınav sonuçların düşündüğün kadar yüksek olmayabilir, ödevlerin tamamını bitirememiş olabilirsin ya da bazı dersleri ilgi çekici bulmuyor olabilirsin. Tüm bunlara rağmen pes etmemelisin. Her derse yeterince emek verdiğinde, dersi geçebilecek kadar not almak yerine yüksek puanlar almayı hedeflediğinde ve disiplinli bir şekilde çalışmaya devam ettiğinde her şeyin yoluna girdiğini ve ilerleyen süreçte başarının arttığını göreceksin.

Kaynak: http://www.parlakbirgelecek.com/tr/fa...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
13
12
4
3
3
3
2