Görüş Bildir
Haberler
Moda Aşığı Her Kadının İzlediğinde Dibinin Düşeceği Birbirinden Şık 15 Film

etiket Moda Aşığı Her Kadının İzlediğinde Dibinin Düşeceği Birbirinden Şık 15 Film

Sizi modanın renkli dünyasına doğru mini bir yolculuğa çıkaracak her biri birbirinden enfes filmler:

Uyarı: Filmlerin sıralaması gösterim yıllarına göre yapılmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Erkekler Sarışınları Sever/ Gentlemen Prefer Blondes (1953)

1. Erkekler Sarışınları Sever/ Gentlemen Prefer Blondes (1953)

Lorelei Lee ve Dorothy Shaw birbiriyle iyi arkadaş olan iki şarkıcıdır. Birlikte Paris'e giden lüks bir seyahat gemisinde çalışmaktadırlar. Lorelei maddiyata önem vermektedir ve oldukça zengin bir adam olan Gus ile evlenmeyi planlamaktadır. Arkadaşının aksine Dorothy için para hiç önemli değildir. Gus'ın babası olan Ernie Malone, Gus'ı korumak için babasının tuttuğu bir dedektiftir. Çünkü Gus'ın babası etkileyici sarışın Lorelei'nin oğlunun parasının peşinde olduğundan emindir. Lorelei'ın dikkati zamanla Francis Beekman tarafından dağılırken, dedektif Ernie'nin gözü de Dorothy'den başkasını görmez olur.

IMDb: 7.3

2. Şahane Macera/ Funny Face (1957)

2. Şahane Macera/ Funny Face (1957)

Moda yayıncısı Maggie Prescott fotoğrafçı Dick Avery'den yeni bir yüz bulmasını ister. Yepyeni ve çok farklı bir model! Dergi ekibiyle birlikte şans eseri çekim yapmak için gittikleri Greenwich Village'daki bir kitapçıda çalışan Jı'yu kimse farketmez. Oysa bu kitap kurdu, 'entel' kızın eşi bulunmaz havası ve güzelliği Dick'in gözünden kaçmamıştır.

IMDb: 7.1

3. Tiffany'de Kahvaltı/ Breakfast At Tiffany's (1961)

3. Tiffany'de Kahvaltı/ Breakfast At Tiffany's (1961)

Hayatta tutunamamış iki kaybeden insanın dokunaklı aşk hikâyesinin anlatıldığı 'Tiffany'de Kahvaltı', aslında yüzeydeki öforinin neşe ve havailiğin altında yatan derin bir mutsuzluğu örttüğü karamsar bir romandır. Roman adını New York'ta bulunan ünlü ve tarihi bir mücevher dükkânı olan Tiffany's den alır. Romanın kahramanı Holy ne zaman karamsarlığa kapılsa, günün hangi saatinde olursa olsun, soluğu bu mücevhercinin vitrininin önünde alır, ayaküstü kahvesini içip sadviçini yerken pırlantaları seyreder. Böylelikle depresyonundan kurtulmaya çalışır. Bu mağaza temsil ettiği zenginlik ve dinginlikle Holy'e sükunet veren tek şey olmuştur artık (daha önce uyuşturucuyu bile denemiş faydası olmamıştır).

IMDb: 7.8

4. Annie Hall (1977)

4. Annie Hall (1977)

New York'lu komedyen yazar Alvy Singer (Woody Allen) aşkın peşinden gitmek istese de, yaşadığı entellektüel ortamda aradığını bulabileceği konusunda oldukça umutsuzdur. En az kendisi kadar nörotik olan şarkıcı Annie Hall (Diane Keaton) ile tanışması ise önyargılarını sona erdirir. Yoğun olduğu kadar farklı olan bir ilişki yaşamaya başlarlar. Annie Hall'u etkileyici kılan, aşk üzerine öncekilerden farklı şeyler söylemeye çalışması. Komedi ve romantizm karışımı film, 70'lerde gezinmek isteyenler ya da klişe aşk tasvirlerinden sıkılmışlar için iyi bir alternatif.

IMDb: 8.1

5. Fırlama Kızlar/ Clueless (1995)

5. Fırlama Kızlar/ Clueless (1995)

Beverly Hills’de yaşayan hoş ama boş Cher (Silverstone), lisenin güzel ve son derece popüler kızlarından biridir. En çok önem verdiği iki şey; okulun yakışıklı erkekleriyle çıkmak ve modayı takip etmektir. Zıpır kız, kendisine layık bir erkek ararken, okula yeni gelen bir kızın bir türlü içine sinmeyen paspal giyim tarzını değiştirmeye ve iki öğretmeninin arasını yapmaya çalışır. Düzeltilmesi gereken notları vardır ve bunun en kolay yolu, öğretmenlerinin özel hayatına müdahale etmektir.

IMDb: 6.8

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Gia (1998)

6. Gia (1998)

Amerika’nın ilk top modeli olan Gia Marie Carangi’nin 17 yaşından başlayarak, ölümüne kadar geçen süredeki hayat hikayesi anlatılıyor. Gia’nın başarılar, hayal kırıklıkları ve iniş-çıkışlarla dolu kariyerinden, ilişkilerine kadar özel yaşamı tüm ayrıntılarıyla gözler önüne seriliyor.

IMDb: 7.0

7. Şeytan Marka Giyer/ The Devil Wears Prada (2006)

7. Şeytan Marka Giyer/ The Devil Wears Prada (2006)

New York moda dünyasının göz alıcı karmaşasında , 0 bedenli muhteşem kadınlar içindeyken saçınızın kötü olduğu bir gün iş hayatınızın sonu olabilir. İşte Runway Dergisi bu inanılmaz cehennemin tam ortasıdır. Miranda Priestly (Meryl Streep) ise moda dünyasının en güçlü kadını Runway'in korku salan kraliçesi kendisine bir asistan alacaktır. Milyonlarca kızın hayatını verebileceği bir iş ise sıradan bir NewYork'lu olan Andy Sachs (Anne Hathaway) için göz kırpmaktadır. Yapacağı iş kesinlikle kendisine saygısı olmayan insanların yapabileceği türden, yaşamı bırakıp çalışmaya dayalı bir tür Miranda köleliğidir.

IMDb: 6.8

8. Fabrika Kızı/ Factory Girl (2006)

8. Fabrika Kızı/ Factory Girl (2006)
killerstencil.files.wordpress.com

Zengin bir ailenin güzel ve alımlı kızı olarak dünyaya gelen ve hayatına renk katmak için 60’lı yılların ortasında New York’a taşınan Edie’nin, zamanın aykırı sanatçısı Andy Warhol (Guy Pierce) ile tanışmasıyla tüm hayatı değişir. Onun giyim fabrikalarında görev alır ve New York ışıltıları altında bir çok ünlüyle tanışır, sevgili olur. Fakat bu hızlı ve gösterişli yaşamın da bir bedeli olacaktır.

60’lı yılların idol kadınlarından Edie Sedgwick’nin gerçek yaşam öyküsünün anlatıldığı ve iki ünlü oyuncunun başrolünü üstlendiği film, oldukça dramatik bir hikayeyi aktarıyor.

IMDb: 6.4

9. Kefaret/ Atonement (2007)

9. Kefaret/ Atonement (2007)

1935 yazının en sıcak gününde, on üç yaşındaki Briony Tallis, ablası Cecilia'nın soyunup yazlık evlerinin bahçesindeki küçük havuza girdiğini görür. Tıpkı Cecilia gibi Cambridge'den yeni dönmüş olan çocukluk arkadaşı Robbie Turner de kızı gözlemektedir. O gün sona ermeden bu üç gencin hayatı bir daha düzelmemek üzere değişmiş olacaktır. Robbie ile Cecilia başlangıçta hayal bile etmedikleri bir sınırı aşacak ve küçük kızın hayal gücünün kurbanı olacaklardı. Başkalarına ait sırlara tanık olan Briony, bir suç işleyecek ve bu suçun kefaretini ödemek için ölene kadar çabalayacaktır.

IMDb: 7.8

10. Sex and The City (2008)

10. Sex and The City (2008)

Filmin konusu, ünlü dizinin HBO TV’deki bitişinden dört yıl sonrasında başlıyor. Carrie Bradshaw, en son Big ile sağlam ve kalıcı bir ilişki kurmak üzeredir. Bu ilişki ilk başladığından beri 10 yıl geçmiştir. Artık çıtalar daha yüksektir. Daha çok güven ve potansiyel vardır. Bu nedenle uzun metrajlı filmde zaten var olanın üzerine çok sürprizli yeni gelişmeler eklenir.

IMDb: 5.5

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Coco Chanel'den Önce/ Coco Before Chanel (2009)

11. Coco Chanel'den Önce/ Coco Before Chanel (2009)

Audrey Tautou'yla hayat bulan, moda dünyasının fenomeni Gabrielle 'Coco' Chanel'in gerçek yaşam hikayesi: Coco Before Chanel.. 

Yetimhanede başlayıp, kabare şarkıcılığına uzanan daha sonra da dünyanın en önemli modacısı olma yolunda ilerleyen, masal gibi bir hayat. Gerçek adı Gabriella Chanel olan Coco Chanel'in Paris'e taşınmadan ve ünlü olmadan önceki yaşamından kesitleri sergileniyor.

IMDb: 6.7

12. Bir Alışverişkoliğin İtirafları/ Confessions of a Shopaholic (2009)

12. Bir Alışverişkoliğin İtirafları/ Confessions of a Shopaholic (2009)

Sevimli mi sevimli Becky Bloomwood (Isla Fisher'ın çıkış rolü) modadaki son gelişmeleri takip etmekten kendisini alıkoyamayan ve durumunun farkında olan bir alışveriş delisidir. Bu şaşaalı dürtülerinin masrafını karşılamak için iş bulmak zorunda kalan Becky'ye kaderin bir cilvesi sonucu mali danışmanlık konusunda köşe yazarlığı teklif edilir ve tabii ki ortaya komik sonuçlar çıkar.

Confessions of a Shopaholic, alışveriş yapmanın heyecanı ve zevkini ele alan ve hayatta en önemli şeylerin her zaman fiyat etiketinin olmayabileceğini kanıtlayan bir yaşam tarzı komedisi.

IMDb: 5.8

13. Muhteşem Gatsby/ The Great Gatsby (2013)

13. Muhteşem Gatsby/ The Great Gatsby (2013)

Yazar olma basamaklarını tırmanan Nick Carraway 1920'lerde eğlence hayatının gözdesi konumuna yükselen New York'a gelir. Kendi Amerikan rüyasının peşindeyken tesadüfen milyoner Jay Gatsby ve onun çevresiyle yolları kesişir. Carraway'nin alkolün su gibi aktığı, göz kamaştırıcı partilerle tanışması fazla zaman almaz. Öte yandan bu büyülü Amerikan rüyasının çöküşü de yaklaşmaktadır. Dışarıdan görkemli görünen bu hayatın örtbas etmeye çalıştığı gerçekler su yüzüne çıkacaktır...

IMDb: 7.3

14. Son Moda Aşk/ 20 ans d'écart (2013)

14. Son Moda Aşk/ 20 ans d'écart (2013)

Moda dergisi editörü güzel ve hırslı Alice yakında genel yayın yönetmeni olmanın hayalini kurmaktadır, ancak çok fazla rakibi vardır. Kariyeri yüzünden yıllarca aşk hayatını ihmal etmiştir. Bir gün uçakta bir öğrenci olan Bathazar ile tanışır. Bathazar Alice’den çok etkilenir, Alice de onunla bir kez buluşmak zorunda kalır. Alice’in patronu ilişki yaşadıklarını sanarak, eski kafalı bulduğu Alice’in kendinden genç biriyle beraber olmasından olumlu yönde etkilenir. Terfi için patronuna gerçeği bir türlü anlatamayan Alice, oyunu devam ettirmeye karar verir. Ancak oyun olarak başlayan aşk artık Alice’e çok yakındır.

IMDb: 6.4

15. Yves Saint Laurent (2014)

15. Yves Saint Laurent (2014)

Henüz 21 yaşında olan üstün yetenekli tasarımcı Yves Saint Laurent, moda gurusu Christian Dior'un sağ koludur. Christian Dior ansızın hayatını kaybettikten sonra işlerin başına geçen Saint Laurent, ilk tasarımını hazırladıktan sonra ünü tüm hızıyla yayılmaya başlar. Artık moda dünyasının yükselen yıldızıdır. Bir moda şovu sırasında Pierre Bergé ile karşılaştığında ise hayatını tamamen değiştirecek bir ilişkiye adım atmış olur. Birbirlerine aşık olan ikili, iş hayatında da birlikte hareket etmeye başlarlar. Üç yıl sonra ise kendi markasını, Yves Saint Laurent'i yaratmış olur. Ne var ki Yves Saint Laurent'in yaratıcılığı hem özel hayatını hem de iş yaşamını etkiler hale gelir.

IMDb: 6.7

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
237
94
16
13
12
10
7