Görüş Bildir
Haberler
MİT TIR’ları İçin Beş Savcı ve Üç Komutan Hakkında Kovuşturma İzni

MİT TIR’ları İçin Beş Savcı ve Üç Komutan Hakkında Kovuşturma İzni

FreiGeist
04.06.2015 - 12:47 Son Güncelleme: 04.06.2015 - 15:15
İçeriğin Devamı Aşağıda

HSYK 2. Dairesi, MİT tırlarının Hatay ve Adana'da durdurulmasında görev alan 5 cumhuriyet savcısı ile 3 jandarma komutanı hakkında kovuşturma izni verilmesini kararlaştırdı.

HSYK 2. Dairesi, MİT tırlarının Hatay ve Adana'da durdurulması ve aranmasında görev alan Cumhuriyet savcıları Süleyman Bağrıyanık, Ahmet Karaca, Aziz Takçı, Özcan Şişman ve Yaşar Kavalcıoğlu'nun son savunmalarının alınmasını ve haklarındakovuşturma izni verilmesini kararlaştırdı.

Aynı daire,  jandarma komutanları Özkan Çokay, Erdal Yılmaz ve Kubilay Ayvaz hakkında kovuşturma izniverilmesini de kararlaştırdı.

'Başka amaçlarla yürütülen soruşturmalar huzur ve güveni olumsuz etkiler'

HSYK 2. Daire Başkanı Mehmet Yılmaz, 'Adalet duygusu gözetilmeden, başka amaçlar güdülerek yürütülen, yargısal yetkilerin karşı olduklarını yok etme amacıyla kullanıldığı soruşturmaların, toplumsal barış, huzur ve güveni olumsuz etkileyeceği, yargıya duyulan güven ve saygınlığı ortadan kaldıracağı tartışmasızdır' dedi.

Yılmaz, şunları söyledi: 

'Yasa dışılığa, adalet ülküsü dışında hareket eden, hukuk zemininde kalmayan eylemlere göz yumulduğunda neler yaşandığını yakın bir geçmişte Ergenekon, Balyoz, Poyrazköy, İzmir-İstanbul Casusluk, Hanefi Avcı, İlhan Cihaner, Ahmet Şık, Nedim Şener soruşturma ve davalarında hep birlikte gördük, izledik ve ders aldık.'

'Bizler, verilen kararın siyasi sonuçlarını değil, adalet, doğruluk, dürüstlük, yasallık ve hakkaniyeti gözetmekle mükellefiz. Tarihe ve millete karşı sorumluyuz. Adliyelerimizi Müslim ve gayrimüslim, inanan, inanmayan, her görüşten kişinin güvenle girdiği, huzur içinde çıktığı yerlere dönüştüreceğiz.'

26 şüpheli tutuklu

Adana'da MİT TIR'larının durdurulmasıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında şimdiye kadar 26 şüpheli tutuklandı.

Nöbetçi İstanbul 8. Sulh Ceza Hakimliği, yakın zamanda MİT TIR’larına dair görüntülere internet üzerinde erişimi engellemişti.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0