Görüş Bildir
Haberler
MİT TIR'ları Davasında Avukatlar Tahliye İstedi

MİT TIR'ları Davasında Avukatlar Tahliye İstedi

Onedio Medya
01.06.2015 - 15:40
İçeriğin Devamı Aşağıda

Adana ve Hatay'da Ocak 2014'te MİT'e ait TIR' ların durdurulmasıyla ilgili olarak İstanbul'da tutuklanan 10 askerin avukatları, Cumhuriyet Gazetesi'nde yayınlanan MİT TIR'larıyla ilgili olduğu iddia edilen görüntülerin yeni delil olduğunu belirterek müvekkillerinin tahliyesini istedi. 

Adana ve Hatay'da Ocak 2014'te MİT'e ait TIR' ların durdurulmasıyla ilgili olarak tutuklanan 10 askerin avukatları Osman Yedekçi ve Ali Gayıranal, İstanbul Adalet Sarayı'nın 'C' kapısında açıklama yaptı.

Avukat Ali Gayıranal yaptığı açıklamada, 'Cumhuriyet Gazetesi'nde müvekkillerimizin de tutuklu bulunduğu MİT TIR'larıyla alakalı yeni görüntüler yayınlandı. Bunlar yeni delil mahiyetindedir bizim için. Dolayısıyla biz bugün itibariyle müvekkilerimiz hakkında tutuklamanın kaldırılması talebiyle İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne müvekkillerimizin salıverilmesi talebiyle yeni delil çerçevesinde bir talepte bulunduk. Bu delil neden önemli, bu güne kadar MİT TIR'larıyla alakalı konuşulagelen bir ezber vardı.Bu ezberi bozdu. Başından beri iddia ettiğimiz bir husus vardı; Müvekkillerimiz görevini icra etmişlerdi. Bugün yayınlanan görüntüler bu iddiamızı ve bu savunmamızı teyit etmiş, ispatlamış durumdadır. Zira sevk edilenin bir yardım malzemesi değil, içerisinde silah ve mühimmat olduğu ve bu mühimmatında aslında silah sevkiyatı görevi olmayan MİT tarafından yapıldığı ve bugün artık bugün artık bütün kamuoyunun gündeminde ve kabulündedir. Aslında müvekkilerim suç olan bir eylemin tespitine yardımcı olmuşlardır. Müvekkillerimiz bu yeni görüntüntüler dikkate alınarak tahliyesini istiyoruz' dedi.

Cumhuriyet Gazetesi, durdurulan MİT TIR'larına ait olduğu iddia edilen görüntüleri paylaşmış ve gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar hakkında soruşturma başlatılmıştı.

'SAYIN BAŞSAVCI HAKKINDA HSYK'YA ŞİKAYETTE BULUNDUK'

Görüntülerin yayınlandığı gün İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın açıklama yaptığını söyleyen Avukat Gayıranal, 'Biz o basın açıklamasına dayanarak da Sayın Başsavcı (Hadi Salihoğlu) hakkında HSYK'ya şikayette bulunduk. Gerekçemiz şuydu; Sayın Başsavcı yaptığı açıklamayla müvekkilerimizin masumiyet karinesini ihlal etmiştir. Nihayetinde müvekkiler haklarında bir hüküm verilinceye kadar suçsuzdur. Bu Anayasa'nın bir gereği ve hukukun temel ilkesidir. Sayın Başsavcı bir hukukçudur. Fakat bu hukukçu kimliğine yakışmayacak bir şekilde müvekkillerimizi kamuoyu nezdinde suçlu ilan etmiştir. Savcılık makamı yargı makamı değildir. Savcılık makamı soruşturma makamıdır. Sayın savcı yargılama yapmış, müvekkillerimizi mahkeme karar vermeden suçlu ilan etmiştir. Dolayısıyla masumiyet karinesini ihlal etmiştir. Bu gerekçeyle şikayette bulunduk' diye konuştu. 

'SAYIN SAVCI KAMUOYUNU DA YANLIŞ BİLGİLENDİRMİŞTİR'

Avukat Gayıranal, 'Ayrıca Sayın Savcı soruşturmanın gizliliğini ihlal etmiştir. Çünkü soruşturmada gizlilik kararı vardır, soruşturma kapsamında bizim bile bilmediğimiz bilgileri kamuoyuyla paylaşmıştır. Ve nihayetinde Sayın Savcı Adana 7. Ağır Cez Mahkemesi'nin ilgili görüntülerle ilgili vermiş olduğu 'Devlet sırrı' kararını da ihlal etmiştir. Sayın Savcı kamuoyunu da yanlış bilgilendirmiştir. Zira mevcut görüntülerin biz dosya kapsamında olduğu kanaatindeyiz. Bunu nereden çıkarıyoruz. Çünkü görüntüler izlendiğinde görüleceği üzere görüntüleri çeken insanlar oranın kolluk görevlileri ve şu anda tutuklu bulunan savcılardır. Dolayısıyla o görüntülerin de biz dosya kapsamında olduğunu düşünüyoruz. Devlet sırrı kararı kalkarsa, gizlilik kararı kalkarsa bunlar da kamuoyuyla paylaşılacaktır' şeklinde konuştu.

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0