Görüş Bildir
Haberler
Bilal Erdoğan: ‘Mısır Vatandaşı Olduğum İddiası İftira’

Bilal Erdoğan: ‘Mısır Vatandaşı Olduğum İddiası İftira’

Onedio Medya
25.05.2015 - 00:22 Son Güncelleme: 25.05.2015 - 15:34
İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, Mısır vatandaşı olduğu yönündeki iddiaları yalanladı.

Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, Mısır vatandaşlığı iddialarına ilişkin haberlerin 'yalan ve iftiradan ibaret' olduğunu belirterek, 'Sözde haberlerde iddia edildiği gibi ne Mısır vatandaşıyım ne de herhangi bir ülkeye kaçtım. Bu durum resmi kayıtlarla da sabittir' açıklamasını yaptı.

Erdoğan, söz konusu haberlerle kendisine yönelik 'itibar suikasti' yapılmak istendiğini öne sürerek, şunları söyledi:

'Sözde haberlerde iddia edildiği gibi ne Mısır vatandaşıyım ne de herhangi bir ülkeye kaçtım. Bu durum resmi kayıtlarla da sabittir. Haberde kullanılan 'kaçma' kelimesi özellikle seçilmiş olup, basın yoluyla yaptıkları bu çirkin operasyonun halk nezdinde, aleyhime kalıcı bir algının oluşması çabasının sonucudur. Doğduğum ve emek verdiğim bu toprakları, cemaat görünümlü casusluk ve ihanet şebekesinin ya da onların tetikçisi gazetelerin yalanlarıyla terk edecek değilim. 'Ülkenin yakın tarihinde açıkça seçilmiş hükümete darbe yapmaya çalışan, sözde yerli özde taşeron olan bazı yapıların borazanlığını yapan bu gazetelerin yazdıklarının, basın yayın ve meslek ilkeleri ile bağdaşır hiçbir yönü bulunmamaktadır. Yapılan bu yalan haberlerle ilgili olarak gerekli hukuki işlemler başlatılmıştır. Bu çirkin iftiraların hesabı yargı önünde ayrı ayrı sorulacaktır.'

Ne olmuştu?

Ne olmuştu?

Almasry Alyoum gazetesinin haberinde Mısır’ın devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin, Abdülfettah es Sisi’nin askeri darbesinden iki ay önce, 13 Nisan 2013’de Bilal Erdoğan’a Mısır vatandaşlığı verdiği ve bunun düşürülmesi için dava açıldığı iddia edildi. 

Haberde Bilal Erdoğan’ın kendisine yöneltilen yolsuzluk suçlamalarının ardından Mısır pasaportuyla Gürcistan’a gittiği de ifade edildi. Öte yandan Mursi’nin sadece Bilal Erdoğan’a değil Hamas’a yakın bazı Türklere de vatandaşlık verdiği, bunların düşürülmesi için Mısır Yüksek Mahkemesi’nde görülen davanın 11 Ekim’e ertelendiği duyuruldu.

Diken, Odatv, AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0