Görüş Bildir
Haberler
MHP'de Kurultay İçin Karar Tarihi Belli Oldu

MHP'de Kurultay İçin Karar Tarihi Belli Oldu

MHP'de muhaliflerin olağanüstü kongre talebiyle açtığı davanın duruşması 8 Nisan'da görülecek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Edinilen bilgiye göre, 12. Sulh Hukuk Mahkemesi, dosyanın tamamlanmasının ardından duruşma tarihini 8 Nisan 2016 olarak belirledi.

Duruşmada mahkemenin olağanüstü kurultay ile ilgili karar vermesi bekleniyor.

543 imza toplanmıştı

543 imza toplanmıştı

Sinan OğanMeral Akşener ve Koray Aydın MHP'de olağanüstü kurultay için topladıkları 543 imzayı önce MHP Genel Merkezi'ne teslim etmiş, ancak herhangi bir yanıt alamamışlardı.

Bunun üzerine  16 il başkanı adına avukatlar, 5 Şubat'ta dava dilekçelerini Ankara Sulh Hukuk Mahkemesi'ne teslim etmişti.

Dava dilekçesinde ne yazıyordu?

MHP lideri  Devlet Bahçeli'nin Kızılcahamam kampında yaptığı 'Kararımız tüzüğe uygun bir karardır. MHP'nin kongre süreci 18 Mart 2018 tarihi olacaktır. İmza için ne kadar toplanırsa toplansın müracaatları halinde kabulü mümkün olmayacak ve yasal haklarını kullanma yolu da açık olacaktır. Onun için önümüzdeki günlerde bizimle değil mahkemelerle kendilerini savunmaları tavsiye ederiz' açıklamasına yer verilen dilekçede, MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman'ın, 'Bu imzaların bizim nezdimizde geçerliliği yok. Öyle anlaşılıyor ki müracaatta bulunan arkadaşlar herhalde mahkeme yolu izleyecekler' açıklaması da yazılmıştı.

AA - Kapak Fotoğrafı: Ozan Köse / AFP

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
43
2
2
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

Gençlere, kadınlara, merkezde bir sağda, bir solda, bir ileride, bir geride dolaşan, kararsız insanlara ulaşmak ve daha çok oy almak istiyorsa; Meral AKŞENE... Devamını Gör