Görüş Bildir
Haberler
Metot Oyunculuğun Hakkını Vererek Rol Aldıkları Filmler İçin Akla Hayale Gelmeyecek Şeyler Yapan Ünlü İsimler

Metot Oyunculuğun Hakkını Vererek Rol Aldıkları Filmler İçin Akla Hayale Gelmeyecek Şeyler Yapan Ünlü İsimler

Oğuzhan
14.08.2022 - 11:47

Bir oyuncu, oynadığı karakter ile kendini ne kadar özleştirebilir? Bu aktörleri başarılı yapan faktör gerçekten bu mu? Yaptıklarını, sadece bir iş olarak görmeyip tabiri caizse bir hayat tarzı haline dönüştüren ve bu uğurda her türlü zorluğa göğüs gerebilen birbirinden başarılı oyuncuların, rollerine bürünmek için yaşadığı değişimleri sizler için derledik. Bakalım öğrendiğinizde siz bu oyuncular hakkında ne düşüneceksiniz... 👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Natalie Portman

1. Natalie Portman
www.instagram.com

Marvel filmlerinde gördüğünüz her şey CGI yani görsel efekt değil. Özellikle Natalie Portman'ın kasları. Thor: Aşk ve Gök Gürültüsü filminin çekimlerinden birkaç ay önce spor salonunda çalışmaya başlayan Portman, vegan olması ile biliniyor. Bu nedenle kendisi, bitki bazlı protein değeri yüksek besinler tüketerek uyguladığı sıkı egzersiz programları sayesinde rolü için kaslı bir görüntü elde etmeyi başarabilmiş.

2. Tom Hiddleston

2. Tom Hiddleston
www.instagram.com

Çoğumuzun da bildiği üzere The Night Manager dizisinde Hiddleston'ın karakteri bir otel işletiyor. Aktörün rolüne hazırlanmak için gerçek bir lüks oteli yöneterek bir gece geçirdiğini biliyor muydunuz?

'Bu iş sadece dışarıdan göz alıcı görünüyor. O gün bodrum katındaki balo salonunda bir düğün vardı ve birinci kattaki insanlar çalan müzikten oldukça rahatsız olmuşlardı. Otel müdürü ve ben, iki tarafı da mutlu etmek zorundaydık.' 

                                                                                         Tom Hiddleson

The Night Manager, gerçek bir otelde çekilmiştir ve Hiddleson bazen gerçek müdür ile karıştırılmıştır. Hatta öyle ki bazı konuklar, kendisinden oda anahtarı bile istemişler.

3. Alexander Skarsgård

3. Alexander Skarsgård
www.instagram.com

Tarzan'daki gibi bir vücuda sahip olmak için Alexander Skarsgård'ın oldukça sıkı bir antrenman yapması ve 2 aşamadan oluşan özel bir diyete bağlı kalması gerekiyordu. İlk 3 ay boyunca ünlü aktörün günde 7 bin kalori tüketmesi gerekti. Öğünleri genellikle et ve patatesten oluşuyordu.

Diyetinin ikinci aşaması ise çok daha katıydı ve aktörün öğün sayısı günde 6'ya çıkarıldı. Bunun kendisini çılgına çevirdiğini söyleyen aktör, ''Etrafta dolaşır ve sürekli saatime bakardım. Bir sonraki öğünüm ne zaman diye düşünürdüm. Bu günümün en önemli anıydı.' diyor.

Sonunda antrenörünün insafı ile biraz rahat nefes alabilen Skarsgård'ın yaptığı ilk iş makarna, pizza ve tiramisu sipariş etmek olmuş. Sonrasında ise aktörümüz mutluluktan ağlamış. 🙂

4. Halle Berry

4. Halle Berry
www.instagram.com

Jungle Fever filmindeki karaktere bürünmek için Berry'nin, duş almayı ve koltuk altlarını tıraş etmeyi bıraktığını biliyor muydunuz? Aktris 2 hafta boyunca duş almadığını ve koltuk altı kıllarını örebileceği kadar uzattığını olduğunu itiraf etti.

Filmin çekimleri sırasında ise diğer oyuncular ve iş arkadaşları, Berry'in bu hali ile çalışmak zorunda kalmışlar. Berry ise bu durumu şöyle ifade ediyor; 'Kimse bana bu konuda bir şey demese bile benimle araya koydukları mesafeyi fark edebiliyordum.'

5. Matthew McConaughey

5. Matthew McConaughey
www.instagram.com

Zayıf bir vücut ile görmeye alışık olduğumuz Matthew McConaughey, Gold filmindeki kilolu karakteri için bir hayli uğraşmak zorunda kalmış. Başlarda, aktörü kilolu göstermesi için özel bir kostüm ayarlamak isteyen film yapımcılarının bu isteği, McConaughey tarafından reddedilmiş ve kendisi kilo almayı tercih etmiş.

Aktör, '6 ay boyunca hiçbir şeyi umursamadan istediğim her şeyi yedim ve içtim' diyor. McConaughey'in en sevdiği yiyecekler ise fastfood ürünleri ve çizburgerler olmuş. Filmin çekimlerinden sonra ise aktör için normale dönmek hiç de kolay olmamış.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Brad Pitt

6. Brad Pitt
www.instagram.com

Fury filminde bir subayı canlandırmak için Pitt'in sıkı bir eğitimden geçmesi gerekmiş ve kendisi öyle de yapmış. Filmde yer alan oyunculara kıyasla daha yaşlı olan Brad Pitt, buna rağmen hiçbir şeyden kaçmayarak, oyuncu arkadaşları ile birlikte bütün eğitimlere katılmıştır.

Usta aktör ise o günleri şöyle anlatıyor; 'Bu eğitimlerin bizleri yıkmak, üşütmek, bitkin düşürmek, perişan etmek, ıslatmak ve aklınıza gelebilecek her türlü zorlu senaryo için tasarlandığı çok aşikardı. İnanın eşyalarımız bile bir arada olmadığında, bunun bedelini fiziksel kayıplarla ödemek zorunda kaldık. Sabah 5'te kalkıyorduk ve saat başı gece nöbeti tutuyorduk.'

7. Anne Hathaway

7. Anne Hathaway
www.instagram.com

WeCrashed isimli mini dizide Anne Hathaway, gerçek bir iş kadını olan Rebekah Neumann'ı canlandırdı. Senaryoya göre, Hathaway'in karakteri bir vegandı ve sadece çiğ ya da çok düşük sıcaklıklarda ısıtılmış yemekler yiyordu. Ayrıca sık sık yoga yapıyordu.

Karakterine bürünebilmek için aktrisimiz, Rebekah'nın yaşam tarzını benimseyerek vegan olmuş ve her gün yoga dersleri almış. Ünlü oyuncu bu durumu o kadar ciddiye almış ki, kendisinin de artık bir vegan olduğunu düşünmeye bile başlamış. Çekimlerinden 3 hafta sonra ise Hathaway'in bir anda fark ettiği şey, canının bir hamburger çektiği olmuş.

8. Daniel Day-Lewis

8. Daniel Day-Lewis
www.instagram.com

In the Name of the Father filminde bir mahkumu canlandıran Daniel Day-Lewis'in gerçek bir hapishanede 3 gün geçirdiğini biliyor muydunuz? Bu durumu 'Bunu yapmam gerekiyordu.' şeklinde ifade eden usta oyuncu, hapishanede kaldığı süre boyunca geceleri uyuyamadığını çünkü her 10 dakikada bir, birinin gelip teneke bardaklarla kapıya vurduğunu belirtiyor.

Ancak bu durum, bu kadarla da kalmamış. 3 günün sonunda aktörümüz, polisler tarafından tam 9 saat boyunca sorgulanmış. Daniel Day-Lewis'in işini ne kadar ciddiye aldığını sanırım anladınız.

9. Renée Zellweger

9. Renée Zellweger
www.instagram.com

Ünlü aktrisin, Judy Garland rolü için çok sıkı çalışması gerekiyordu. Zellweger, daha önce Chicago filminde şarkı söylemiş olmasına rağmen sesi, Judy filmi için yeterli değildi. Bu nedenle aktris, daha iyi şarkı söyleyebilmek adına bir yıl boyunca vokal dersleri almak zorunda kaldı.

Buna ek olarak Judy Garland'ın performansları sırasında onu rahatsız eden hafif bir omurga eğriliğine sahip olduğu da çoğu tarafından bilinir. Zellweger ise bazı konser sahnelerden önce oldukça ağır bir piyanoyu itmeye çalışarak Garland'a rahatsızlık veren aynı ağrı ve acıları hissetmek için elinden geleni yapmıştır.

10. Bradley Cooper

10. Bradley Cooper
www.instagram.com

Bradley Cooper, American Sniper filmindeki canlandırdığı karakteri için kilo almak zorunda kalan listemizdeki aktörlerden bir başkası. Ancak yukarıda da belirttiğimiz üzere kilo alma sürecinden oldukça keyif alan Matthew McConaughey'nin aksine, Bradley Cooper bu zorunluluk karşısında gerçekten acı çekmiştir.

'Bu, vücudum için gerçek bir şok edici bir deneyimdi. Sadece pizza ve kek yiyerek her gün 6 bin kalori almak inanın hiç de kolay olmadı.'

Günde 5 öğün yemek yiyen ünlü aktör buna ek olarak enerji barları da tüketmek zorunda kalmış.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Amanda Brugel

11. Amanda Brugel
www.instagram.com

Handmaid's Tale'in yıldızı ünlü oyuncu Amanda Brugel, Rita rolünün hayatındaki en zorlu işlerden birisi olduğunu belirtiyor. Mimiklerini ve yürüyüşünü değiştirmek zorunda kalan oyuncumuz, çekimler sırasında sol ayakkabısının içine bir taş bile koymuş. Belki de Rita karakterinin yaşadığı gizli acıları bize yansıtabilen şey tam olarak buydu.

12. Jessica Chastain

12. Jessica Chastain
www.instagram.com

Jessica Chastain, The Eyes of Tammy Faye filminde ünlü bir şarkıcıyı canlandırmadan önce kameralar önünde daha önce hiç şarkı söylememiş. Çok utangaç bir insan olarak bu durumun bir kabusa dönüştüğünü belirten Chastain, Tammy Faye tarafından seslendirilen 31 şarkıyı öğrenmek zorunda kalmış.

Ayrıca Jessica, Tammy Faye'e benzeyebilmek adına makyaj sanatçılarının yüzünü keçeli kalemlerle boyamasına da izin vermiş.

BONUS: Christian Bale

BONUS: Christian Bale

2004 yılında vizyona giren Makinist filminde Christian Bale, şiddetli uykusuzluk nöbetleri geçiren bir karakter olan Trevor Reznik'i oynamıştır. Uykusuzluğun aşırı kilo kayıplarına neden olduğu bilinir ve Bale, karakterini elinden gelen en iyi şekilde yansıtabilmek adına 78 kilodan 49.8 kiloya kadar düşmüştür. 

Bu kiloları verebilmek adına vücut için oldukça acımasız kabul edilebilecek bir diyet uygulayan usta oyuncu, neredeyse 4 ay boyunca günde sadece bir kutu ton balığı ve bir adet elma yemiştir. Ayrıca Christian Bale, çok daha hızlı kilo vermek için sıkı bir egzersiz programı da uygulamıştır.

Siz bu oyuncular hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bizlerle paylaşmayı unutmayın... 👇

Bu içeriklerimiz de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
32
10
10
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın