Görüş Bildir
Haberler
Merkez Bankası Faizi Yüzde 17'de Tuttu

Merkez Bankası Faizi Yüzde 17'de Tuttu

Ulaş
21.01.2021 - 14:04

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası politika faizini yüzde 17'de tuttu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ekonomistlerin beklentisi faizin yüzde 17 seviyesinde sabit tutulacağı yönündeydi.

Bloomberg HT Araştırma Birimi'nin 22 kurumun katılımyla düzenlediği ankette medyan beklenti 21 Ocak'taki toplantıda politika faizinin değiştirilmeyeceği yönünde oldu.

Ankette 3 kurum politika faizinin 50 baz puan artırımla yüzde 17,5 seviyesine, 5 kurum ise 100 baz puan artırımla yüzde 18 seviyesine çıkarılacağını öngördü.

Ankette 3 kurum politika faizinin 50 baz puan artırımla yüzde 17,5 seviyesine, 5 kurum ise 100 baz puan artırımla yüzde 18 seviyesine çıkarılacağını öngördü.

Kasım ayında göreve gelen Naci Ağbal'ın ilk toplantısında politika faizini 4,75 puan, ikinci toplantısında da 2 puan yükselterek yüzde 17 seviyesine kadar çıkarmıştı.

Açıklamalarında fiyat istikrarına vurgu yapan Ağbal, son olarak Aralık toplantısından bir gün sonra TBMM'de yaptığı sunumda da para politikasında fiyat istikrarına öncelik verileceğini belirtmişti.

Ağbal TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda yaptığı sunumda, 'Fiyat istikrarı ile istikrarlı ve hızlı büyüme arasındaki pozitif ilişki, ekonomideki öngörülebilirliğin sağlanmasıyla iş ve yatırım ortamının iyileşmesinden kaynaklanmaktadır. Fiyat istikrarı ekonomik istikrarın uzun vadeli refahın temel ölçütlerinden en önemlisini oluşturmaktadır. Merkez bankaları, toplumsal refah artışına en büyük katkıyı fiyat istikrarını sağlayarak yapar. TCMB enflasyon hedeflemesi rejimini kararlı bir şekilde uygulayacak. Para politikası kararları fiyat istikrarı önceliği korunarak alınacak.' ifadelerini kullanmıştı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ersaglamnihat

Hala anlamıyorlar. Piyasa güven işidir. %17'ye çektiniz faizleri ama Euro'yu anca 9TL'ye düşürebildiniz. Neden biliyor musunuz? Çünkü reisiniz çıkıp yine fai... Devamını Gör

engin demirdağ

Olur mu böyle yahu, 1000 baz puan daha arttırın şu faizleri, ucuza araba alak.