Görüş Bildir
Haberler
Meme Kanseri Riskini Azaltabilmek İçin Sofranızda Daha Çok Bulundurmanız Gereken Besinler Neler?

Meme Kanseri Riskini Azaltabilmek İçin Sofranızda Daha Çok Bulundurmanız Gereken Besinler Neler?

Meme kanserine yakalanma oranı son yıllarda büyük bir oranda arttı. Genetik, stres, beslenme gibi çok farklı nedenlere bağlı gelişebilen bu hastalık riskini, beslenmemize ekleyeceğiniz bazı besinlerle az da olsa indirgeyebiliriz. Doktorunuza danışarak kendinize uygun bir beslenme listesi ve egzersiz programı oluşturun.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Mantar

1. Mantar

Uluslararası Kanser Araştırmaları Dergisi'ne göre, günde tüketilen bir porsiyon mantar, sizi meme kanserinden korumaya yardımcı olabilir. Araştırmacılar, her gün yalnızca 10 gram tüketen Çinli kadınların daha fazla olduğunu, mantar yemeyenlerin yiyenlere göre meme kanserine yakalanma olasılığının yaklaşık üçte ikisi olduğunu keşfettiler.

2. Ceviz

2. Ceviz

Beslenme ve kanser dergisinde yayınlanan ve fareler üzerinde yapılan bir araştırmaya göre düzenli ve doğru miktarda yenen ceviz, meme kanseri riskini azaltabilmekte.

3. Pişmiş domates

3. Pişmiş domates

Ulusal Kanser Enstitüsü Dergisi'nde çıkan son bulgular, domateslerde likopen olarak bilinen bir karotenoid antioksidanın göğüs kanserinin tedavi edilmesinde yardımcı olabildiğini göstermekte.

4. Tatlı patates

4. Tatlı patates

Aynı Ulusal Kanser Enstitüsü Dergisi çalışması,tatlı patatesin kandaki beta-karoten düzeyini yükselterek kadınların belirli meme kanseri türlerini gelişme riskini yüzde 17 azalttığını ortaya koydu.

5. Nar

5. Nar

Kanser Önleme Araştırması'nda yayınlanan bir araştırmaya göre narda bulunan ellagic asit, östrojen üretimini baskı altına alarak ve kanser hücrelerinin büyümesini önleyerek göğüs kanserine karşı korunmaya yardımcı olabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Yeşil çay

Ulusal Kanser Enstitüsü tarafından yürütülen küçük bir araştırma, günlük en az bir fincan yeşil çay içtiğini söyleyen Japon kadınlarının, çay içmeyenlere göre, meme kanserojenleri olarak bilinen üriner estrojene daha az sahip olduğunu tespit ettiler.

7. Brokoli

Brokoli, anti-enflamatuar özelliğiyle riski azaltmanızda yardımcı olabilen önemli sebzelerden biri.

8. Somon balığı

BMJ dergisinde yayınlanan uluslararası araştırmaların büyük ölçekli bir analizinde, düzenli balık yiyerek omega-3 yağ asitlerini tüketen kadınların, daha az yiyenlere kıyasla yüzde 14 oranında daha az meme kanseri olasılığı bulunduğunu ortaya çıkardı.

9. Zeytinyağı

9. Zeytinyağı

Araştırmacılar, beslenmelerine sızma zeytinyağı ekleyen kadınların diğer yağları kullanan kadınlara kıyasla göğüs kanseri geliştirme riskini yüzde 68 daha düşük bulduklarını açıkladılar.

10. Yumurta

10. Yumurta

Deneysel Biyoloji Amerikan Dernekleri Federasyonu Dergisine göre, yüksek miktarda kolin tüketen kadınlar, az tüketenlere göre  daha düşük meme kanseri riski taşıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Ispanak

Ispanak gibi yeşil yapraklı bitkiler içerdiği maddelerle göğüs kanserine karşı korumada önemli besinler arasında.

12. Zerdeçal

12. Zerdeçal

Kronik inflamasyon, kanser gelişiminde ve metastatik ilerlemede önemli bir risk faktörü olduğu için,  Moleküler Onkoloji alanındaki bir çalışmaya göre kurkuminin anti-inflamatuar özellikleri, meme kanseri oluşumunun azaltılmasında önemli bir rol oynamaktadır.

13. Kahve

2011 yılında yapılan meme kanseri araştırmasına göre düzenli ve doğru şekilde kahve tüketen kadınlarda meme kanseri riski azalabiliyor.

14. Şeftali

14. Şeftali

Yapılan araştırmalar şeftalinin içerdiği bazı maddelerin farelerdeki meme kanserinin dağılmasını ve ilerlemesini engelleyebildiğini göstermekte.

15. Goji berry

15. Goji berry

Nature Product Research dergisinde yayınlanan araştırmalar, goji meyve özütünün meme kanseri hücrelerinin artışını engellediğini ortaya koydu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Kuşkonmaz

16. Kuşkonmaz

Indian Journal of Pharmacology dergisinde yayınlanan bir araştırma, kuşkonmazın antioksidan aktiviteyi yükselttiğini ve bunun da kanseri önleyebileceğini ortaya koydu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
108
30
11
9
6
6
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın