Görüş Bildir
Haberler
Mehmet Barlas Kimdir? Mehmet Barlas Öldü mü, Kaç Yaşındaydı?

Mehmet Barlas Kimdir? Mehmet Barlas Öldü mü, Kaç Yaşındaydı?

Sabah Gazetesi başyazarı olarak adından sıkça söz ettiren Mehmet Barlas, rahatsızlığı nedeniyle bir süredir tedavi görüyordu. Barlas'ın Şişli'de kaldığı özel hastanede hayatını kaybettiği açıklandı. Gündemi takip edenler Mehmet Barlas hakkında araştırma yapmaya başladı. Peki Mehmet Barlas kimdir? Mehmet Barlas neden, kaç yaşında öldü?

Tüm detaylar içeriğimizde...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Mehmet Barlas Kimdir?

Mehmet Barlas Kimdir?

1942 yılında dünyaya gelen Mehmet Barlas Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde tamamladı. Gazetecilik sektörüne henüz öğrenci yaşlarındayken adım atan Barlas, babasının Son Havadis'inde başladı. Mehmet Barlas'ın profesyonel anlamda gazeteciliğe geçişi Cumhuriyet ile birlikte oldu. TRT Genel Müdürlüğüne İsmail Cem'in üstlendiği dönemlerde hem iç hem de dış haberler danışmanlığı görevinde bulundu. 1968 yılında Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen yarışmada, inceleme dalında birincilik ödülü kazandı.

Mehmet Barlas Ne İş Yapıyordu?

Mehmet Barlas Ne İş Yapıyordu?

Günaydın, Cumhuriyet, Milliyet, Sabah, Zaman, Akşam, Yeni Şafak gibi Türkiye'nin önemli gazetelerinde çalışan Mehmet Barlas, buralarda köşe yazarı ve yöneticilik görevlerini üstlendi. TGRT'de günlük haber yorumculuğu yaptı. 2000'de yayımlanan 'Türkiye'de Darbeler ve Kavgalar Dönemi', 'Turgut Özal'ın Anıları' (2000) ve 2001 yılında piyasaya sürülen 'Türkiye Üzerine Pazarlıklar' kitaplarını kaleme alan isim oldu. 2003 yılında kızı Ela Barlas ile bir haber programı hazırladı ve sundu. O dönemde bakanlık teklifi alan Barlas; siyasetçi değil, gazeteci olduğunu belirterek teklifi geri çevirdi.

2008 yılında kısa bir süre için ATV ekranlarında yayınlanan ana haber programında sunuculuk yaptı. Sonrasında NTV'de Emre Kongar'la birlikte Yorum Farkı adında bir program yapmış olup, NTV Radyo'da Makam Farkı adlı programı düzenledi. Okan Üniversitesi Mütevelli Heyetinde görev aldı.

Mehmet Barlas Özel Hayatı

Mehmet Barlas Özel Hayatı

Can Paker'in eniştesi; eski ticaret, ekonomi ve devlet bakanlığı ile Gaziantep milletvekilliği yapmış Cemil Sait Barlas'ın oğludur. Barlas 1968 yılından bu yana kendisi gibi gazeteci Canan Barlas'le evliliğini sürdürmekteydi. Barlas'ın iki çocuğu bulunmaktadır.

Mehmet Barlas Kaç Yaşında, Neden Vedat Etti?

Mehmet Barlas Kaç Yaşında, Neden Vedat Etti?

Mehmet Barlas yaşadığı rahatsızlık nedeniyle uzun zamandır tedavi görüyordu. Hastanede yaşamını yitiren Barlas 81 yaşındaydı.  Sabah gazetesi yazarı İsa Tatlıcan,'Sabah gazetesi başyazarı Mehmet Barlas’ı kaybettik. Okurlarının, ailesinin ve tüm sevenlerinin başı sağolsun' açıklamasında bulundu.

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
3
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın