Görüş Bildir
Haberler
Sabah Gazetesi Başyazarı Mehmet Barlas Hayatını Kaybetti

etiket Sabah Gazetesi Başyazarı Mehmet Barlas Hayatını Kaybetti

Ali Can YAYCILI
01.06.2023 - 23:31 Son Güncelleme: 02.06.2023 - 00:19

Sabah Gazetesi başyazarı Mehmet Barlas 81 yaşında hayatını kaybetti..

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yaşadığı rahatsızlık nedeniyle bir süredir Şişli'de özel bir hastanede tedavi gören gazeteci Mehmet Barlas, 81 yaşında hayatını kaybetti.

Yaşadığı rahatsızlık nedeniyle bir süredir Şişli'de özel bir hastanede tedavi gören gazeteci Mehmet Barlas, 81 yaşında hayatını kaybetti.

Mehmet Barlas kimdir?

Mehmet Barlas kimdir?

Ankara'da 1942 yılında doğan Mehmet Barlas, lisans derecesini İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden aldı. Gazeteciliğe henüz öğrenci iken babasının Son Havadis'inde başlayıp, profesyonel gazeteciliğe Cumhuriyet'le birlikte adım attı. İsmail Cem'in TRT Genel Müdürlüğü yaptığı dönemde iç ve dış haberler danışmanlığı yaptı. 1968 yılında Gazeteciler Cemiyeti'nin düzenlediği yarışmada, inceleme dalında birincilik ödülü aldı.

Günaydın, Cumhuriyet, Milliyet, Sabah, Zaman, Akşam, Yeni Şafak gibi birçok gazetede çalıştı, köşe yazarlığı ve yöneticilik yaptı. TGRT'de günlük haber yorumculuğu yaptı. Barlas 2000 tarihli 'Türkiye'de Darbeler ve Kavgalar Dönemi', 'Turgut Özal'ın Anıları' (2000) ve 2001 tarihli 'Türkiye Üzerine Pazarlıklar' kitaplarını yazdı. 2003 yılında kızı Ela Barlas ile bir haber programı hazırladı ve sundu. Aldığı bakanlık teklifini siyasetçi değil, gazeteci olduğu gerekçesiyle geri çevirdi.

2008 yılı içinde kısa bir süre ATV'de ana haber sunuculuğu yaptı. NTV televizyon kanalında Emre Kongar'la birlikte Yorum Farkı adında bir program yapmış olup, NTV Radyo'da Makam Farkı adlı programı düzenledi. Okan Üniversitesi Mütevelli Heyetinde görev aldı.

Can Paker'in eniştesi; eski ticaret, ekonomi ve devlet bakanlığı ile Gaziantep milletvekilliği yapmış Cemil Sait Barlas'ın oğludur. Barlas 1968 yılından bu yana kendisi gibi gazeteci Canan Barlas'le evliliğini sürdürmekteydi. Barlas'ın iki çocuğu bulunmaktadır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
İronici

Gazetecilik camiasından arka arkaya güzel haberler geliyor

Öteye Giden

Başka kim ölmüş aga söyle de sevinelim

aslan akbey

RAHMETSİZ PEZEVENK

Fatih Kaya

Biz müslümanız yakışmaz ne kardas bize ben sadece ateşi bol olsun diye 🌽 oğluna hep dua ettim Rabbim bilir

M. Teoman Dincadam

Hırsızların ve onların yalakalarının gözünü doyuracak tek şey: Toprak