Görüş Bildir
Haberler
Meğer Hamburgercilerin Tüm Sırrı Buymuş! İşte Çıtır Çıtır Patatesin Püf Noktaları

Meğer Hamburgercilerin Tüm Sırrı Buymuş! İşte Çıtır Çıtır Patatesin Püf Noktaları

R.G.
15.12.2020 - 11:11

Sürekli farklı yöntemler deneyerek kızartıyorsunuz ama yine de olmuyor mu? Sizlerle hamburgercilerin çıtır çıtır yağ çekmeyen patates kızartmasının bazı sırlarını paylaştık. Bakalım siz de çıtır patatesler yapabilecek misiniz?

İlk adım doğru patatesi seçmek

İlk adım doğru patatesi seçmek

Çıtır çıtır patatesler elde etmek için doğru adım atılmazsa geri kalan yaptığınız tüm işlemler boşa gider. Öncelikle taze, yeşermemiş, yumuşak olmayan ve altın rengine yakın olan patatesleri seçerek işe başlayabilirsiniz. Eğer bulabilirseniz Afyon russet türü bu iş için adeta biçilmiş bir kaftan.

Patatesler doğru soğuk suya!

Patatesler doğru soğuk suya!

İnce ince dilimlediğiniz patateslerin biraz yumuşamaya başladığını fark ettiniz mi? Patatesleri, çok fazla yumuşayıp kıtırlıklarını kaybetmemesi için dilimledikten sonra soğuk su içerisinde 30 dakika bekletiyoruz. Bekleme sırasında patateslerin çıtır kıvamda olması için bir çorba kaşığı sirke de ilave edebilirsiniz.

Patatesleri süzün ve iyice kurulayın

Patatesleri süzün ve iyice kurulayın

Bu aşama patatesin çıtır olması için oldukça önemli. Ayrıca yağın sıçramasını da önleyebilmek için patateslerin suyunu çok iyi bir şekilde süzün ve ardından kağıt havlu yardımıyla patatesleri kurulayın. Aksi halde patatesler yağ ile buluştuğunda sıçrama riski çok yüksektir ve sulu kalan patatesler istediğiniz çıtırlık seviyesinden bir hayli uzaklaşır.

Patatesleri dondurma fikrine ne dersiniz?

Patatesleri dondurma fikrine ne dersiniz?

Hamburgercilerdeki patateslerin çıtır çıtır olmasının belki de en önemli sırlarından biri bu! Boş vaktinizde hazırladığınız patatesleri buzdolabı poşetine koyarak derin dondurucuda bekletirseniz, kızartmak istediğiniz zaman patateslerinizin daha güzel kızardığına şahit olabilirsiniz.

Sırada kızartma aşaması…

Sırada kızartma aşaması…

Kızartma için mutlaka derin bir tava ya da tencere kullanılmalı. Yağ konusunda da cimri olmayın. Biraz sabırlı olup patatesleri azar azar yağın içine atın. Patatesleri tavaya eklemeden önce yağınız fokur fokur fokurdamalı! Yoksa patateslerinizi çıtır çıtır yapayım derken hamur kıvamına getirebilirsiniz. Bu aşamada patatesleri asla karıştırmayın. Yüzey rengi değişmeye başladıktan sonra bir defa karıştırabilirsiniz.

Ve son olarak final dokunuşları…

Ve son olarak final dokunuşları…

Patateslerinizin altın rengine ulaştığını gördüğünüzde patatesleri kağıt havlu serdiğiniz bir tabağın içine alın. Böylece patatesin çektiği yağ kağıt havlu tarafından emilir ve size çıtır çıtır patatesler kalır. Patatesler henüz sıcakken üzerine tuz ekleyebilirsiniz. Aman sakın patatesler soğumasın diye üzerini kapatmaya kalkışmayın!

Vakti bol olanlara: Çift kızartma

Vakti bol olanlara: Çift kızartma

Hamburgercilerin bir başka sırrı ise iki aşamalı kızartma yöntemi! Patateslerin bir kısmını kızgın yağın içine atın ve tam kızarmadan çıkartıp kenara koyun. Fazla yağını çeken patatesleri bir süre sonra tekrar kızgın yağın içerisine atın ve altın sarısı rengini alana kadar kızartın.

Afiyet olsun...

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
18
6
6
5
4
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Duru Naz Özgür

Abi sır mır yok hazır patates yani bimden alıyoruz