Görüş Bildir
Haberler
Yağ Çekme Şikayetini Tarihin Tozlu Sayfalarına Gönderiyoruz! İşte Kızartmaların Yağ Çekmesini Engelleyen Yöntemler

Yağ Çekme Şikayetini Tarihin Tozlu Sayfalarına Gönderiyoruz! İşte Kızartmaların Yağ Çekmesini Engelleyen Yöntemler

R.G.
15.12.2020 - 16:35

Kızartma sevmeyen insan henüz görmedik. Her ne kadar sağlıksız oldukları için uzak durmaya çalışsak da bir yere kadar! “Bu kadar fazla kalorisi olmasa da her gün yesek.” diyenleri buradan bile duyabiliyoruz. Fakat kızartmaların en büyük problemi ise yağ çekiyor olmaları. Zevkle sebzelerimizi yerken aniden gelen yağ yiyormuş hissini bir türlü atamıyoruz. Halbuki kızartmaların daha az yağ çekmelerini sağlayacak pek çok püf noktası var. Bunları doğru şekilde uygularsanız, kızartmalarınızı yağ tadı almadan zevkle tüketebilirsiniz. İşte kızartmalarınızın yağ çekmesini engelleyecek o püf noktaları…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kızartmadan önce bunları bilin!

Kızartmadan önce bunları bilin!

Öncelikle kızartma için yağ seçerken zeytinyağı ya da fındık yağı gibi ısıya en fazla dayanıklı yağlardan seçmeniz gerek. Bir de sebzeleri atmadan önce yağın kızdığından emin olmalısınız. Aksi takdirde, sebzelerin daha çok yağ çekeceği kesin.

Patlıcan kızartması da bir başka!

Patlıcan kızartması da bir başka!

Eğer patlıcan kızartmanızın yağ çekmesini istemiyorsanız patlıcanları alacalı soyduktan sonra yuvarlak şekilde kesin ve 10 dakika limonlu soğuk suyun içerisinde bekletin. Etkisine inanamayacaksınız! Kızartma tavasına atmadan önce havlu kâğıt ile patlıcanları kurutmayı unutmayalım. Yoksa ısı dengesini bozacak ve eskisinden daha çok yağ çekecek.

Son bir tüyo: Patlıcanları karnıyarık için kullanacaksanız bütün olarak kızartabilirsiniz. Böylece hem kızartma lezzetini vereceksiniz hem de içine yağ dolmasını engelleyeceksiniz.

Kabaklar da olmasa!

Kabaklar da olmasa!

Patlıcan dedik, kabağı es geçemeyiz. Kabaklarınızın kızartırken yağ çekmesini engellemek için yapmanız gereken tek şey kızartma yağının içine bir miktar elma sirkesi koymak. Bu yöntem yağ çekmesini engellemekle kalmayacak, kabaklarınıza güzel bir aroma da verecektir. Uyarmakta fayda var, bağımlılık yapabilir!

Hepimizin ortak noktası: Patates kızartması!

Hepimizin ortak noktası: Patates kızartması!

İster annemiz yapsın ister marketten hazır alınsın, isterse hamburgerin yanında verilsin, patates kızartmasının her çeşidi bir başka güzel. “Evde niye böyle olmuyor?” sorusuna artık son! Bu yöntemler sayesinde artık evimizdeki patates kızartmaları da çıtır çıtır olacak. Önce patateslerimizin taze ve yeşillenmemiş olduğundan emin olmalıyız. Çünkü bayat patateslerin pişmesi için daha uzun süre gerekeceğinden daha çok yağ çekerler. Daha sonra patateslerinizi soğuk suda 10 dakika bekletin. Suyun soğuk olması önemli! Kurulayın ve yeterince kızmış yağın içerisine atın. İddia ediyoruz, daha iyisini yemediniz! Afiyet olsun.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
3
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın