Görüş Bildir
Haberler
Maske Takmaları Uyarısında Bulunan Doktorlara Saldıran Üç Kişiden İkisi Tutuklandı

Maske Takmaları Uyarısında Bulunan Doktorlara Saldıran Üç Kişiden İkisi Tutuklandı

İzmir'in Karabağlar ilçesinde görevli aile hekimleri Savaş Avcı ile Mehmet Akça, muayene olmak için sağlık ocağına gelen maskesiz hastayı uyarınca darp edildi. Üç saldırgandan ikisi tutuklandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Karabağlar 4 Nolu Aile Sağlığı Merkezine dün gelen gelen iki kişi, muayene için aile hekimi Savaş Avcı'nın odasında doktorun maske takma uyarısında bulunması üzerine tartışmıştı. Dışarıda bekleyen hasta yakınının da içeriye girmesiyle 3 kişi Avcı ve araya girmek isteyen aile hekimi Mehmet Akça'yı kafasına demir çubukla vurarak yaralamıştı.

Yaralanan 2 doktor, ambulansla Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılmış, olay yerinden kaçan kadın şüpheli Ç.Ş, Ç.D. ve Ç.V. polis ekiplerince yakalanmıştı.

İki saldırgan tutuklandı

İki saldırgan tutuklandı

Şüphelilerin emniyetteki işlemleri tamamlandı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden Ç.D. ve Ç.V. çıkarıldıkları nöbetçi hakimlikçe tutuklanırken, Ç.Ş. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Saldırı anı güvenlik kamerasında 🎥

Öte yandan olay anı, sağlık ocağındaki güvenlik kameraları tarafından kaydedildi. Görüntülerde, bahçede bekleyen maskesiz 2 kişinin doktorlarla tartıştığı ve bir anda koşmaya başlayıp saldırdıkları gözüküyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Moralimiz çok bozuk"

"Moralimiz çok bozuk"

Olay anını anlatan aile hekimi Savaş Avcı, dün saat 14.00 sıralarında bir kadın hastanın geldiğini ve maske takmayı reddettiğini belirterek 'Şahıslar seslerini yükseltmeye başladı. Doktor arkadaşım Mehmet Akça bana yardım etmek için odasından çıkıp koşarak geldi ve ikimizi birden darp ettiler. Kurumdaki kapımıza zarar verdiler. Açıkça söylemek gerekirse moralimiz çok bozuk. Sürekli basından da izliyoruz. Sağlıkta şiddetin bitmesini istiyoruz. Böyle mağduriyetler yaşamak istemiyoruz. Biz mesleğimizi vatandaşlarımıza hizmet için yapıyoruz Bu tarz olayların bir daha yaşanmaması için sayın Cumhurbaşkanımıza ve milletvekillerimize sesleniyoruz' dedi.

Öte yandan tedavisine başlanan ve beyin tomografisi çekilen Akça'nın hayati tehlikesinin bulunmadığı, hastanede müşahede altında tutulduğu bildirildi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
85
25
7
2
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Mr.Hate

Böyle orospu çocuklarına vereceksin en az 5 yıl bütün sağlık hizmetlerinden mahrumiyeti, görecekler ebesininkini.

Zeynep Güvenç

İngiltere'de sağlık kurumlarında taşkınlık yapanların sağlık karneleri iptal ediliyor. Cezalar caydırıcı değil. Şifa veren ele cefa yok, bu gidişle hiç olma... Devamını Gör

fbw36

Bu tip suçların cezaları ağırlaştırılmalı ki sağlık çalışanlarına şiddet son bulsun. Artık sürekli tekrarlayan ve önüne geçilemeyen suçların cezaları 3-5 kat... Devamını Gör