Görüş Bildir
Haberler
Mart Ayında Burcunun Başına Gelecekleri Söylüyoruz!

etiket Mart Ayında Burcunun Başına Gelecekleri Söylüyoruz!

Korkulan Venüs Retrosu başlamak üzere! Bakalım anlatıldığı kadar korkunç muymuş bu Venüs Retrosu... :)

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yükselenini seçmeyi sakın unutma!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Parti bitti, şimdi ciddiyet zamanı, Koç!

Sakin başlayan bu ayı harika bir şekilde kapatabilirsin, Koç. Bu ay senin için olumlu ve genel anlamda ileri taşıyıcı nitelikte geçecek. Doğum gününe yaklaşmışken, eğer henüz hayatını yolunu koymadıysan ve hedeflerini belirlemediysen; önümüzdeki yıl hayattaki duruşunu tam olarak belirlemiş olacağın bir yıl olacak. Eğer isteklerini netleştirmiş, yapmak istediklerin konusunda da kararını vermişsen fakat bir türlü motivasyon bulamıyorsan - işler yolunda gitmiyorsa; yine önümüzdeki yıl boyunca bu sorunların birer birer çözüldüğünü göreceksin. Ayrıca sana minik bir ipucu vereyim; bu ay içerisinde başlayacağın spor alışkanlıkları uzun süre sürdürülebilir olacak. Kısacası, bu ay senin için gayet olumlu ve sana güzel bir yılı müjdeliyor; doğum gününe hazırlanmaya bak. İyi ki doğdun!

Elbette her şey toz pembe değil. İlişkiler konusunda biraz yorulduğunu özellikle Mart ayının ilk haftasından sonra fazlasıyla hissedebilirsin. Bu konuda sana tek verebileceğim tavsiye: Keskin bıçak olma! Sakin ol! Karşı tarafı anlamaya çalış! Hayatındaki insanla uzlaşamadığın konular varsa, öyle 'alır başımı giderim, emaneti çekerim, yıkarım dökerim' gibi tavırlar takınmak, 'artislik' yapmak sana sadece yalnızlık getirecektir bebeğim. 

Şimdi gelelim ayın başlangıcına ve önemli tarihlere.

  • Saç kestirmek, boyatmak, üst baş alışverişi yapmak ve estetik operasyonlar gibi planların varsa; 4 Mart tarihinden önce halletmeye bak!

Evet, 4 Mart tarihinde durağanlaşmaya başlayacak olan Venüs, gerileme hareketinde bu tarz konularda seni pek desteklemeyecek. Fakat emin ol şanslısın; Venüs gerilemesine rağmen bunu oldukça hafif atlatacaksın ve ilişkiler anlamında çok etkilenmeyeceksin. Sadece biraz yalnız kalma, özgürlüğü özleme gibi hallerin olabilir. Bu Nisan ayının ortasına kadar sürecek. 

  • Bu süreçte ilişkilerini zorlama! Reddedildiğini hissediyorsan, ilişkinin yeterince hızlı akmadığını düşünüyorsan ya da bir ileri kademeye geçmek istiyorsan kesinlikle uygun bir zaman değil. Akışına bırakmayı öğreneceksin, Koç.

Bu ayın en büyük vurgusu kariyer ve para üzerine! Şimdi önümüzde iki tarih var: 9 Mart ve 11 Mart...

  • 9 Mart tarihinde iş bulma - iş yerinde yükselme - terfi alma - evde freelance projelere başlama gibi konularda motivasyonun ve enerjin fazlasıyla artacak. Bence gayet de olumlu; fakat özellikle iletişime, sanata yönelik bir işte çalışıyorsan, biraz yavaş gitmek isteyebilirsin.

2.evine giren Mars sana bu enerjiyi verecek; fakat aynı zamanda yüksek bir alışveriş arzusuyla dolman ve gereksiz-abartı alışverişler yapma ihtimalin var. Bu kesinlikle iyi bir fikir değil, bu ay (özellikle 4'ünden itibaren) büyük harcamalardan olabildiğince kaçın!

  • 11 Mart dolunayı, senin için iki konuda gergin ve önemli olacak: sağlık ve kariyer!

Kariyer konusunda ciddiye almadığın - ertelediğin meseleler gün yüzüne çıkabilir. Mesleğinle alakalı gözden kaçırdığın detaylara dikkat etmeni tavsiye ederim. Eksik bir evrak, belge, vermeyi unuttuğun bir sertifika vesaire... Karşına çıkabilir ve seni tahmininden daha fazla darlayabilir. Çünkü artık goygoy zamanı bitti, Koç. Evren sana özellikle iş ve disiplin konusunda -detaylara dikkat etmek konusunda sağlam bir ders verebilir. Bu uyarıyı al ve bunu kolay atlat, dilerim!

Sağlık kısmına gelecek olursak da, ani hastalıklar söz konusu olabilir. Kendine çok çok dikkat etmeni ve riskli ortamlardan kaçınmanı tavsiye ederim.

  • 28 Mart tarihinde ise harika bir yeni ay seni karşılıyor. Kendini tamamen yepyeni bir ruh halinde hissedebilir; yeni kararlar alabilir ve yeni alışkanlıklar edinebilirsin. Bu yeni ay senin doğum günü hediyen adeta. Fakat yine de bunun enerjisiyle özellikle ilişkiler konusunda harekete geçmeye kalkışma bence. Bunun için Nisan ayını beklemelisin :)

İlişkilerini zorlama, iş yerinde dikkatli ol. Nisan harika bir ay olacak.

Duyguların yeşerecek, Boğa!

Senin için oldukça tuhaf bir ay başlıyor, Boğa. Bu süreçte fazlasıyla kadersel etkilere maruz kalacağını ve geçmişinden bir takım meseleleri anımsayacağını düşünüyorum. 4 Mart tarihinde Venüs durağanlaşıyor ve geri hareketine başlıyor. Bu da seni fazlasıyla etkileyecek elbette, çünkü sen bir Venüs çocuğusun. Bu etkinin, diğer burçlardaki gibi, 'ilişkilerde anlaşmazlık, sıkıntı' gibi yüzeysel bir şekilde geçeceğini düşünmüyorum şahsen, sevgili Boğa. Geçmişten sevgililer - sırlar gün yüzüne çıkabilir. Senin aşka bakış açını değiştirecek şeyler yaşanabilir. Kadersel olacağını öngördüğümden dolayı çok fazla yorum kaldırmayacağını düşünüyorum ve geçiyorum Venüs retrosunun senin üzerindeki diğer etkilerine:

  • Saç kestirmek, boyatmak, üst baş alışverişi yapmak ve estetik operasyonlar gibi planların varsa; 4 Mart tarihinden önce halletmeye bak! Venüs retrosu bu alanlarda zorlayacak.

Bir süredir sana sürekli 'iç sıkıntısı, kabus' gibi pasif ve sinir bozucu şeylerden başka hiçbir şey vermeyen Mars, 9 Mart tarihinden itibaren o savaşçı gücünü sana aktarmaya başlıyor. Artık kalkmalı ve silkinmelisin. Mars, Roma mitolojisinde savaş ve ateş tanrısı... Şöyle düşün, arkanda dimdik duran bir asker var ve seni sürekli destekliyor! Bunu düşünerek cesur davranmalısın! Özellikle kariyer konusunda. Cesaret edemediğin için talep edemediğin bir yöneticilik pozisyonu mu var? Mars'ın enerjisinden cesaret alıp buna başvur bence. Bir spor salonuna yazılmak, yeni bir hobi edinmek, iş bulmak mı istiyorsun? Cesur olma vakti!

Lakiiiiiin.... Elbette her verdiğim iyi haberin bir 'ama'sı olacak: Tüm bunları yaparken diplomatik ve empatik davranmaya dikkat etmelisin kuş. Şöyle düşün; savaşacak gücün var, fakat savaşa ne gerek var? Umarım dengeli davranarak Mars'ın bu güzel enerjisini faydalı bir şekilde kullanabilirsin.

  • 11 Mart dolunayı sana aşk getiriyor!

Evet, Venüs retrosunda sana aşk haberi veriyorum! Bu dolunay sana ani bir sevgililik, bir ilişki getirmese de güzel vakitler ve flörtler vaat ediyor! Yerinde olsam dolunay haftasında dışarı çıkar bol bol eğlenirdim :) Hem belki ileride (Nisan'ın yarısından sonra) ciddi bir şeyler olur, kimbilir?! :)

Lakin eğer bir sevgilin varsa ve ilişkine devam etmek istiyorsan, dolunayın sana getirebileceği kıskançlık krizleri var. Kıskançlık hoş şey değil; ağızdan çıkan sözler kalpler kırabilir. Bu yüzden kontrollü davranmayı da elden bırakmamak lazım.

Mart ayının sonunda ise seni güzel bir dinlenme süreci bekliyor. Duygusal yaraların sarılacak; dönüşüm (hani sana sürekli bahsettiğim 'büyük dönüşüm' meselesi) ciddi anlamda hızlanacak! Terapi almayı ve kötü alışkanlıklarını bırakmayı düşünebilirsin. Bol şans!

Bu ay her açıdan meşgulsün, İkizler!

Sevgili İkizler,

Bu ay tam sana göre; arkadaş ortamın fazlasıyla şenlikli! Biraz dramalara maruz kalacak olsan da, halledemeyeceğin şeyler değil. Sonuçta Venüs retrosu başlıyor! Öncelikle Venüs retrosunda nelere dikkat etmen gerektiğine bakalım.

  • Özellikle flörtleştiğin insanlarla olan iletişime çok dikkat etmelisin. İşler karışabilir, olmayacak dualara amin denebilir... Bu süreçte yani 4 Mart tarihinden sonra yeni ilişkilere başlamak ya da ilişkilerle ilgili yeni kararlar almak çok da mantıklı değil. Bu dönemde hiçbir ilişkiyi ya da iletişimi zorlama; su aksın yatağını bulsun.

  • Saç kestirmek, boyatmak, üst baş alışverişi yapmak ve estetik operasyonlar gibi planların varsa; 4 Mart tarihinden önce halletmeye bak! Venüs retrosu bu alanlarda zorlayacak.

  • Parana ve aile içi iletişimine çok dikkat et!

Ayın diğer alanları ise senin için biraz 'ilginç' olacak. Diyorum ya, 'her açıdan meşgulsün!' Nereye bakacağını şaşıracaksın. biraz. 

9 Mart tarihinde Mars Boğa burcuna hareket ederek enerjinin biraz düşmesine sebep olabilir. Bu süreçte biraz iç sıkıntısı hissedebilir, uyku problemleri yaşayabilir ya da kabuslar görebilirsin. Nefes egzersizleri fazlasıyla yardımcı olacaktır. 

Bu ay aile evi de biraz şenlikli olacak. Babanın ya da ailedeki otorite figürü her kim ise, karışacağı bir tartışma yaşanabilir. Bazı sırlar ortaya dökülebilir. Elbette hoş değil bu fakat uzun vadede gayet eğitici - öğretici bir olay olacağını düşünüyorum. 

Aynı şekilde sağlığına da dikkat etmeni istiyorum. Aileden birinin sağlığı da gündem olabilir. Sakin kalıp, gerekenleri yapıyoruz, olay bu!

Ev değiştirmek ya da yeniden dekore etmek gibi şeyler söz konusu ise, bence Nisan'ın ortasını beklemelisin.

16-17 Mart tarihinde ise özellikle parana çok dikkat etmelisin. Maddi kayıplar beklenmedik yerlerden gelebilir. Özellikle teknoloji anlamında: İnternet üzerinden kredi kartı ile alışveriş yaparken gizliliğine çok dikkat etmelisin.

Aşk konusunda da yine iyisin! Ayın sonuna doğru gerçekleşecek olan yeniay, özellikle sana arkadaş ortamlarından sevgililer getirebilir. Lakin benim nacizhane tavsiyem, bu süreçte yeni bir ilişkiye başlamaman yönünde. Bu yüzden ay sonundaki bu güzel romantik enerjiyi, sadece gönül eğlendirmek, gezmek tozmak ile geçirmelisin!

Bol şans!

Kendini yollara vur, Yengeç!

Yengeç, durgun gözükse de seni genel anlamda ileriye taşıyacak ve kişisel gelişimine fazlasıyla faydası olacak bir sürece giriyorsun. Bu ay içerisinde fazlaca gezmek, öğrenmek, eğitim almak, geleceğini tasarlamak isteyebilirsin fakat önce dünyevi ufak tekef ama gıcık meseleleri aradan çıkarmamız gerekiyor. Venüs retrosu da bunlardan biri. Kapalı bir kutu olduğun için Venüs'ü ciddiye alman lazım. Dikkat etmek gereken tarih ve konular bunlar:

  • Saç kestirmek, boyatmak, üst baş alışverişi yapmak ve estetik operasyonlar gibi planların varsa; 4 Mart tarihinden önce halletmeye bak! Venüs retrosu bu alanlarda zorlayacak.

  • Özellikle flörtleştiğin insanlarla olan iletişime çok dikkat etmelisin. İşler karışabilir, olmayacak dualara amin denebilir... Bu süreçte yani 4 Mart tarihinden sonra yeni ilişkilere başlamak ya da ilişkilerle ilgili yeni kararlar almak çok da mantıklı değil. Bu dönemde hiçbir ilişkiyi ya da iletişimi zorlama; su aksın yatağını bulsun.

  • Eğer herhangi bir yerde yönetici pozisyonundaysan ya da çoluk çocuk sahibi bir ebeveynsen, baskıcı davranmamaya çok özen göstermelisin. Senin 'ama onların iyiliği için' diyerek dayattığın şeyler ya da koyduğun kurallar, karşı taraftan aynı şekilde algılanmayabilir. Sonucunda itibarın dahi zedelenebilir. Bu yüzden yapılması gereken şey iletişime çok dikkat etmek ve empatik davranmak. Emin ol, bazen en beter şeyler, her şeyi bildiğini sanmaktan kaynaklanıyor!

9 Mart tarihinde Mars'ın Boğa burcuna geçmesi sosyal hayatını fazlasıyla şenlendirecek. Arkadaşlar arasında alınganlıklar ve küslükler olması da söz konusu. Bu yüzden yine sakin kalmak önemli. Bu süreçte kendini iş hayatından uzaklaşmak istiyormuş gibi hissedip arkadaş ortamına atabilir, oradan da ailene yuvana dönmek isteyebilirsin. Hareket yakanı komşular, kuzenler, yakın akrabalar kısmında da bırakmıyor. Bu ay yakınlarından biri ile -kuzen kardeş iş arkadaşı gibi- yeni bir proje, iş girişimi ya da ortaklık düşünebilirsin. Bence olumlu!

  • Aynı şekilde 11 Mart dolunayı iş ile alakalı kısa yolculuklara çıkmana sebep olabilir. Sadece kendi arzunla gezmek istersen dahi sana umulmadık kapılar açılacaktır. Bu yüzden harekete geçmelisin.

16-17 Mart civarı maddi anlamda zarara uğrama olasılığın var. 

Ay sonunda ise bu sefer daha uzak bir yolculuk, daha kapsamlı bir eğitim söz konusu olabilir. Bu ihtimalleri kariyer ilerlemelerine bağladığımızda karşımıza çok güzel bir tablo çıkıyor, sevgili Yengeç. Fırsatları lütfen kaçırma ve cesur ol!

İşi gücü oturtma, şeklini koyma vakti, Aslan!

Venüs retrosu varken yapılacak en akıllıca şey oturup işe güce bakmak ve planlar yapmaktır zaten! Bu ay senin için de böyle olacak işte, Aslan. İşe güce bakarsan kazanırsın, zira bu ay sana finansal konularda fazlaca fırsat var. Hatta ayın gündemi neredeyse tamamen para ve kariyer üzerine bile diyebiliriz. 

Öncelikle retro ile başlayalım. Zira Venüs retrosu ile ilgili duydukların seni fazlasıyla korkutmuş olmalı.

  • Saç kestirmek, boyatmak, üst baş alışverişi yapmak ve estetik operasyonlar gibi planların varsa; 4 Mart tarihinden önce halletmeye bak!

Evet, 4 Mart tarihinde durağanlaşmaya başlayacak olan Venüs, gerileme hareketinde bu tarz konularda seni pek desteklemeyecek. Fakat emin ol şanslısın; Venüs gerilemesine rağmen bunu oldukça hafif atlatacaksın ve ilişkiler anlamında çok etkilenmeyeceksin. Sadece biraz yalnız kalma, özgürlüğü özleme gibi hallerin olabilir. 

  • 4 Mart tarihinden itibaren uzak mesafe ilişkilerinde gerginlikler, yolculuklarda da aksilikler çıkabilir. Bence uzaklarda yaşayan bir sevdiceğin varsa iletişimi sakin ve açık tut. Yolculuğa çıkman icap ederse de bavuluna sahip çık!

Bu süreçte uzun süre görüşülmeyen - uzakta yaşayan misafirlere de ev sahipliği yapabilmen mümkün. İhtimaller bol fakat hiç merak etme, gerçekten kolay atlatacaksın!

Gelelim asıl meselelere; 9 Mart tarihinde Mars senin haritanın en tepesine geçiyor. Adeta bir patron gibi, Aslanlığın hakkını verircesine kasıla kasıla gezme vakti! Eğer bir ofis ortamında çalışıyorsan, lider tavrınla takdir görebilir, yeni projelerin altına girebilirsin. Kariyer açısından bu gezegen pozisyonu çok çok güzel! Mesela (Bir aslan için pek mümkün olmasa da) yaptığın işler takdir görmüyor, tüm emeğinin karşılığını başkaları alıyor, sen kimseye sözünü dinletemiyor musun? 9 Marttan itibaren bu değişir. Git ve hak ettiğin şeyleri talep et!

Zaten 11 Mart (+/- 4 gün) sana kazanç konusunda umulmadık gelişmeler getirecek sevgili Aslan. Bunun olumlu yönde olacağını umuyorum. Bu yüzden Mars enerjisini yitirmeden, harekete geç. Fakat bu süreçte kimseye haksızlık etmemeyi, kimseyi ezmemeyi özellikle bir prensip haline getir lütfen. Zira bu dönemde istemeden de olsa başkalarını kırabilirsin. Bu umrunda olmasa da büyük bir ilahi adalet - karma iş başında olacaktır, bunu unutma :)

9 Mart ile ilgili seni uyarmak istediğim bir konu daha var; eğer devam etmekte olan bir davan varsa; mahkemeler ile alakalı konular ya da bir avukat meselesi... İşler tahmin ettiğinden daha fazla karışabilir. Çevrendeki insanları güvenebileceğin kişilerden seçtiğine emin ol. Ahlak anlayışın ve insani isteklerin arasında kalabilirsin. Ağır bir dilemma seni yıpratabilir; fakat sakin kalmaya çalış, vicdanın temiz olduktan sonra her şey biraz gecikmeli de olsa yoluna girecektir, unutma.

Özellikle 16-17 Mart tarihlerinde fazlasıyla gergin bir enerjiye maruz kalacaksın. İletişimde saygıyı dilden düşürmemek lazım. 

Ay sonunda yurt dışı/eğitim ile alakalı gelişmeler olabilir. Seyahate çıkmak isteyebilirsin. Bu ciddi meseleleri barındıran ay, çok tatlı bir şekilde sonlanacak. Bol şans! :)

Bu ayın odağında yine sen varsın, Başak!

Sevgili Başak,

9 Mart tarihinden itibaren rahatlamaya başlayacaksın. Mars Boğa burcuna geçerek seni -özellikle bilinçaltını- rahat bırakıyor. Para konusunda da Venüs retrosuna rağmen daha rahat bir döneme gireceksin. Ruh halin açısından oldukça olumlu olan bu dönem, Mart'ın ikinci haftasından itibaren iyice etkisini göstermeye başlayacak.

İçin fazlaca seyahat etme, uzaklaşma, buralardan çok daha uzaklara gitme gibi arzularla dolabilir. Yeni bir eğitim almayı düşünebilirsin. Bu konularda enerjik hissedeceğin için harekete derhal geç bence; zira 11 Mart tarihinde gerçekleşecek olan dolunay da seni komple yenileyerek, 'ne yapıyorum ki ben, nereye gidiyorum, bu hayatta rolüm ne' gibi konularda sorgulatacak. Satürn'ün elinin değeceği bu dolunayda, artık ufak tefek bahanelerle yapman gerekenleri ertelemenin, gereksiz işlerle uğraşmanın ve şikayet edip durmanın manasızlığını göreceksin. Kendine çeki düzen verme ve ileriyi görme vakti. Biraz vizyon be Başak!

Aynı zamanda ay sonunda gerçekleşecek yeniay da sana burs-kredi gibi konularda yeni kapılar açabilir. Yani bu ay senin için - olman gereken insana dönüşmen, yaşaman gereken maceralar, çocukluğundan beri arzuladığın şeyler konusunda resmen çanak tutuyor. 

Fakat bir de Venüs gerilemesi var tabi... Bu büyük resmi incelemeden önce dünyevi ufak tekef ama gıcık meseleleri aradan çıkarmamız gerekiyor.

  • Saç kestirmek, boyatmak, üst baş alışverişi yapmak ve estetik operasyonlar gibi planların varsa; 4 Mart tarihinden önce halletmeye bak!

  • Ev değiştirmek ya da yeniden dekore etmek gibi şeyler söz konusu ise, bence Nisan'ın ortasını beklemelisin.

  • Sağlığa ekstra dikkat!

Özellikle kadın hastalıklarına dikkat etmelisin. Regl düzensizlikleri yaşayabilirsin. Dikkatli davranmakta fayda var. 

Aşk konusunda kıskançlık krizleri yaşayabileceğin bu süreçte sağlıklı bir iletişim kurmak lazım. Geçen ay gerçekleşen Balık tutulmasının etkileri hala sürdüğü için, hala krizlere gebesin. Bunu unutma.

Bol şans! :)

Sabret, Terazi!

Sevgili Terazi, sana dürüst olacağım; 4 Mart tarihinde başlayacak olan Venüs retrosundan en çok etkilenecek burçlardan biri sensin. Bu ay sana iç sıkıntıları ve biraz da drama getiriyor. Ama önce Venüs retrosu konusunda uyarılarımı yapmalıyım: 

  • Saç kestirmek, boyatmak, üst baş alışverişi yapmak ve estetik operasyonlar gibi planların varsa; 4 Mart tarihinden önce halletmeye bak!

  • Ev değiştirmek ya da yeniden dekore etmek gibi şeyler söz konusu ise, bence Nisan'ın ortasını beklemelisin.

  • Sağlığa ekstra dikkat!

Mart'ın ilk haftası ilişkiler konusunda çok beklenmedik sürprizlerle karşılaşabilirsin. Fakat kılı kırk yarmadan karar vermek ve tutamayacağın sözler söylemek pek de akıllıca olmayacaktır. Güzel gibi görünen Mart'ın ilk haftasından sonra işlerin fazlaca karşıcağını bilmelisin, Terazi.

İlk haftadan sonra Mars nihayet Boğa burcuna geçiyor ve bu senin ilişkiler konusunda biraz rahatlamanı -varsa kavga gürültünün azalmasını sağlıyor. Lakin 9 Mart tarihinden itibaren de kıskançlık krizleri hissedebilirsin. Ayrıca cinsel yollarla bulaşan hastalıklara ve ağrılı regl periyotlarına karşı dikkatli olmalısın. 

Finansal konularda dengesizlikler yaşanabilir; bu ay senin için en tehlikeli konu olan para! Bu yüzden harcamalarına çok dikkat etmelisin.

Gelelim iyi taraflara; tam bir 'dönüşüm' yaşayacağın bu ay içerisinde özellikle 11 Mart dolunay haftası süresince kötü alışkanlıklarını bırakmaya, meditasyon gibi rahatlatıcı ve şifa verici aktivitelere niyetlenmelisin. Ruhani anlamda şifa bulacağın bir etki üzerinde olacak. Ve emin ol, bu etkiye ihtiyaç duyacaksın. 

Kariyerin gayet olumlu görünüyor; özellikle 4 Mart tarihinde başlayacak olan Venüs retrosu her ne kadar enerjini düşürse de, seni kariyerin üzerine düşünmeye, eksiklerini tamamlamaya ve kendine yeni bir yol çizmeye teşvik edecek. Bu süreci rahatlama ve dinlenme fırsatı olarak, bir 'lütuf' olarak görmek de senin elinde; bir 'ceza' gibi görmek de... 

Biraz 'ilginç' bir ay... Sabırlı ve sakin kalmakta yetenekli olduğun için sağ salim atlayacağını düşünüyorum Teraziciğim. Bol şans!

Açık ve net: Sana aşk var, Akrep!

Sevgili Akrep, yine tuhaf tesadüfler senin başına geliyor. Ne ilginç di mi? :)

Bu ay Venüs retrosu ile başlasa da, Mars'ın Boğa burcuna girmesi sana aşk konusunda hareket, ateş getirecek. Ama önce Venüs retrosunu anlamamız lazım. 

  • 4 Mart tarihinden itibaren sağlığına -özellikle kadın hastalıklarına- çok çok dikkat etmelisin.

  • Saç kestirmek, boyatmak ya da estetik müdahaleler için uygun bir zaman değil.

  • İş yerinde iletişime çok özen göstermelisin, iş arkadaşların ile anlaşmazlıklar olabilir.

  • Büyük alışverişler yapma!

Retrolar biraz kadersel, biraz da karmiktir. Evrenin sana biraz mola vermesi gibi düşün... Kariyer evinde gerçekleşen bu retroda oturup düşünebilir ve yanlış giden şeyleri düzeltmek için kararlar alabilirsin. Örneğin; iş yerimde neden bu iş aksıyor? İş arkadaşlarımla neden anlaşamıyorum? Neden kazandığım para bereketli değil? Neden sağlığım bozuluyor? Bu ve bunun gibi soruların cevaplarını 4 Mart sürecinden itibaren bulmak isteyebilirsin, Akrep. Ayakkabı bağcıklarını bağlamak için yarışa ara vermişsin gibi düşün. Sinir bozucu ama faydalı bir süreç.

Gelelim aşka; 9 Martta Mars Boğa'ya giriyor. Bu şu demek: Bu süreçte hoşlandığın flört ettiğin kişilerle ilişkini bir ileri seviyeye taşımak isteyebilirsin; resmi olarak 'in a relationship' yapmak içinden gelebilir :) Her şey iyi güzel ama dikkat etmen gereken nokta kesinlikle çok ısrarcı davranmaman yönünde. Çünkü Venüs retrosunda yeni bir ilişkiye başlamak pek de iyi bir fikir değil. Sen talebini ortaya koy, su aksın yatağını bulsun. Yoksa başlayan ilişki öyle hızlı biter ki, haberin olmaz! Bu dönemde ilişkiler hassas , o yüzden ısrarcılık yok!

11 Mart dolunay haftası seni sosyalleşme açısından motive edecek! Uzun süredir görüşmediğin uzak arkadaşlarınla görüşebilir ve çok eğlenebilirsin. Yine arkadaş ortamlarından kısmetler gelebilir; özellikle kariyer anlamında paylaşımlara açık olmalısın!

Her şey çok garip fakat güzel bu sefer, Akrep :) Biraz eğlenmene bak!

Biraz huzur bulma vakti, Yay!

Sevgili Yay, biricik çilekeşim... Sana 1 yıldır bahsettiğim Satürn transiti devam ediyor, elbette baskı da artıyor; fakat meyvelerini toplamaya başladığını hissetmiyor musun? Az kaldı, inan az kaldı!

Şimdi büyük resme değil, önce küçük detaylara ve bu ayı kazasız belasız atlatmak için yapmamız gerekenlere bir bakalım. Zira Venüs retrosu başlıyor...

  • Saç kestirmek, boyatmak, üst baş alışverişi yapmak ve estetik operasyonlar gibi planların varsa; 4 Mart tarihinden önce halletmeye bak!

  • Ev değiştirmek ya da yeniden dekore etmek gibi şeyler söz konusu ise, bence Nisan'ın ortasını beklemelisin.

  • Sağlığa ekstra dikkat!

9 Mart tarihinden itibaren aşk hayatın şenlenecek, sevgili Yay. Mars, arzuların burcu Boğa'ya geliyor. Bu süreçte bolca eğlenmek, flört etmek, herkese nazar boncuğu dağıtmak isteyebilirsin. Fakat bence dikkatli olmalısın zira bu dönemde yeni ilişkilere başlamak mantıklı değil. Ayrıca fazlaca egolu ve ben merkezli davranman mümkün. Bu yüzden, insanları kırmamak, üzmemek adına bu mevzuları flört seviyesinde bırakmak ve fazla ileri taşımamak akıllıca olacaktır. 

Ayrıca bu dönemde, uzun süreli bir sevgilin varsa, güzel vakitler geçirebilir, geçmişi yad edebilirsin. Yeter ki empatik davranmayı unutma.

11 Mart dolunayı ise farklı bir noktaya değiyor. Kariyer ve duruş anlamında seni toplum önünde görünür hale getirecek; hak ettiğin ilgiyi, emeklerin karşılığını verecektir, sevgili Yay. Eğer iş yerinde uzun süredir hak ettiğini düşündüğün ama bir türlü terfi edemediğin bir pozisyon varsa, dolunay haftasında bu pozisyonu talep etmelisin. Çünkü artık senin görülme vaktin. Özellikle dostlarının desteği tüm ay boyunca arkanda olacağı için, bence korkacak bir şeyin yok. Eğer öğrenciysen, bir hocanın gözüne girebilirsin. Babandan ya da bir aile büyüğünden destek görebilirsin. Referans mektupları konusunda şanslı olabilir, insanlara güven sağlayabilirsin. Bu süreçte çalışkanlığın - iletişim becerilerin ve dikkat ettiğin küçük detaylarla insanları büyüleyeceksin. Sürüp gitmekte olan bir dava varsa, mahkeme nihayet sonuçlanabilir. 

Ay sonundaki dolunay sana aşk konusunda güzel vakitler geçirtecek. Biraz olsun rahatlamaya ve eğlenmenin tadını çıkarmaya bak :)

Sana yol göründü, Oğlak!

Sevgili Oğlak, yüksek lisans ya da yurt dışında mesleki eğitim gibi girişimlerin ya da planların var mıydı? Eğer varsa, Bu ayın ikinci haftasından itibaren sonuçlanması oldukça yüksek bir ihtimal. Aynı şekilde eğer bu yönde bir girişim düşünüyorsan, harekete geçmek isteyebilirsin. Artık dünyaya bakış açına, geleceğine yönelik, ahlak anlayışına da uygun işler yapma vaktin gelmeye başladı. Kendini hala 'olman gereken yerde' görmüyorsan, bu ay evren sana bir fırsat daha gönderiyor. Harekete geç! Piyango çıkması için önce bilet almak gerekir, bunu unutma.

Yurtdışında bir iş ya da eğitimin yanı sıra, sadece ferahlamak, rahatlamak için biraz uzaklaşmak amaçlı da yollara düşebilirsin. Her türlü sana çok faydalı bir süreç olacağını düşünüyorum. Yolun açık olsun öncelikle!

9 Mart tarihinden itibaren fazlaca eğlenmek, biraz bencil davranmak ve bolca flörtleşmek isteyebilirsin, sevgili Oğlak. Ama Venüs retrosunda olduğumuzu ve Venüs retrosunda bir ilişki başlatmanın pek de iyi bi fikir olmayacağını bilmelisin. Ayrıca çok bencil ve ben merkezli davranma ihtimalin de var. Sana bu yönde verebileceğim tavsiye şu ki; fazla kasma, eğlenmene bak, ciddi tutamayacağın sözler verme!

Venüs retrosunda bazı adetler de vardır. Onlara uyman da senin için iyi olur. Örneğin; 

  • Saç kestirmek, boyatmak, üst baş alışverişi yapmak ve estetik operasyonlar gibi planların varsa; 4 Mart tarihinden önce halletmeye bak!

  • Büyük alışverişlerden kesinlikle kaçın! 

  • Tutamayacağın sözler verme, diplomatik davranmaya dikkat et, kendini başkalarının yerine koy.

Ailende özellikle kadın figürlerle ilgili gerginlikler yaşayabilirsin. Geleceğe yönelik planları aileyle oturup detaylıca konuşmak, kararlar almak ve birbirinize destek olmak için uygun vakitler. 

16-17 Mart tarihleri senin için çok gergin olabilir. Sadece geçici bir 'kötü duygu' olduğunu bilmelisin ve enseyi karartmamalısın.

Daha ne diyelim, Oğlak! Bu ay sana aşk da var, bolca gelecek planları da! Artık atıl!

Paralara dikkat, Kova!

Bu ay Venüs retrosu seni tıpkı Merkür retrosunda olduğu gibi etkileyecek, sevgili Kova. 4 Mart tarihine kadar imzalaman gereken belge, evrak, kağıt ne varsa aradan çıkarmanı tavsiye ederim. Normalde Merkür retrosu için geçerli olan şeyler, 4 Mart tarihinden itibaren senin için Venüs retrosunda da geçerli olacak. Yakın akrabalarla ilişkiler, komşuluk meseleleri, ofis içi iletişim ve kardeşlerle aran ciddi anlamda gerilebilir. 

İletişim ve evraklar konusuna bu kadar vurgu yapmamın bir sebebi de şu: Bu ayın odak noktası, ağırlıklı gündemi senin için para olacak, Kova. Eğer maddi sıkıntılar çekiyorsan çözüme gidebilirsin, yeni yollar özellikle 11 Mart dolunay haftasında açılabilir. Fakat garantici davranmakta elbette fayda var.

Eğer burs alıyorsan, seni finansal açıdan destekleyen bir ailen varsa, bankaya kredi başvurusunda bulunduysan ya da borç ödüyorsan... Bu ay içerisinde büyük hareketlenmelere hazırlan. Sana para getirecek yeni yollar bulabilirsin; fakat bunun için de bir takım engellemelerden-zorlayıcı süreçten geçeceksin. Bu bir nevi evrenin sana para konusunda daha gerçekçi, garantici ve belki de biraz cimri olman yönünde bir uyarı işareti. Güvenebileceğin tek para, kendi kazandığın para olacak, biliyorsun.

Bunlara paralel olarak aile içerisinde de bir takım gerginlikler söz konusu olabilir. Ev sahibin ile anlaşmazlıklar çıkabilir. Bunların 9 Mart Mars hareketi ile tetikleneceğini düşünüyorum; üstüne bir de Venüs geri hareketi eklenince iyice büyüyebilir gerginlikler... Hiç gerek yok! Bunlar sadece senin üzerindeki etkiler, unutma! Özgür iraden ile kavgalardan, tartışmalardan ve kalp kırmaktan her zaman kaçınabilirsin.

İçini kararttım, değil mi? Kararmasın için! Dünyaya dönük para pul meseleleri böyle işte... Lakin ay sonunda ferahlama var. Senin yerinde olsam bu ay içerisinde mutlaka bir yere seyahat etmeyi denerdim. Haftasonlarında kısa bir yolculuk sana iyi gelecek ve insani saçmalıkları bir nebze de olsa unutup biraz duygu dünyana dönmeni sağlayacak. Hazır havalar da güzel! Hele yanında bir de sevgili olursa, çok güzel vakitler geçirebilirsin :)

Aşka dalıp, gerçek dünyayı kaçırma, Balık!

Bu ay senin için fazlasıyla riskli, sevgili Balık. İlişkiler ön plana çıkacakken; bir taraftan da özellikle iş yeri kaynaklı konularda büyük bir iletişim kargaşası yaşayacaksın. Gel önce bu aya güzel bir bakış atalım, sonra detaylara geçeriz.

  • 4 Mart tarihine kadar imzalaman gereken belge, evrak, kağıt ne varsa aradan çıkarmanı tavsiye ederim. Normalde Merkür retrosu için geçerli olan şeyler, 4 Mart tarihinden itibaren senin için Venüs retrosunda da geçerli olacak. Yakın akrabalarla ilişkiler, komşuluk meseleleri, ofis içi iletişim ve kardeşlerle aran ciddi anlamda gerilebilir. Bu yüzden ne yapıyoruz? Açık ve net bir iletişim kurmaya özen gösteriyoruz. Pasif agresif değil fakat diplomatik olmaya çalışıyoruz

  • Aynı şekilde 4 Mart tarihine kadar süs püs, saç kestirme, saç boyatma, estetik operasyonlar... kısacası 'feminen' meseleri kapsayan her şeyi de halletmeli ve sonraya bırakmamalısın.

  • Alışveriş konularında fazla açılmamanı tavsiye ediyorum; maddi zarar kapıda olabilir. Zaten ayın 9'una kadar fazlasıyla 'alışveriş' arzusunda hissedeceksin. Ona göre.

Bahsetmek istediğim bir diğer mesele de şu, Balıkcığım. Balıkların namı malum; 'duygusal, merhametli, minnoş' vesaire vesaire... Balık burcunda doğmuş insanların pek çoğu da kendisini bu şekilde tanımlar ve bu tanımdan gurur duyar. Bu da bazen başkalarını nasıl incittiğimizi görmemize engel olur. Sana uyarım işte bu yönde olacak; özellikle Mart'ın ilk haftası boyunca, başkalarını incitmen, fark etmeden zorbaca davranman - duygusal manipülasyonla çöküşlere sebep olman söz konusu olabilir. Meselelerin odağına kendi duygularını koymaktan ya da kendi duygularını çok fazla önemseyip - yüceltip, başkalarını önemsememekten kaçın bence. Hele Venüs retrosundayken, önemli mesele bu!

Gelelim senin için en önemli döneme: dolunay haftası!

  • 11 Mart dolunayı (+/- 4 gün boyunca) sevgilin ya da önemli bir ortağınla önemli meseleleri konuşma vakti. Asla insan özgür iradesini yok sayacak değilim; bu yüzden net olarak belirtmekten kaçınıyorum fakat en azından 'yol ayrımına' gelineceğini söyleyebilirim. Bu yol ayrımı illa ilişkiyi bitirmek demek değil. İlişkiyi bir üst kademeye taşımak yönünde de olabilir. Özellikle uzun süreli ve güçlü bir ilişkin varsa, güzel gelişmeler yaşayabilirsiniz. Eğer partnerinle beraber bir iş düşünüyorsan, para fırsatları dahi karşınıza çıkabilir.

Ay sonuna doğru gerçekleşecek olan yeni ay ise seni kazançların ve paran konusunda yeni bir vizyon sahibi yapacak. En azından ay sonuna kadar harcalamalarına dikkat et lütfen. Zira ay sonunda satın almak isteyeceğin şeyler çıkabilir ya da yatırım yapmak isteyebilirsin.

Bol şans!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1137
530
313
183
163
163
156
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Özge

Bikaç saat öncesine kadar saç kestirmeyi/boyatmayı çok fazla düşünürken az önce "Saç kestirmek, boyatmak ya da estetik müdahaleler için uygun bir zaman değil... Devamını Gör

fafatara

Ağzından hayırlı bişey çıksın istedim be :(

Sude Rumeysa Şahin

Başak burcunda kısıca diyor ki Allah senin belanı verecek *-*