Görüş Bildir
Haberler
Marcelo Bielsa Kimdir, Kaç Yaşındadır? Fenerbahçe Bielsa İle Anlaştı Mı?

Marcelo Bielsa Kimdir, Kaç Yaşındadır? Fenerbahçe Bielsa İle Anlaştı Mı?

Bu sezon tarihin en pahalı kadrolarından birini kuran ve takımın başına Erol Bulut’u getiren Fenerbahçe, hafta sonu derbide Beşiktaş ile 1-1 berabere kaldı. Ligde Beşiktaş ve Galatasaray’ın ardından üçüncü sırada bulunan Fenerbahçe’de teknik direktör Erol Bulut’un koltuğu sallantıda. Fenerbahçeli taraftarlar arasında sosyal medyada ise Arjantinli hoca Marcelo Bielsa çılgınlığı yaşanıyor. Peki, Bielsa kimdir, kaç yaşındadır? Marcelo Bielsa Fenerbahçe ile anlaştı mı? İşte tüm detaylar…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fenerbahçe Bielsa İle Anlaştı Mı?

Fenerbahçe Bielsa İle Anlaştı Mı?

Fenerbahçe yönetiminin Bielsa ile iletişme geçip geçmediği bilinmiyor. Ancak Fenerbahçeli taraftarlar, sosyal medyada örgütlenerek yönetime çağrıda bulundu. #BielsaFenere etiketi ile binlerce mesaj atıldı.

Marcelo Bielsa Kimdir?

Marcelo Bielsa Kimdir?

21 Temmuz 1955 tarihinde Arjantin'in Santa Fe eyaletinin Rosario kentinde dünyaya geldi. Babasının adı Rafael Pedro, annesinin adı Lidia Caldera'dır.

Futbolculuk kariyerinde defans bölgesinde görev yaptı. 1980 yılında sakatlığı nedeniyle henüz 25 yaşındayken futbolculuk kariyerini noktaladı.

1 Temmuz 1980'de Newell's Old Boys'un 2. takımında antrenörlüğe başladı. 1990 yılında Newell's Old Boys as takımının teknik direktörlüğüne getirildi.

Marceloa Bielsa, Arjantin Milli Takımı ile 2004 Olimpiyat Oyunları'nda altın madalya kazandı. Aynı yıl düzenlenen Copa Amerika'da final oynadı fakat Brezilya'ya 4-1 yenilerek turnuvayı ikinci tamamladı. Copa America'nın ardından görevinden ayrılan ünlü teknik adam, kariyerine 3 yıl ara verdi.

2007'de Şili Milli Takımı'nın başına getirilen Marcelo Bielsa, eleme grubunda Brezilya'nın ardından ikinci olarak 2010 Dünya Kupası vizesi aldı.

2011-13 sezonunda Athletic Bilbao'nun başında İspanya La Liga'da boy gösterdi.

2014-15 sezonunda Fransa Ligue 1 takımı Olympique Marseille'yı çalıştırdı.

16 Temmuz 2016 tarihinde İtalya Serie A ekibi Lazio ile anlaştı fakat daha göreve başlamadan 17 Temmuz 2016 tarihinde görevinden ayrıldı.

Bir ara veren Bielsa, 2017 yılında Fransa ekiplerinden Lille ile anlaştı. Yeni takımı ile sadece 14 maça çıkan Arjantinli teknik adam, istifa etmek zorunda kaldı.

1 Temmuz 2018 yılında Championship’te mücadele eden Leeds United’ın başına geçti. Leeds United’ı yıllar sonra Premier Lig’e çıkarmayı başardı. Sezon sonunda sözleşmesi sona erecek olan Bielsa, takımı ile Premier Lig’de başarı yaklamaya çalışıyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın