Görüş Bildir
Haberler
Manisa'da 3 Kişide Domuz Gribi Tespit Edildi

Manisa'da 3 Kişide Domuz Gribi Tespit Edildi

İçeriğin Devamı Aşağıda

Manisa İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, iki hafta önce Demirci ilçesinde üç kişide 'H1N1' virüsü görüldüğünü açıkladı.

Manisa İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Osman Öztürk, halk arasında domuz gribi olarak bilinen 'H1N1' virüsünün, iki hafta önce Demirci İlçesi'nde üç kişide görüldüğünü söyledi.

Öztürk, Demirci ilçesinde Umre'den gelen hacıların Mers virüsü taşıyabilecekleri tehlikesiyle incelemeye alındığını söyledi. 30 kişinin test sonuçlarını Sağlık Bakanlığı'na gönderdiklerini söyleyen Öztürk, sonuçlara göre üç kişinin domuz gribi vakasına yakalandığının belirlendiğini kaydetti.

Öztürk, 'Bakanlıktan bize 3 kişide domuz gribi virüsünün tespit edildiği söylendi. Dolayısıyla bu üç hastamız gerekli inceleme ve takipler sonucu sağlıklarına kavuştular ve iyileştiler' dedi.

'Mevsimsel gribe döndü'

Domuz gribinin eskisi kadar korkulan bir rahatsızlık olmadığını söyleyen Öztürk, 'Artık mevsimsel gribe döndü. Domuz gribi virüsü, ilk zamanlar ortaya çıktığında vücudun yabancı olduğu bir virüs olduğu için ölümler meydana gelmişti. Ama artık vücut bu virüsü tanıyor. Çünkü aşılar yapıldı ve vücut bu virüsü tanımaya başladı. Dolayısıyla mevsimsel gribe girdi. Şu an için Manisa'da bir tehlike görülmüyor' dedi.

Ülke genelinde 9 ve 15 Şubat tarihleri arasında Sağlık Bakanlığı'na 128 kritik grip virüsü yollandığını söyleyen Öztürk, bunların 30'unda domuz gribi teşhisi konulduğunu söyledi. Öztürk, 30 vakada bir ölümün olduğunu sözlerine ekledi.

  • Kaynak: DHA
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0