Görüş Bildir
Haberler
'Cumhurbaşkanına Hakaret' Maddesi Anayasa Mahkemesi’nde...

etiket 'Cumhurbaşkanına Hakaret' Maddesi Anayasa Mahkemesi’nde...

Onedio Medya
29.03.2016 - 15:21 Son Güncelleme: 29.03.2016 - 23:09

İstanbul 43. Asliye Ceza Mahkemesi, ‘Cumhurbaşkanı’na hakaret’ suçunun Anayasa'ya ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’ne aykırı olduğunu belirterek, ‘Cumhurbaşkanı’na hakaret’ suçunu da kapsayan Türk Ceza Kanunu’nun 299’uncu maddesinin iptal edilmesi için Anayasa Mahkemesi’ne başvurulmasına karar verdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nin koridorlarına ve Fen Fakültesi’nin giriş kapısına 9 Aralık 2014’te Türkçe ve Arapça “Katil Hırsız Erdoğan” başlıklı Fikir Kulüpleri Federasyonu’nun gazetesini astıkları gerekçesiyle ‘Cumhurbaşkanı’na hakaret’ten yargılanan Özgür Yılmaz ve Nuray Uçar adlı öğrencilerin davasında karar çıktı.

Diken'den Rıfat Doğan'ın haberine göre Adalet İçin Hukukçular üyesi avukat Özgür Urfa, ‘Cumhurbaşkanına hakaret’in suç sayıldığı TCK’nın 299’uncu maddesinin, Anayasa’nın 90, 25, 26 maddelerine aykırı olduğu gerekçesiyle davanın Anayasa Mahkemesi’ne götürülmesini  talep etti.

İstanbul 43. Asliye Ceza Mahkemesi, ‘Cumhurbaşkanı’na hakaret’ suçunun Anayasa'ya ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’ne aykırı olduğunu belirterek, ‘Cumhurbaşkanı’na hakaret’ suçunu da kapsayan Türk Ceza Kanunu’nun 299’uncu maddesinin iptal edilmesi için Anayasa Mahkemesi’ne başvurulmasına karar verdi.

T24'ten Can Bursalı'nın haberine göre ise  iki öğrenci hakkında verilecek kararın, Anayasa Mahkemesi’ne yapılacak başvurunun sonuçlanmasının ardından açıklanacağı belirtildi.

Kararda şu ifadelere yer verildi:

Kararda şu ifadelere yer verildi:
İçeriğin Devamı Aşağıda

'Mahkememizce 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun 299. maddesinin, 2709 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın ‘Cumhuriyetin Nitelikleri’ başlıklı 2. maddesine ve ‘Kanun Önünde Eşitlik’ başlıklı 10. maddesine aykırı düzenleme içerdiği kanaatine varıldığından, 2709 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın 152. maddesi gereğince, Anayasa Mahkemesi’ne, mahkememiz başvurusunun itiraz olarak kabul edilerek, 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun 299. maddesinin İPTALİNE karar verilmesi hususunda başvuruda bulunulmasına, mahkememizin bu dosyasında sanıklar haklarında görülmekte olan kamu davasında, 6216 sayılı Anayasa Mahkemesi’nin Kuruluşu ve Yargılama Usulleri Hakkında Kanun’un 40. maddesi gereğince Anayasa Mahkemesi’nce başvuru ile ilgili olarak verilecek kararın veriliği açıklanmasına kadar, Anayasa Mahkemesi kararının sonucunun beklenmesine karar verildi.'

'Bu karar tüm dosyaları etkileyecektir'

'Bu karar tüm dosyaları etkileyecektir'

Avukat Özgür Urfa

Öğrencilerin avukatı Özgür Urfa, “Bu düzenlemenin anayasaya ve AİHM kararlarına kararlarına aykırılığı tartışmasızdır. Kişileri özel olarak koruyan hükümlerin olması kabul edilemez niteliktedir. Binlerce yurttaşın Cumhurbaşkanı’nı eleştirdiği için yargılandığı ve tutuklandığı bu süreçte verilen karar tüm dosyaları etkileyecektir. Baskıcı ve otoriter politikaların eleştirilmesi hiçbir sekilde soruşturma konusu edilemez” dedi.

Diken ve T24

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
420
52
31
8
7
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
itsasin

kuuuurabiyeee tayyipppppp

can fırat

Zoruna gidiyor sayılmamak,saygı görmemek.O yüzden çırpınıyor.3.Dünya Ülkelerine gidebiliyor.Afrika,Azerbaycan arası mekik dokuyor uçak.Aynen böyle devam.Kahr... Devamını Gör

Ahmet Köksal

kardeş senin cumhurbaşkanın değilse seni geren durum ne ? Siktir git Obama hakkında yorum yap o zaman.

Pasif Kullanıcı

kesinlikle kaldırılması gereken bir madde. CB nin karşısına geçip yüzüne hakaret edersen... zaten cb değil kime yaparsan bunu hakkında dava açılmalı. Ancak s... Devamını Gör

ali veli

burası sosyal medya anana küfür edebilir miyim ?