Görüş Bildir
Haberler
Maden İşçileri Son Yolculuklarına Uğurlanıyor

Maden İşçileri Son Yolculuklarına Uğurlanıyor

adem kara
15.05.2014 - 17:24
İçeriğin Devamı Aşağıda

AA

DHA

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yürek Yakan Görüntü!

SAVAŞTEPE'DE BÜYÜK ACI; 11 MADEN ŞEHİDİ TOPRAĞA VERİLDİ

MANİSA'nın Soma İlçesi'nde meydana gelen Türkiye'yi yasa boğan maden faciasında ölen işçilerden 11'i Balıkesir'in Savaştepe İlçesi'nde toprağa verildi.

Soma'da yangın çıkan kömür ocağında karbonmonoksit gazından zehirlenerek ölen maden işçileri Ayhan Avcı (30), Sedat Toprak (35), Ahmet Avcu (45), İsmail Şengül (28), Cengiz Çamtal (28), Hayri Türker (28), Emrah Çakır (26), İsmail Gezer (24), Mustafa Çalı (26), Emin Mazı (30) ve Bilal Malkoç'un (27) cenazeleri, dün (çarşamba) Manisa'nın Kırkağaç İlçesi'ndeki soğukhava deposundan alınıp, memleketleri Savaştepe'ye getirildi. Burada belediyeye ait soğuk hava deposunda bekletilen 11 işçi için, ailelerin isteği üzerine Zafer Meydanı'nda toplu cenaze töreni düzenlendi. Törene, AK Partili Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur, Savaştepe Kaymakamı Yusuf Cıbır, AK Partili Savaştepe Belediye Başkanı Turhan Şimşek, CHP Balıkesir milletvekilleri Haluk Ahmet Gümüş, Namık Havutça MHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Duran Bulut, madenciler ve vatandaşların da aralarında bulunduğu yaklaşık 3 bin kişi katıldı.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in tek tek kıldırdığı namazın ardından omuzlarda taşınan cenazeler, Kız Mezarlığı'na götürülüp, gözyaşları içinde toprağa verildi.

MADEN ŞEHİTLİĞİNDE YÜREK YAKAN GÖRÜNTÜLER

MADEN faciasının kalbi Soma'da mezarlıkta 'Maden Şehitleri' için ayrılan bölümde sabahtan akşama kadar, gözyaşı ve feryatlar dinmedi.

Sabahtan başlayan definler akşama kadar sürdü. Hayatını kaybeden madenciler dualar eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı.

Kimliği belirlenip ailelerine teslim edilen cenazelerin bir kısmı, özel olarak Soma Belediyesi tarafından hazırlanan Maden Şehitliği bölümünde defnedildi. Madende yan yana kazma sallayan işçiler son yolculuklarına da yanyana açılan mezarlarda uğurlandı. Maden şehitlerinin yakınları gözyaşı dökerken, yakınını kaybetmeyen Somalılar da mezarlığa gelip hemşehrilerinin acısına ortak oldu. Tabutların bazıları Türk bayraklarına sarıldı. Bir kadın görevli de gelen cenazelerin hangi mezarlara gömüldüğünü tek tek not etip karışıklık yaşanmaması için yardımcı oldu.

MADEN ŞEHİDİNİN EŞİNİN FERYADI: 'GİTME MEZARIN OLACAK' DEDİM

MANİSA'nın Soma İlçesi'ndeki kömür madeninde meydana gelen faciada yaşamını yitiren işçilerden 33 yaşındaki Erdal Demirel'in cenazesi, Aydın'ın Didim İlçesi'nde gözyaşlarıyla toprağa verildi. Didim Cemevi'nde yapılan cenaze töreninde Erdal Demirel'in eşi Ayfer Demirel'in 'Sana 'Gitme Erdal mezarın olacak o maden' dedim. Gittin. Ben şimdi seni bekleyen oğluna ne diyeceğim Erdal?' feryatları yürekleri dağladı.

Ailesi Didim'de yaşayan Erdal Demirel, Soma'daki kömür madeni faciasında hayatını kaybetti. 4 yıl önce kardeşleri Murat Demirel ve Cengiz Demirel ile Soma'daki kömür madeninde işe başlayan Demirel, eşini ve 3 yaşındaki oğlunu ailesinin yanında bırakarak çalışmaya gitti. Madende gündüz vardiyasında çalışan Erdal Demirel, patlamanın meydana gelmesinden kısa süre önce ocağa indi ve yaşamını yitirdi.

Demirel'in cenazesi, bugün Didim Cemevi'nden son yolculuğuna uğurlandı. Cenazeye Didim Kaymakamı Ersin Emiroğlu, Didim Belediye Başkanı CHP'li Deniz Atabay, İlçe Emniyet Müdürü Ömür Candemir ile çok sayıda kişi katıldı. Kaymakam Ersin Emiroğlu ve Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay, tören öncesinde acılı aileye başsağlığı diledi.

GERGİNLİK YARATAN ÇELENK

Cenaze alanına AK Parti Aydın Milletvekili Semiha Öyüş'ün çelenk göndermesi kısa süreli gerginliğe neden oldu. Cenaze için cemevi bahçesinde bulunan bir grup genç, çelengi getiren görevli ile tartışıp, 'Hem öldürüyorlar hem de çelenk gönderiyorlar' dedi. Çelengi parçalayan gençler, vatandaşların araya girmesiyle kısa sürede sakinleştirildi.

EŞİNİN FERYADI YÜREKLERİ DAĞLADI

Geride acılı ailesi ile birlikte 3 yaşındaki oğlunu bırakan Erdal Demirel'in tabutunun başına giden eşi Ayfer Demirel, sinir krizi geçirdi. Olay yerinde bulunan sağlık görevlilerinin müdahalesi ile kendine gelen genç kadın, 'Bana 'Gitme' dedim. 'Gitme Erdal mezarın olacak o maden' dedim. 'Herşey çocuğum için' deyip gittin. Ben şimdi her akşam 'Babam gelsin' diye bekleyen oğluna ne diyeceğim Erdal?' diyerek ağıt yaktı. Erdal Demirel'in cenazesi cemevinde alınan helalliğin ardından Didim Asri Mezarlığı'na gözyaşlarıyla toprağa verildi.

BİGADİÇ'TE 2'Sİ KARDEŞ 4 MADENCİ TOPRAĞA VERİLDİ

MANİSA'nın Soma İlçesi'ndeki maden faciasında 3 kardeşten 2'sinin öldüğü, diğerinin çıkışa yakın olduğu için kurtulabildiği ortaya çıktı. Aralarında 2 kardeşin de bulunduğu 4 işçinin cenazesi, Balıkesir'in Bigadiç İlçesi'nde toprağa verildi. Birlikte çalıştığı ağabeylerini son yolculuğuna uğurlayan Mehmet Ali Bozdağ (19) ise defin sırasında gözyaşlarına hakim olamadı.

Maden faciasında ölen işçilerden Özcan Bozdağ (25), kardeşi Fedai Bozdağ (22) ile Şenay Baygül (24) ve amcasının oğlu Hayrullah Baygül'ün (27)cenazesi, memleketleri Balıkesir'in Bigadiç İlçesi'ne getirildi. Ölen işçiler için Bigadiç Devlet Hastanesi'nde tören düzenlendi. Kaymakam Barış Aktan, Bigadiç Belediye Başkanı AK Partili İsmail Avcı, İlçe Emniyet Müdürü Kemal Hiçyılmaz, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı. Ölen işçilerden Bozdağ kardeşlerin babası Rasim Bozdağ, annesi Selime Bozdağ, Şenay Baygül'ün babası Dursun Baygül, annesi Fatma Baygül ve Hayrullah Baygül'ün babası Bayram Baygül, annesi Gülcan Baygül sinir krizi geçirdi, gözyaşı döktü. Cenazeye katılanlar arasında olay günü aynı madende çalışan ve çıkışa yakın olduğu için kurtulabilen, iki ağabeyi ölen Mehmet Ali Bozdağ da yer aldı. Ağabeylerini yitiren Mehmet Ali Bozdağ'ın, yakınlarının desteği ile güçlükle ayakta durduğu ve konuşmakta güçlük çektiği görüldü.

Bigadiç Devlet Hastanesi'nde tören sonrası ölen 4 işçinin cenazesi, Dundarcık Mahallesi'ne götürüldü. Öğlenden sonra mahalle meydanında toplanan vatandaşlar, cenaze namazını kıldı. Omuzlara alınan cenazeler, mahalle mezarlığına götürüldü. Yan yana açılan mezarlarda toprağa verilen 4 işçi, dualar ve gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurlandı. Ölen işçilerden sadece Hayrullah Baygül'ün evli olduğu belirtildi. Ayrıca Hayrullah Baygül'ün 2 yaşındaki oğlunun beyninin oksijensiz kalması nedeniyle hastanede tedavi gördüğü ifade edildi.

SOMA'DA ÖLEN 7 MADENCİ KÜTAHYA'DA TOPRAĞA VERİLDİ

MANİSA'nın Soma İlçesi'ndeki kömür ocağı faciasında yaşamını yitiren işçilerden 7'si Kütahya'nın Tavşanlı ilçesine bağlı Avcılar, Ayvalı, Kışla ve Kırıkkavak köylerinde toprağa verildi.

Ölen işçilerden evli ve 2'şer çocuk sahibi babası, 40 yaşındaki Süleyman Akçan, kardeşi 35 yaşındaki Yüksel Akçan ve eniştesi, 35 yaşındaki Davut Ağız'ın cenazeleri Soma'dan Avcılar Köyü'ne getirildi. Öğle namazı ardından düzenlenen cenaze törenine AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, ölenlerin yakınları ile çok sayıda kişi katıldı. Kılınan cenaze namazından sonra Süleyman Akçan, Yüksel Akçan ve Davut Ağız'ın tabutları omuzlarda taşınarak köy mezarlığına götürülerek toprağa verildi. Ölenlerin yakını olan kadınlar cenazelerin ardından el salladı.

Soma'daki oğulları Süleyman Akçan, Yüksel Akçan ile damadı Davut Ağız'ı kaybeden Mustafa Akçan, 'Ben kemoterapi tedavi görüyorum. Oğullarım beni hastaneye götürüp getiriyordu. Onların sayesinde ben ayakta kalabildim. Asıl benim ölmem gerekiyordu, sıra benimdi, ancak sırayı benden kaptılar' dedi.

Ölenlerden Davut Yağız'ın yakınları ise 'Davut geçen yıl babası ölmüştü, 3 ay sonra da annesini kaybetti. Şimdi de kendisi soma'daki faciada yaşamını yitirdi' diye konuştu.

SAĞ OLARAK KURTULDU

Avcılar Köyü'nde oturan ve Soma'daki kömür ocağında 5 gün önce çalışmaya başlayan 24 yaşındaki Halil İbrahim Adak da vardiya çıkışında olayın meydana geldiğini söyledi. Yaklaşık 4 saat içeride kaldıklarını anlatan Halil İbrahim Adak şöyle konuştu:

'Vardiyamız bitmişti maden çıkışında iki arkadaşla yürüyorduk. Arkamızdan bir duman geldi biz bu dumanı barut dumanı zannettik. Zehirli duman olduğunun farkında değildik. Şartel denilen bölgeye girdik. Burada 5 kişiydik. Yukarıdan bacaları kapatarak hava çıkışını durdurdular ve temiz hava basmak istedi. Ancak, bunu da başaramadılar. Elele tutuşup Kelime-i Şahadet getirdik. Öleceğimizi düşünürken kurtarma ekibi gelip bizi ocaktan çıkardı.'

2 İŞÇİNİN CENAZE TÖRENİNE VALİ YILMAZ DA KATILDI

Ölen işçilerden evli ve 3 çocuk babası, 46 yaşındaki Ali Yanar ile evli ve 4 çocuk babası 34 yaşındaki Recep Türk'ün cenazeleri Ayvalı Köyü'ne getirildi. Öğle namazının ardından düzenlenen cenaze törenine Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, İl Jandarma Komutanı Albay Cengiz Akçay, Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu, Tavşanlı Belediyesi'nin Ak Parti'li Başkanı Mustafa Güler, ölenlerin yakınları ile çok sayıda kişi katıldı. Vali Şerif Yılmaz, şunları söyledi:

'Ülkemizin karşı karşıya kaldığı belki de en büyük acılardan bir tanesi. O nedenle bildiğiniz gibi ülke geleninde yas ilan edildi. Acıların paylaşılmasıyla beraber bir nebze olsun belki birbirimin dertlerini, yüklerini hafifletebiliriz. Devletle, milletle bu acıları paylaşıyoruz.'

Cenaze namazını İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül'ün kıldırdı. Kadınlar da erkeklerin arkasında durarak cenaze namazını kıldı. Namazın ardından Recep Türk ve Ali Yanar'ın Türk Bayraklarına sarılı tabutları omutlarda taşındı. Yanar ve Türk, götürüldükleri köy mezarlığında gözyaşları içinde toprağa verildi.

Yakınları Ali Yanar'ın 5 yıl, Recep Türk'ün de 4 yıldan buyana Soma'daki kömür ocağında çalıştığını söyleyerek 'İkisi de 'sigortalı ve maaşlı işimiz olsun' diyerek Soma'ya gidip kömür ocağında çalışmaya başladı' dedi.

Ölen Ali Yanar'ın 19 yaşındaki oğlu Enes Yanar'ın daha önce babasıyla birlikte aynı kömür ocağında çalıştığı, 1 ay önce Antalya'ya giderek burada başka bir işte çalışmaya başladığı belirtildi.

Ayvalı Köyü'nden Soma'daki kömür ocağında 3 kişinin çalıştığı, Ali Yanar ile Recep Türk'ün öldüğü, 41 yaşındaki Şerif Türk'ün ise vardiya değişimi sırasında patlama olunca içeriye girmeyerek kurtulduğu belirtildi. Şerif Türk, 2 arkadaşının ölümüne çok üzüldüğünü söyledi.

2 İŞÇİ AYRI KÖYLERDE TOPRAĞA VERİLDİ

Soma'daki kömür ocağı faciasında ölenlerden Selami Tizel Tavanlı ilçesine bağlı Kışla Köyü'nde, Davut Çeçen de Kırıkkavak Köyü'nde öğle namazının ardından kılınan cenaze namazında sonra toprağa verildi.

Soma'da ölenlerden 46 yaşındaki Tuncer Ülhan, 26 yaşındaki Kamber Çağlar ve 23 yaşındaki İsmail Öztürk. bugün ikindide Tavşanlı İlçesi'ne bağlı Balıköy beldesinin Çamdibi Köyü'nde toprağa verildi.

MADEN ŞEHİDİNİN KIZI RÜVEYDA'NIN GÖZYAŞLARI

MANİSA'nın Soma İlçesi'nde kömür ocağında meydana gelen facianın ardından üzüntü ve gözyaşı dinmedi. Soma Belediye Mezarlığı'na bugün 23 kişi defnedildi. Her defin gözyaşlarıyla dualarla yapılırken, cenaze işlemlerine katılanları en fazla etkiyenlerden biri de 8 yaşındaki ilkokul öğrencisi Rüveyda Çoban oldu. Babası Kemal Çoban ve dayısı Davut Köse'yi faciada kaybeden minik Rüveyda gözyaşlarıyla herkesi kahretti.

Yaşamını kömür madenlerinde çalışarak geçiren 40 yaşındaki Kemal Çoban, emekliliğine 9 ay kala kömür ocağındaki faciada yaşamını yitirdi. Bir hafta sonra oğlu Ruşen Talha'yı sünnet ettireceği için bu hafta izine ayrılmayı düşünen Kemal Çoban, yaşanan faciada kayınbiraderi Davut Köse ile can verdi. Kenan Çoban ve Davut Köse'nin cenazeleri Soma Belediye Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Cenaze törenine teyze ve annesi ile birlikte gelen 8 yaşındaki Rüveyda Çoban, gözyaşlarını tutamadı. Babasının mezarının başında dua eden annesinin kucağına oturan minik Rüveyda babasının mezarına dokundu, elleriyle mezarın toprağını okşadı. Babasının kaybettiği için çok üzgün olduğunu belirten ve gözünden yaş akan Rüveyda, şöyle dedi:

'Çok üzgünüm. Madenin göçtüğünden haberim vardı ama babamın öldüğünden haberim yoktu. Bundan sonra benim için zor olacak. Babam, bana 'canım kızım', 'güzel kızım' diye hitap ederdi.'

BALIKESİRLİ MADENCİ DEFNEDİLDİ

MANİSA'nın Soma İlçesi'ndeki maden faciasında yaşamını yitiren 32 yaşındaki işçi Ergün Akkuş, memleketi Balıkesir'de gözyaşları arasında toprağa verildi.

Soma'daki çeşitli madenlerde 11 yıldır çalışan evli ve 2 çocuk babası Ergün Akkuş'un cenazesi, Kırkağaç'taki soğuk hava deposundan alınarak Balıkesir'e getirildi. Akkuş için, bugün öğlende Solugan Camii'nde tören düzenlendi.

Cenaze törenine baba Musa Akkuş ve ağabeyi Hüseyin Akkuş'un yanı sıra ölen işçinin yakınları, arkadaşları, Balıkesir Vali Yardımcısı Nusret Şahin, Karesi Kaymakamı Bayram Gale, Balıkesir Garnizon Komutanvekili Tuğgeneral Levent Köse, Balıkesir İl Emniyet Müdür Yardımcısı Abdülkadir Çıldamlı, CHP Balıkesir İl Başkanı Muzaffer Mavuk, AK Partili Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve vatandaşlar katıldı. 6 yaşında Musa ile 2 yaşında Esin adında iki çocuğu bulunan Akkuş'un cenazesi, Türk bayrağına sarıldı. Ergün Akkuş, kılınan cenaze namazının ardından Çınarlıdere Mezarlığı'nda toprağa verildi.

ŞEHİT MÜHENDİSİN CENAZE NAMAZINI DEDESİ KILDIRDI

SOMA'daki maden faciasında hayatını kaybeden maden mühendisi 27 yaşındaki Burak Karayel, memleketi Çankırı'da emekli imam dedesinin kıldırdığı cenaze namazının ardından gözyaşları arasında toprağa verildi. Burak Karayel ile 8 yıl önce aynı üniversitede okurken tanışan, 11 ay önce de yaşamlarını birleştiren Aydan Karayel ise, eşinin cenazesinde güçlükle ayakta durabildi.

Hoca Ahmet Yesevi Camii'nde öğlen namazının ardından düzenlenen cenaze törenine Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, milletvekilleri İdris Şahin, Hüseyin Filiz, Belediye Başkanı İrfan Dinç ile kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı. Cenazede Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi'nden mezun olan maden mühendisi Burak Karayel'in 11 ay önce evlendiği eşi Aydan ve ailesi güçlükle ayakta durabildi. Şehit mühendis Karayel'in cenaze namazını, emekli imam olan dedesi Hidayet Özkan kıldırdı.

Namazın kılınması ile genç mühendisin tabutu omuzlara alındı. Karayel'in tabutunu omuzlarına alan yakınları gözyaşlarına hakim olamadı. Tabutun başında güçlükle ayrılan maden şehidi mühendisin eşi Aydan Karayel ise hayat arkadaşına son kez 'beni bırakıp nere gidiyorsun?' diye seslenirken göz yaşı döktü. Ölen mühendisin cenazesi, daha sonra Sarıbaba Mezarlığı'na götürülerek toprağa verildi. Birlikte okudukları aynı üniversitede tanıştıktan 8 yıl sonra 11 ay önce maden mühendisi Burak ile evlenen Aydan Karayel, yakınlarının desteğiyle güçlükle ayakta durabildi.

SOMA'DA ÖLEN İKİ MADENCİ ÇORUM'DA TOPRAĞA VERİLDİ

MANİSA'nın Soma İlçesi'ndeki madende meydana gelen faciada hayatını kaybeden işçilerden 48 yaşındaki Ramazan Çatar ve 36 yaşındaki Ahmet Erol, memleketleri Çorum'un Dodurga İlçesi'nde gözyaşları arasında toprağa verildi.

Soma’da meydana gelen maden faciasında yaşamlarını yitiren işçilerden Ramazan Çatar ve Ahmet Erol'un cenazeleri dün akşam memleketleri Çorum'un Dodurga İlçesi'ne getirildi. Bugün ilçe Devlet Hastanesi'nin morgundan alınan cenazeler evlerinin önünde alınan helalliklerin ardından Kızılkanat Cami'ne getirildi. Maden işçileri için burada düzenlenen törenen Vali Sabri Başköy, Ak Parti Çorum milletvekilleri Salim Uslu, Murat Yıldırım ve Cahit Bağcı, CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ahmet Çelik, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Evli ve bir çocuk babası Ramazan Çatar’ın 3 yıl önce Soma'ya göç ettiği öğrenilirken, 5 ay sonra emekli olup memleketine geri dönmeyi planladığı belirtildi. Ahmet Erol’un ise 2008 yılından bu yana Soma'da çalıştığı ifade edildi. Her iki işçide kılınan cenaze namazlarının ardından ilçe mezarlığıda yakınlarının gözyaşları arasında toprağa verildi.

SOMA'DA ÖLEN ZONGULDAKLI 3 MADENCİ TOPRAĞA VERİLDİ

SOMA'daki maden faciasında yaşamını yitiren 3 Zonguldaklı maden işçisi gözyaşları arasında toprağa verildi. Ölen madencilerden 52 yaşındaki Nurettin Kara'nın eşi Ayten Kara'nın tabuta sarılıp, 'Bana söz verdin; 'Artık rahat edeceğiz' diyordun. Şimdi nereye gidiyorsun, böyle mi olacaktı?' diyerek ağlaması yürek burktu.

Ölüm madeninden çıkarılan Nurettin Kara ve 27 yaşındaki Muharrem Şen'in cenazeleri, aynı cenaze aracıyla Çaycuma İlçesi'ne bağlı Yolgeçen Köyü'ne getirildi. 5 yıl önce emekli olmasına rağmen geçim sıkıntısı nedeniyle aynı ocakta çalışmaya devam eden 1 çocuk babası Nurettin Kara'nın cenazesinin eve taşınması sırasında eşi Ayten Kara ve oğlu İlker Kara gözyaşı döktü. Ayten Kara'nın, 'Seni çok seviyorum. İlk aşkımsın sen benim. Bana söz verdin; 'Artık rahat edeceğiz' diyordun. Şimdi nereye gidiyorsun, böyle mi olacaktı' diyerek ağlaması herkesi duygulandırdı. Ayten Kara evin önünde de eşinin tabutuna sarılıp, 'Onu oradan çıkarın ne olursunuz' diyerek ağlamaya devam etti. Madencinin oğlu İlker Kara da 'Melek gibi babamı toprağa vereceğim, babam gitti ben hiçbir şey yapamadım' diyerek ağladı.

SON MAAŞINI ALIP AYRILACAKTI

Nurettin Kara'nın ağabeyi emekli maden işçisi 63 yaşındaki Tevfik Kara, kardeşinin geçim sıkıntısı çekmesi nedeniyle emekli olduktan sonra çalışmaya devam ettiğini söyledi. Kardeşinin 20 yıllık tecrübeli bir madenci olduğunu anlatan Tevfik Kara, 'En son görüştüğümüzde bana artık bırakacağını söyledi. Bu ay sonu son maaşını alıp işi bırakacaktı. 'Köyüme gelip bağ bahçe yaparım' diyordu. Hayali buydu, ama olmadı' dedi.

Nurettin Kara ile 4 yıllık evli, 3 yaşında kızı olan Muharrem Şen'in cenazeleri, evlerinde helallik alınmasının ardından köy camiinde öğlen kılınan cenaze namazından sonra gözyaşları arasında aynı mezarlıkta toprağa verildi.

CENAZEYE VALİ KATILDI

Faciada ölen evli ve 3 çocuk babası 34 yaşındaki Kenan Avcı'nın cenazesi de dün akşam Zonguldak merkeze bağlı Himmetoğlu Köyü'ne getirildi. 4 yıl önce Zonguldak'ta 900 lira aldığı maden ocağından ayrılıp Soma'ya göç ederek ölüm madeninde işe başlayan Kenan Avcı'nın köy camiindeki cenaze namazına Vali Ali Kaban, Belediye Başkanı CHP’li Muharrem Akdemir, 3'üncü Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Necdet Köse, CHP Zonguldak Milletvekilleri Mehmet Haberal ve Ali İhsan Köktürk de katıldı. Cenaze namazını İl Müftüsü Nuh Korkmaz kıldırdı. Korkmaz'ın, Soma faciasında ölen işçiler için yazdığı şiiri müezzin okudu. Cenaze namazının ardından üzerinde Türk bayrağı bulunan Kenan Avcı'nın cenazesi omuzlarda mezarlığa taşınarak toprağa verildi.

SOMA'DA ÖLEN MERSİNLİ MADENCİ, ŞEHİTLİK'TE DEFNEDİLDİ

MANİSA'nın Soma İlçesi'ndeki maden faciasında yaşamını yitiren işçilerden 40 yaşındaki Mustafa Kaya'nın cenazesi, memleketi Mersin'in Mut İlçesi'nde düzenlenen cenaze töreninin ardından Şehir Mezarlığı'ndaki 'Şehitlik' bölümünde toprağa verildi.

Merkez Karşıyaka Mahallesi Donatım Caddesi'ndeki kayınpederi Mehmet Varol'un evine getirilen cenaze burada yıkama aracına alındı. Mustafa Kaya'nın eşi Naciye Kaya ve çocukları İbrahim ile Deniz'in gözyaşları sel oldu. Eşinin fenalık geçirmesi üzerine ambulansla Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

Cenaze evden alınarak merkez Laal Paşa Camisi Laal Paşa Camisi'ne getirildi. Mut Kaymakamı Mustafa Şahin, Müftü İbrahim Korkmaz ve çok sayıda vatandaşın katıldığı cenaze namazının ardından cenaze Şehir Mezarlığı'na göz yaşları arasında toprağa verildi.

2 YIL SONRA EMEKLİ OLACAKTI

2009 yılından bu yana Soma'da çalışan Mustafa Kaya'nın emekliliğini doldurduğu ancak 2 yıl kalan yaş haddini de doldurabilmek için çalıştığı belirtildi.

SOMA'DAKİ MADEN ŞEHİTLERİNDEN İSMAİL YILDIRIM, ÇORUM'DA TOPRAĞA VERİLDİ

MANİSA'nın Soma İlçesi'ndeki maden faciasında yaşamını yitiren işçilerden 38 yaşındaki İsmail Yıldırım'ın cenazesi, yakınları tarafından getirildiği memleketi Çorum’un Laçin İlçesi'nde gözyaşları arasında toprağa verildi. Eşi 38 yaşındaki Nebile Yıldırım, 'İsmail gelmeyecek, gözyaşlarım hiç dinmeyecek' diye ağıt yaktı.

Manisa'nın Soma İlçesi'nde meydana gelen faciada can veren işçilerden İsmail Yıldırım'ın cenazesi, dün akşam memleketi Çorum’a getirildi. Bu sabah morgdan alınan Yıldırım’ın cenazesi, son kez helallik alınması için Lacin İlçesi'ndeki evine getirildi. Burada eşi Nebile Yıldırım eşinin tabutu başında fenalık geçirdi. Yakınları tarafından kendine getirilmeye çalışılan Nebile Yıldırım, 'İsmail’im bizi bırakıp nereye gidiyorsun? İsmail gelmeyecek, gözyaşlarım hiç dinmeyecek' diye ağıtlar yaktı. Madenci eşinin ağıtları, cenazeyle katılanların yüreklerini dağladı. Helallik alınmasının ardından cenaze Ulu Cami’ye getirildi. İsmail Yıldırım için Ulu Cami'de düzenlenen cenaze törenine Vali Sabri Başköy, İlçe Kaymakamı Mehmet Erhan, Belediye Başkanı Ünal Gevşek, maden işçisinin yakınları katıldı.

2010 yılında bir arkadaşının aracılığıyla Soma Maden Ocağı’nda işe başlayan ve 9 yaşında Büşra ve 5 yaşında Tuğba isimli iki kız çocuğu babası olan İsmail Yıldırım'ın cenazesi, öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından ilçe mezarlığında toprağa verildi.

Yusuf ÇINAR/Murat SÖZERİ/Gürkay GÜNDOĞAN- Cenk TOPCU/ Mustafa ULUSOY/Ethem YENİGÜRBÜZ/Hilmi DUYAR/Osman Nuri BOYACI- Ramazan ÇETİN/Oğuzhan KILIÇ-Tuna İŞLEYEN-Hüseyin EMCAN /Buket YETİŞSİN/Alper ÇOBANOĞLU/ Eray ARPAŞİN(DHA)

Kaynak: http://www.dha.com.tr/savastepede-buy...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0