Görüş Bildir
Haberler
Lizard Squad Üyesine Gözaltı

Lizard Squad Üyesine Gözaltı

Batuhan
01.01.2015 - 12:47

Sony'ye 2014'te üç büyük DDOS saldırısı düzenleyen Lizard Squad siber korsan örgütüne üye olduğu iddia edilen bir kişi İngiltere'de gözaltına alındıktan sonra kefaletle serbest bırakıldı.

Sony PlayStation Network ve Xbox Live'a en son Noel günü düzenledikleri saldırıyla gündeme gelen Lizard Squad'ın bir üyesinin İngiltere'de gözaltına alındığı belirtildi. 22 yaşındaki Vinnie Omari, yeterli delil bulunamaması üzerine tahliye edildi.

Daily Dot sitesinin verdiği bilgiye göre, Omari Pazartesi günü evine baskın düzenleyen Güney Doğu Bölgesel Organize Suç Birimi tarafından gözaltına alındı. Omari, Daily Dot'a kendisine verilen arama emrinin fotoğrafını gönderdi. E-posta üzerinden bilgi veren Omari, 'Xbox One, telefonlar, dizüstü ve masaüstü bilgisayar ve USB bellekler dahil tüm elektronik eşyalarına el konduğunu' söyledi.

Thomas Valley polis teşkilatı, 22 yaşındaki bir kişinin 'sahte temsille dolandırıcılık' ve 'kötü amaçlı bilgisayar kullanımı' suçlamalarından gözaltına alındığını belirtti. Kendisine resmi bir suçlama yöneltilmediğini belirten Omari, suçlamaların sadece iddialara dayandığını söyledi.

Reading kentinde yaşanan gözaltının yanı sıra, FBI'ında 'ryan' veya 'ryanc' kod adlı bir hacker'ın peşinde olduğu belirtildi. Söz konusu hacker'ın PSN ve Xbox Live saldırılarıyla bağlantısı olduğu düşünülüyor.

DDOS saldırıları gelir sağlıyor

Siber suçların büyük bir piyasaya dönüşmesinden yararlanan Lizard Squad, Salı günü 'Lizard Stresser' adını verdiği hizmetle kötü niyetli internet kullanıcılarına DDOS saldırısı düzenleme imkanı sundu.

6 ile 500 dolar arasında değişen teknoloji kitleri satın alabilen internet kullanıcıları, istedikleri hedefe DDOS saldırısı düzenleyebiliyor. Daily Dot'a açıklama yapan 'dragon' kod adlı Lizard Squad üyesi, 'Sony saldırılarının kendileri için büyük bir pazarlama şemasını' temsil ettiğini belirtti.

Daily Dot ve Al Jazeera

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/liz...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0