Görüş Bildir
Haberler
Ümitler Olimpiyat'a Kaldı

Ümitler Olimpiyat'a Kaldı

Fatih
19.02.2015 - 20:52 Son Güncelleme: 20.02.2015 - 01:17
İçeriğin Devamı Aşağıda

UEFA Avrupa Ligi 2. Tur ilk maçında Beşiktaş deplasmanda Liverpool ile karşılaştı.

Anfield Road'da oynanan maçta siyah-beyazlı ekip oldukça etkili bir performans sergilerken 90 dakika 1-0 Liverpool'un üstünlüğü ile sona erdi.

Liverpool'un tek golü 85. dakikada Balotelli'nin penaltısından geldi.

Beşiktaş'ta sarı kart gören Ersan Gülüm ve Ramon Motta rövanş maçında cezalı duruma düştü. Mücadelenin 10. dakikasında sahaya giren bir taraftar, güvenlik görevlilerinin müdahalesiyle stat dışına çıkarıldı.

'BİZİM ÇOCUK' 11'DE BAŞLADI

Liverpool'un sezon başında Almanya'nın Bayer Leverkusen takımından 10 milyon sterline renklerine bağladığı Türk asıllı Alman futbolcu Emre Can, Beşiktaş karşısında ilk 11'de sahaya çıktı.

Adaptasyon döneminin ardından son dönemde menajer Brendan Rodgers'ın vazgeçilmezi haline 21 yaşındaki futbolcu, kariyerinde ilk kez bir Türk ekibine karşı mücadele etti. Bu sezon ligde 14 maçta forma giyen Emre Can, 2-1 kaybettikleri Chelsea maçında da takımının tek golünü kaydetmişti.

'Kırmızılar'ın Bayern Leverkusen'den kadrosuna kattığı diğer Türk asıllı futbolcu Samed Yeşil ise 18 kişilik kadroda yer almadı.

O GÜNDEN BUGÜNE SERDAR...

'Devler Ligi'nde 6 Kasım 2007 tarihinde deplasmanda Liverpool ile karşılaşan ve maçı 8-0 gibi farklı bir skorla kaybeden Beşiktaş'ın o günkü kadrosunda yer alan Serdar Kurtuluş, bu geceki maçta da 'Kırmızılar'a karşı forma giydi. 8 yıl önceki karşılaşmaya ilk onbirde başlayan Kurtuluş, 62. dakikada yerini Federico Higuain'e bırakmıştı.

Tarihi maçta Beşiktaş'a karşı mücadele eden kaptan Steven Gerrard ve orta saha oyuncusu Lucas ise sakatlıkları nedeniyle siyah-beyazlı ekibe karşı takımdaki yerlerini alamadı. Gerrard, maçın 69. dakikasında takımını 5-0 öne geçiren golü atmıştı.

2006-07 sezonunda Liverpool ile aynı grupta yer alan 'Kara Kartallar', rakiplerini İstanbul'daki ilk maçta 2-1 mağlup etmiş, ancak deplasmandaki maçı 8-0 kaybetmişti. Bu mücadele Şampiyonlar Ligi tarihinin 'deplasmanda alınan en farklı mağlubiyet' olarak kayıtlara geçmişti.

BILIC 17 YIL SONRA

Futbolculuğu döneminde İngiltere Premier Lig takımlarından West Ham United ve Everton formalarını giyen Hırvat teknik adam, 17 yıl aradan sonra Anfield Road Stadı'na çıktı.

West Ham United forması giydiği 1996-1997 sezonunda Liverpool'a karşı iki kez mücadele eden Bilic, başkent Londra'da oynanan ve 2-1 kaybettikleri maçta takımının tek golünü atarken, ikinci maç golsüz sona erdi.

Savunma oyuncu olarak görev yapan Bilic, Everton'da oynadığı dönemde ise 23 Şubat 1998 yılındaki 'Merseyside' derbisinde 90 dakika forma giydi. Bilic'in Anfield Road'daki son maçı 1-1 berabere sona ermişti.

KORKUYLA BAŞLADIK

Erken bulacağı bir golle avantaj yakalamak isteyen ve maça hızlı başlayan evsahibi ekip, 4. dakikada Sturridge ile tehlikeli geldi. Ancak Tolga'nın yokluğunda kaleyi koruyan Cenk Gönen, topu kornere gönderdi. Defans güvenliğini elden bırakmayan Liverpool'da savunmanın ortasında görev yapan Skrtel ve Sakho, siyah-beyazlı ekibin gol ayağı Demba Ba'yı hiç yalnız bırakmadı.

Rakip kaleye ilk şutunu 13. dakikada çeken Beşiktaş, iki takımın da kontrollü oyunu nedeniyle temponun iyice düştüğü mücadelenin 30. dakikasından sonra geliştirdiği ataklarla gole çok yaklaştı. 33. dakikada sağ kanattan kullandığımız köşe vuruşunda Sosa'nın ceza alanına ortasına Veli çok şık bir kafa vuruşu yaptı ancak top sağ direğin hemen yanından dışarıya gitti. Ahlar vahlar içinde kaçtı...

AH DEMBA VAH DEMBA...

35. dakikada ise gole daha çok yaklaştık... Orta alanda topla buluşan Demba Ba, topu rakibinden kurtarıp Olcay'a verdi. Olcay topu kontrol edip, savunma arkasına koşu yapan Demba Ba'ya tekrar teslim etti. Demba Ba, ceza alanı içine kadar girdi ve Mignolet ile karşı karşıya pozisyonda vuruşunu yaptı ama Mignolet topu son anda kornere çeldi.

Kalabalık Beşiktaş savunmasını aşmakta zorlanan Liverpool, temponun artttığı ilk yarının son 15 dakikasında duran toplardan ve uzaktan şutlarla gol bulmaya çalıştı. Konuk ekibin Sturridge, Moreno ve kaptan Henderson ile ürettiği tehlikeli pozisyonlarda kaleci Cenk gole izin vermedi.

AMAN ÇOCUKLAR

İkinci yarıya da yine kalemizde verdiğimiz bir tehlikeli pozisyon ile başladık. 49'da Liverpool gole yaklaştı. Sağdan yapılan ortada Cenk ve Pedro çarpışınca top bir anda altı pas içerisinde Lallana'nın önünde kaldı. Lallana ise vuruşunda topu üstten farklı şekilde auta gönderdi.

Rakibinin temposuna ayak uyduran Beşiktaş, Demba Ba ile bir kez daha gole yaklaştı. Beşiktaş baskısından bunalan Liverpool'da Emre Can'ın geri pası bir anda Demba'da kaldı. Senegalli golcü topu düzeltip kaleye gönderdi ancak önünde duvar olan Skertel topun kaleye gitmesine engel oldu.

80. dakikada golü ararken kalemizde görüyoduk. Kerim'in rakip ceza alanında çevirdiği topu Demba Ba'dan önce Liverpool savunması uzaklaştırdı ve bu bir anda kontraatağa dönüştü. Sterling'in süratle kalemize taşıdığı topu alan Sturridge'den sağdan içeriye girdi. 3 Beşiktaşlı arasından topu kaleye doğru aşırttı ancak vuruşu autla sonuçlandı.

BUNA GEREK VAR MIYDI?

Tam işler istediğimiz gibi gidiyor derken çok tatsız bir an yaşandı...

85. dakikada Ibe sağdan süratle ceza alanına girdi. Motta'dan sıyrılan genç oyuncu kalemize yaklaştığı anda Motta'nın arkadan darbesi ile yerde kaldı ve hakem penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Balotelli skoru 1-0 yaptı...

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve mücadele 1-0 Liverpool üstünlüğü ile sona erdi.

Sporx

Kaynak: http://www.sporx.com/besiktas-kendini...

Karşılaşma sona erdi.

Karşılaşma sona erdi.

Son düdük çaldı. Beşiktaş, zorlu deplasmandan iyi oyununa rağmen 1-0 mağlup dönüyor.

Liverpool 1-0 Beşiktaş

Topla oynama: %64 - %36

Pas yüzdesi: %81 - %70

Toplam şut: 17 - 9

İsabetli şut: 5 - 1

Beşiktaş bu sezon Avrupa Ligi'nde kalesinde gördüğü altı golün dördünü maçların son 15 dakikalarında yedi.

[GOL!] 84' Balotelli (Pen.) | Liverpool 1 - 0 Beşiktaş

İkinci yarı başladı.

İkinci yarı başladı.

İkinci yarı Beşiktaş'ın vuruşuyla başladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Beşiktaş, bu sezon Avrupa Ligi'nde hiçbir maçta kalesinde 7'den fazla şut görmemişti. Liverpool, 45 dakikada toplam 9 şut attı.

İlk yarı sona erdi.

İlk yarı sona erdi.

İlk yarı golsüz sona erdi.

Liverpool 0-0 Beşiktaş

Topla oynama: %60 - %40

Pas yüzdesi: %82 - %77

Toplam şut: 8 - 5

İsabetli şut: 2 - 1

44' | Ersan cezalı duruma düştü.

44' | Ersan cezalı duruma düştü.

Ersan Adem Gülüm ceza sahasının 10 metre kadar dışında yaptığı faul sonrasında sarı kart gördü ve rövanş için cezalı duruma düştü.

35' | Demba Ba karşı karşıya kaçırdı.

35' | Demba Ba karşı karşıya kaçırdı.
35' | Demba Ba karşı karşıya kaçırdı.

Beşiktaş müthiş bir kontra atak gerçekleştirdi. Sosa'dan topu alan Olcay, savunma arkasına koşan Demba Ba'yı gördü. Demba Ba karşı karşıya pozisyonda vurdu. Mignolet topu kornere çeldi.

10' | Oyun durdu.

10' | Oyun durdu.
10' | Oyun durdu.

Sahaya taraftar girdi ve oyun durdu. Güvenlik görevlilerinin müdahalesi sonrası karşılaşma kaldığı yerden devam etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Mücadele başladı.

Mücadele başladı.
Mücadele başladı.

İlk düdük çaldı. Maça Liverpool başladı.

Anfield Road'daki Beşiktaş taraftarları

"Yas tutmuyoruz, isyan ediyoruz"

"Yas tutmuyoruz, isyan ediyoruz"

Anfield Road'da Özgecan Aslan pankartı.

Maç Öncesi Bilgiler

Beşiktaş, bu sezon Avrupa kupalarında İngiliz takımlarıyla beşinci defa karşılaşacak. Siyah-beyazlılar daha önce İngiliz takımlarına karşı 1 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı.

Beşiktaş, İngilizlere karşı 4 maçın üçünde topla daha çok oynadı ama tek galibiyeti topa daha az sahip olduğu Tottenham maçıydı.

Beşiktaş'ta Jose Sosa, grup maçlarında yaptığı 11 isabetli ortayla bu alanda Avrupa Ligi'nin ilk 10'unda yer alıyor.

Demba Ba (5) ve Gökhan Töre (3) bu sezon toplam 8 golle Avrupa Ligi'ndeki 24 takımdan daha fazla gole imza attı.

Beşiktaş son 10 resmi maçında Türkiye Kupası'nda Kayserispor'a 1-0 ve ligde Galatasaray'a 2-0 yenildi. (7G 1B)

Liverpool, Avrupa Kupalarında temsilcilerimiz ile sahasında oynadığı 5 maçta 4 galibiyet 1 beraberlik aldı.

Liverpool son 10 resmi maçında sadece Chelsea'ye 1-0 kaybetti. (6G 3B)

İki takımın son 5 maçı

İki takımın son 5 maçı
İçeriğin Devamı Aşağıda

BİLGİ | Demba Ba ve Gökhan Töre bu sezon toplam 8 golle Avrupa Ligi'ndeki 24 takımdan daha fazla gole imza attı.

BİLGİ | Demba Ba ve Gökhan Töre bu sezon toplam 8 golle Avrupa Ligi'ndeki 24 takımdan daha fazla gole imza attı.
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0