Görüş Bildir
Haberler
Listede Bir Türk Yapımı da Var! The Guardian 21. Yüzyılın En İyi 100 Filmini Seçti

etiket Listede Bir Türk Yapımı da Var! The Guardian 21. Yüzyılın En İyi 100 Filmini Seçti

Çağla
14.09.2019 - 17:26

Açıklamalar IMDbbeyazperde.com' ve sinemalar.com'dan alınmıştır.

Kaynak: https://www.theguardian.com/film/2019...
İçeriğin Devamı Aşağıda

100. Once Upon a Time in Hollywood (2019)

100. Once Upon a Time in Hollywood (2019)

IMDb: 8,0

 Rick Dalton, bir televizyon filmi aktörüdür. Dalton'ın başarılı bir western dizisi bulunmaktadır. Ancak Rick, kendini televizyondan uzaklaştırıp film sektörüne adım atmak istemektedir. Onun dublörü olan Cliff Booth ise bu konuda ona katılmaktadır. Ancak ikilinin yaşlarının ilerlemesiyle birlikte Hollywood'taki şansları da azalmaktadır. Hollywood'un yeni gözdelerinden olan Sharon Tate ise Rick'in komşusudur. Ancak Hollywood'un ışıltılarla dolu ve pervasız akışı, Tate'in ve dört arkadaşının Charles Manson tarikatı tarafından katledilmesiyle kesilecektir...

99. Bright Star (2009)

99. Bright Star (2009)

IMDb: 6,9

Filmde şair Keats’ın yaşamına dokunuyoruz. Yıl 1818 ve Londra dışında eşsiz doğa manzaralı bir yerdeyiz. O vakitler henüz yirmi üç yaşında olan şair, genç komşusu Fanny Brawne ile gizli bir ilişki sürdürmektedir. Aralarındaki aşk giderek kök salıp güçlenirken üstesinden gelinmesi gereken engeller ile karşı karşıdırlar. Öncelikle Fanny’nin annesi bu engellerden biridir. Öte yandan Keats’in bir hastalığı vardır. Buna bir de Keats’in en yakın arkadaşı Brown eklenince işler iyice zorlaşır.

98. The Dark Knight (2008)

98. The Dark Knight (2008)

IMDb: 9,0

Kara Şövalye, halk için büyük bir tehdit oluşturan Joker’in ortaya çıkması ile kaosa dönen Gotham Sokakları’nın yeniden kurtarıcılığını üstlenen Batman’in hikayesini konu ediyor. Suç işleyenlerden arındırılan bir yer, bir zaman sonra yeniden tehdit altında kalabilir ve işte o zaman yeniden kolları sıvayacak olanların mücadelesi de daha keskin olarak hayata geçecektir. Batman, Teğmen Gordon ve Savcı Harvey Dent bir araya gelerek Gotham Sokakları’nda bu işi kotarmış olsalar da ansızın ortaya çıkan Joker, işleri fena halde bozar. Onun dehası ile baş etmek kolay olmayacaktır. Gotham eski karmaşa dolu günlerin eşiğindedir. Batman yeniden kurtarıcılığa soyunurken kendi varlığının bulduğu anlamı da sorgulamaya başlar. O aslında suçluların sayısını azaltıyor mudur yoksa çoğaltıyor mudur bunu gerçekten anlamak isteyecektir.

97. Fahrenheit 9/11 (2004)

97. Fahrenheit 9/11 (2004)

IMDb: 7,5

Sinema dünyasında imza attığı her işle tartışma konusu olan yönetmen Micheal Moore, derin ve sağlam provoke edici iç görülerle Amerika güvenlik sistemi üzerine odaklanıyor bu kez. Paronoya, korku, belirsizlik, hata değerleri ve vatanseverlik kavramlarını bir araya getirip George Washington Bush’un 11 Eylül saldırısının ardındaki gerçeklere ulaşmak yerine Irak’a savaş açmayı planladığını ileri sürüyor. Bu belgesel aynı zamanda bazı Suudiler’in nasıl güvenli bir biçimde ve gizlice Amerika’dan çıkarıldığını mercek altına alıyor. Ve elbette ki silah tüccarları ile petrol şirketleri ile ilgili kısmına da. Film Oscar adayları arasında ön planda dikkat çekiyor.

96. Private Life (2018)

96. Private Life (2018)

IMDb: 7,3

Trajikomik çift hikayesi, Richard ve Rachel isimli bir çiftin komik ve dokunaklı öyküsünü anlatıyor. Richard ve Rachel'ın evliliği oldukça stresli bir evreden geçmektedir. İkili çocuk sahibi olmak istemektedir ancak yaşları ilerledikçe bu isteği gerçekleştirmek zorlaşmaktadır. Doğal yöntemlerden tüp bebeğe kadar türlü yöntemlere başvuran çift kısırlık sancıları çekmektedir. Yardımlı üreme ve evlat edinmenin iç dünyasına sürüklenmeye başlayan çiftin hamilelikteki başarısız girişimleri hep duygusal olarak zihinlerini hem de banka hesaplarını çökertmiştir. Rachel’ın biyolojik saatinin ilerlemesi sebebiyle doktorlar, bir yumurta bağışçısı bulmasını tavsiye ederler. Tam o sırada üvey yeğenleri Sadie, Bard Koleji'ni yarıda bırakıp çiftin yerleşir. İkili Sadie'nin gelişi ile birlikte hem çocuk sahibi olma umutlarına hem de birbirlerine yeniden tutunabilmeye başlar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

95. Call Me By Your Name (2017)

95. Call Me By Your Name (2017)

IMDb: 7,9

1983 yılı yazı sırasında 17 yaşındaki Amerikalı-İtalyan Elio Perlman günlerini ailesinin İtalya'nın kuzeyindeki 17. yüzyıldan kalma villasında klasik müzik yaparak, okuyarak ve arkadaşı Marzia ile flört ederek geçirmektedir. Elio, Greko-Roma kültüründe uzmanlaşmış seçkin bir profesör olan babası ve onu elit kesim meyveleriyle, doğal lezzetlerle şımartan, çevirmen olan annesi Annella ile bir arada olmaktan ziyadesiyle memnundur. Elio'nun olgunluğu ve entelektüel birikimi, onu tam teşekküllü bir yetişkin gibi gösteriyor olsa da, özellikle kalpteki konularda onun hakkında hala masum ve biçimlenmemiş olan çok şey vardır. Bir gün, doktorasını sürdüren büyüleyici bir Amerikalı bilim adamı olan Oliver Elio'nun babasına yardım etmek göreviyle yıllık yaz stajyeri olarak villaya gelir. Güneşin ışıltılarının arasında Elio ve Oliver hayatlarını sonsuza dek değiştirecek bir yaz boyunca yeşermekte olan arzunun güzelliğini keşfedeceklerdir...

94. Gladiator (2000)

94. Gladiator (2000)

IMDb: 8,5

Gladyatör'de,İmparator Marcus Aurelius’un hüküm sürdüğü Roma’da bir general olan Maximus imparatorluğun hiyerarşik basamaklarında gitgide yükselmektedir. Babasının kendisini kayırmak yerine Maximus adındaki bu yabancıyı el üstünde tutması da tahtın asıl varisi olan Commodus’u rahatsız etmektedir. Commodus, Maximus ve ailesinin öldürülmesi yönünde emrini çıkarmak için fazla beklemez. Ölümden zor kurtulan Maximus artık bir gladyatör olarak eğitilmek üzere arenaya gönderilir. Maximus’un aklında tek bir istek vardır, Commodus’u öldürmek ve ailesinin intikamını bir an önce almak.

93. Du levande / You, the Living (2007)

93. Du levande / You, the Living (2007)

IMDb: 7,5

Siz, Yaşayanlar insan hakkında; insanın yüceliği ve sefilliği, mutluluğu ve hüznü, kendine olan güveni ve tasası. İnsan denen varlığa gülmek istiyoruz ama aynı zamanda onun için ağlamak da. Kısacası bu film, bizim hakkımızda trajik bir komedi veya komik bir trajedi: Rüyalarımızdaki talihsiz olaylar gerçekleşip bizi engin güneşin altında yakaladığında mı hayatın güzelliğinin farkına varacağız?

92. The Hurt Locker (2008)

92. The Hurt Locker (2008)

IMDb: 7,6

Batılı eleştirmenler tarafından olumlu karşılanan bu filmin en büyük dezavantajı Ortadoğu'daki savaşın diğer tarafına tepeden bakan ve oryantalist bir bakış açısını taşıması gösterilebilir. Herkesin potansiyel düşman ve her objenin de ölümcül bomba olduğu Irak’ta, elit askerler dünyanın en zor görevlerinden birinde yer alır. Sıcak savaşın ortasında bombaları imha etmekle yükümlüdürler. Takım lideri William James, hem bu yaygın bombalardan hem de psikolojik ve duygusal etkilenmelerle uğraşmaktadır. James’in iki askeri kendini cürretkarca savaşın ortasına atar. James ise ölümü aldırmadığı için askerlerine yardıma gider. Yeni vahşi liderini korumaya çabalayan adamlar, şehri kaosa sürekler. Mark Boald, Irak savaşındaki askerlerin yaşadığı deneyimlerin ilk defa bir filmde yer aldığını, görüntülerin CNN’deki gibi gerçekçi olduğunu ve birçok savaş filminin savaş bitmeden gösterilmediğini belirtiyor.

91. Être et avoir / To Be and To Have (2002)

91. Être et avoir / To Be and To Have (2002)

IMDb: 7,9

Fransa'nın kırsal bir kesiminde tek odalı bir okulda, 4 ve 11 yaşları arasındaki öğrencileri ve onların kendini işine adayan öğretmenlerini anlatan bir belgesel.

İçeriğin Devamı Aşağıda

90. Eden (2012)

90. Eden (2012)

IMDb: 6,6

İnsan kaçakçıları tarafaından kaçırılıp, fuhuşa zorlanan Koreli-Amerikalı genç bir kız, çaresiz bir taktikle hayatta kalabilmek için, onu kaçıranlarla işbirliği yapar.

89. The Selfish Giant (2013)

89. The Selfish Giant (2013)

IMDb: 7,3

14 yaşındaki Arbor'ı bu dünyada onu seven en iyi arkadaşı Swift'ten başka kimsesi yoktur. Swift'in sessiz sakin yapısının aksine Arbor oldukça kavgacı ve hareketlidir. İkilinin okulda kimseyle arası iyi değildir. Bir gün çıkardığı büyük kavga sonucu uzaklaştırılan Arbor, hurdacı Kitten'ın yanında çalışmaya başlar. Bir gün onun gibi iş tutup zengin olma hayalleri içerisindedir. Başta her şey güzel gider fakat hurdacılıktan çok çalıp sattıkları bakır kablolardan para kazanmaktadırlar. Arbor her geçen gün para konusunda daha hırslı ve açgözlü olur. Adeta bir idol gibi bellediği Kitten'ın gözüne girmek onun için çok önemlidir. Fakat Kitten, işlerini beraber yapmak için onun yerine arkadaşı Swift'i tercih edince, ikilinin sıkı dostluğu tehlikeye girecektir.

88. Gomorrah (2008)

88. Gomorrah (2008)

IMDb: 7,0

Son yılların en iyi mafya filmi olan Gomorra, Napolili mafya benzeri bir örgüt olan Camarro'yla uğraşacak kadar cesur olduğu için ülkesi İtalya'da bir kahraman kabul edilen Roberto Saviano'nun kitabından uyarlanmış. Gomorra, bu zalim ve yozlaşmış dünyada, binlerce cinayet ve sayısız suçun sorumlusu Camorra hesabına çalışan beş adamın öyküsünü birbirine bağlayan vahşi ve epik bir film. İnandırıcı, büyüleyici ve ürkütücü bir tarzda çekilen Gomorra, bu kanlı örgütün içyüzünün yanı sıra İtalya'da moda, çöp toplama ve uyuşturucu trafiği gibi çeşitli iş kollarının dışında siyaset ve finans sektörünün pisliğe ne kadar bulaştığını da gösteriyor.

87. The Wind that Shakes the Barley (2006)

87. The Wind that Shakes the Barley (2006)

IMDb: 7,5

1920'li yılların ortaları... İrlanda, halen İngiltere'nin bir parçası ve koloni olarak varlığını sürdürmektedir. İngiliz askerlerin İrlanda halkına yaptığı eziyetler de halan dinmemiştir. Damien bu vahşete şahitlik eden binlerce insandan biridir. Bir süre sonra kendisini bu şiddete karşı bir şeyler yapmak zorunda hisseder. Bunun üzerine İrlandalı cumhuriyetçilerin yanına gider. Ancak barış ve barışın getireceği yeni acılar yakındır.

86. No Country for Old Men (2007)

86. No Country for Old Men (2007)

IMDb: 8,1

Llewelyn Moss, bir olay yerinde bulduğu çantayı alır ve başını hiç ummadığı bir belaya sokar. Artık peşinde bir kiralık katil vardır. Moss bir Vietnam gazisidir ve bir şekilde uyuşturucu olaylarının ortasında soruna dönüşen bir meseleye karışır. Peşindeki katil Anton Chigurh planı konusunda kararlıdır çünkü işini yarım bıramak niyetinde değildir. İşin için çok sayıda masum insanın ve suçluların da karışacağı soluk soluğa bir takip başlayacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

85. Beoning / Burning (2018)

85. Beoning / Burning (2018)

IMDb: 7,6

Ara sıra yazarlıkla uğraşan Jongsu aynı zamanda yarı zamanlı kuryelik yapmaktadır. Bir gün bir paket teslimatına giden Jongsu bu sırda eski komşusu Haemi’yle karşılaşır. İkisi arasında kısa zamanda bir çekim oluşsa da Haemi’nin hayallerindeki Afrika seyahatine çıkması gerekmektedir. Genç kadın seyahate çıkmadan önce Jongsu’dan bir ricada bulunur. Haemi, ülke dışında olduğu zaman zarfında Jongsu’dan kedisine göz kulak olmasını talep eder. Jongsu, bu vesile ile aralarındaki iletişiminin kopmayacağını düşünerek genç kadının ricasını kabul eder. Ne var ki Haemi’nin geziden Ben adında gizemli bir adamla dönmesi, Jongsu başta olmak üzere herkesin hayatını kökünden değiştirir...

84. Sud pralad / Tropical Malady (2004)

84. Sud pralad / Tropical Malady (2004)

IMDb: 7,3

Kırsal kesimde günümüzde başlayan eşcinsel bir aşk hikayesi, çocuklardan biri aniden bir gün ormana kaçmış ve ortadan yok olmuştur. Diğeri aşkını aramaya ormana gider ve orman uçsuz bucaksız ağaçlıkları, geceleri ortaya çıkan ruhları, onunla iletişim kurmaya çalışan maymunları ve böcek sesleri ile onu kucaklar.

83. La stanza del figlio / The Son’s Room (2001)

83. La stanza del figlio / The Son’s Room (2001)

IMDb: 7,3

Giovanni işinde oldukça başarılı olan ve aranan bir psikologdur. Bir gün çok sevdiği oğlunu kaybeder. Bu Giovanni'nin rutinleri içerisinde mutlu-mesut yaşadığı hayatının noktası olacaktır. Giovanni, artık tıpkı karısı gibi hiç mutlu değildir. Evdeki gerilim kimsenin tahmin edemeyeceği boyutlara ulaşmıştır. Karısı ve Giovanni birbirlerinden nefret etmektedirler. Bütün bu gerilimin ortasında yer alan ailenin kız çocuğu ise, herkesten bağımsız bir noktada, yaşadığı hayatı tek başına sorgulamaya başlayacaktır.

82. Stories We Tell (2012)

82. Stories We Tell (2012)

IMDb: 7,5

Hikaye anlatıcılığının sona erdiğini söyleyenlere bu filmi izlemelerini söyleyin! Filmin yönetmenliğini aynı zaman da dedektifliğini yapan Sarah Polley, kendi ailesini sorguya çekiyor. Geçmişin içinde hatırladıklarının arasında kayboluyor. Bir süre sonra aile sırları herbirinin farklı bakış açısıyla gözler önüne seriliyor. Duyduklarımız bizi bambaşka yönlere taşıyor. Oldukça yaratıcı ve etkileyici bir belgesel olduğunu söyleyebileceğimiz hikaye de yepyeni bir bakış açısıyla karşı karşıya geliyoruz. Polley, özünde oldukça kişisel bir meseleden yola çıkıyor ama bunu kendi hikâyelerimizin bizi birey ve aile olma yönünde nasıl şekillendirdiğini araştıran büyüleyici bir yolculuğa dönüştürüyor.

81. Fish Tank (2009)

81. Fish Tank (2009)

IMDb: 7,3

Mia (Katie Jarvis) on beş yaşındadır. Tek tutkusu hiphop’tur; amacı da dans yarışmasında kazanmak. Ailesi ve arkadaşlarıyla sorunları olan Mia’nın yaşamı, annesinin eve yeni bir erkek arkadaş getirmesiyle epey değişir. Gelen, büyüleyici bir adam, bir baba figürü, seksi herifin tekidir...

İçeriğin Devamı Aşağıda

80. Requiem for a Dream (2000)

80. Requiem for a Dream (2000)

IMDb: 8,3

Uyuşturucu bağımlısı bir genç, televizyon bağımlısı annesi ve aralarında günden güne yükselen bir uçurum... Uyuşturucu batağı içerisindeki Harry’nin hayattaki tek amacı daha fazla uyuşturucuyken; umutsuz annesini hayata bağlayan tek şey en sevdiği yarışma programıdır. Bir gün bu yarışmaya katılmaya hak kazandığında tek derdi, ödül olan kırmızı elbiseye girebilmek olacaktır. Yaşlı ve mutsuz kadın zayıflama hapları kullanmaya başlar...

79. Persepolis (2007)

79. Persepolis (2007)

IMDb: 8,0

Yıl 1970 İran. Marjane Statrapi, gencecik gözlerle izlemektedir İran rejiminde olan bitenleri. Bugüne kadar yazılıp çizilen onca şeyin ardından bir kez de küçük bir kızın penceresinden bakmanın farklı tadı yansıyor perdeye. Marjane’in ailesi Şah iktidarının düşüşü karşısında çok mutludurlar. Ekonomik ve toplumsal yaşam standartları açısından artık yeni umutlar filizlenmiştir. Onca zor zamanlardan sonra artık demokratik bir yönetim anlayışına kavuşacaklarını düşünen İranlılar hayalkırıklığı yaşayacaklardır. Şimdi de mollaların zamanıdır.

78. Ocean’s Eleven (2001)

78. Ocean’s Eleven (2001)

IMDb: 7,8

Şık ve hareketli Danny Ocean, tam bir aksiyon adamıdır. New Jersey hapishanesinden şartlı salıverilmesine 24 saat kalmışken bile karizmatik hırsız, bir sonraki planına son rötuşları yapmaktadır. 3 kuralı uygulayarak - kimseye zarar verme, hak etmeyen kimseden çalma ve oyunu, kaybedecek hiçbir şeyin yokmuş gibi oyna - Danny tarihteki en incelikle hazırlanmış ve sofistike kumarhane soygununun orkestra şefliğini yapacaktır.

Bir gece yarısı Danny ve özenle seçilmiş 11 adamı, Terry Benedict’in Los Angeles’da sahip olduğu üç kumarhaneden 150 milyon USD çalacaklardır. Danny’nin eski karısı Tess ile çıkmaya başlayan Terry, kuşkusuz daha fazlasını da hak etmiştir.

Danny istediği parayı ele geçirmek için hem hayatını hem de Tess ile yeniden barışma şansını riske atmaktadır. Yine de her şey Danny’nin sık elenip ince dokunmuş entrikasına uygun gelişirse iki arzusu arasında seçim yapması da gerekmeyecektir.

77. Lost in Translation (2003)

77. Lost in Translation (2003)

IMDb: 7,7

Orta yaşı çoktan geçmiş, evli ve çocuklu Amerikalı aktör Bob bir reklam çekimi için Japonya’ya gelir. Tokyo’da kaldığı otelde bir başka Amerikalı ile, fotoğrafçı kocasının peşinden buraya gelmiş olan sevimli ama ciddi Charlotte ile tanışır. Dillerine ve kültürlerine uzak oldukları bu insanların ülkesinde fazlasıyla yabancı olan ve iletişimsizlik denizinde boğulan bu iki yabancı, bir Tokyo haftasonunda birdenbire yakınlaşacaktırlar.

76. Dah / Ten (2002)

76. Dah / Ten (2002)

IMDb: 7,5

 İran sinemasında önemli bir yer edinen film, Tahran sokaklarında bir kadının kullandığı arabanın içinde geçiyor. Kadın, yol boyunca arabasına farklı insanları alır ve onları istedikleri yere götürür. Filmin ismi, kadının arabadaki her bir yolcu ile arasında geçen birbirinden farklı on ayrı dialogtan ileri gelmektedir. Film, yaşam ve bugünkü İran’da kadın üzerine türlü yansımalar sunan bu sohbetler aracılığı ile sosyolojik ve kültürel anlamda birçok ayrıntıya ışık tutar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

75. Philomena (2013)

75. Philomena (2013)

IMDb: 7,6

Oğlunu arayan bir kadının hikâyesi Dünyaca tanınmış bir politika yazarının dikkatini çeker. Oğlu küçük yaştayken kendisinden koparılan kadın yıllarca, bir manastırda yaşamaya zorlanmıştır ve şimdi oğlunu bulmaya kararlıdır…

74. Un prophète / A Prophet (2009)

74. Un prophète / A Prophet (2009)

IMDb: 7,9

Altı yıllık cezasını çekmek üzere Fransa'da bir hapishaneye giren Malik Djabena hayata karşı geç kalmış bir adamdır. Ne okuyabiliyordur ne de yazabiliyordur. Henüz 19 yaşının sonuna doğru gelmektedir ve diğer mahkumlara göre oldukça zayıf görünmektedir. Genelde azınlıklardan olan suçluların bulunduğu bu hapishanede, bir yeni gelen olarak Malik'in ed çeşitli yükümlülükleri olacaktır. Günden güne görevleri yerine getirdikçe hapishanede nüfuz sahibi olmaya başlayan Malik, bulunduğu ortamda yavaş yavaş yükselip kendi planlarını yapmaya başlayacaktır.

73. Love & Friendship (2016)

73. Love & Friendship (2016)

IMDb: 6,4

1871 yılında yayınlanan Lady Susan'ı temel alacak olan film ismini yazarın 1790'da yayınlanan diğer eserinden alıyor. Çekici dul Susan'ın kendisi ve kızı Frederica için uygun eşler aramasını konu alan romanda genç erkeklerin kadınlar karşısındaki zayıflığı ana temayı oluşturuyordu.

72. Vals Im Bashir / Waltz With Bashir (2008)

72. Vals Im Bashir  / Waltz With Bashir (2008)

IMDb: 8,0

Yönetmen Ari Folman bir arkadaşıyla gördüğü bir kabusu paylaştığında, kabusun Lübnan Savaşı’nda yaşadıklarıyla alakası olduğuna karar verirler. 26 tane vahşi köpek rüyasında onu kovalıyordur.

Ari, bu konuşmanın sonucunda orada yaşadıklarını hatırlamadığının farkına varır. Bunun üzerine, dünyanın dört bir yanındaki dostlarını ve asker arkadaşlarını arayarak yaşananlar hakkında onlarla konuşur. Ve konuştukça o dönem ve kendisi ile ilgili gerçekler Ari’nin hafızasında oluşturduğu gerçeküstü resimlerle ortaya çıkar.

71. Capharnaüm / Capernaum (2018)

71. Capharnaüm / Capernaum (2018)

IMDb: 8,4

Lübnan & Fransa ortak yapımı dram filmi, Lübnanlı bir çocuk olan Zain'in hikayesini anlatıyor. Film, Zain'in sıradan bir küçük çocuktan, kendisini istismar eden ailesine baş kaldırıp kaçan, zekası ve pratikliği ile sokaklardaki yaşam savaşından galip çıkan ve kendisine yapılan haksızlığın karşısında dimdik duran, 12 yaşındaki genç bir delikanlıya dönüşümünü gözler önüne seriyor. Bu süreçte Zain hayat mücadelesi veriyor, Etiyopyalı mülteci Rahil ve onun bebeği Yonas'a göz kulak oluyor, şiddet suçundan hapse giriyor ve en sonunda mahkemede adalet arıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

70. Anchorman: The Legend of Ron Burgundy (2004)

70. Anchorman: The Legend of Ron Burgundy (2004)

IMDb: 7,2

Ron Burgundy, 70’lerin San Diego’sunda popüler bir televizyon spikeridir. Tüm ülkeyi etkisi altına alan feminizm dalgası çalıştığı kanalı da etkisi altına alınca, yanına bir de hırslı ve güzel kadın spiker Veronica Corningstone getirilir.

Yalnız çalışmayı ve önde olmayı seven Ron, Veronica’nın hayvanlar, yemek pişirme gibi konulardaki magazin haberlerini yapmasını ve esas işi kendisine bırakmasını tercih etmektedir. Fakat Veronica’nın azimli bir şekilde haber spikeri olmak istemesi, ikili arasında ciddi bir mücadeleye yol açacaktır.

69. Paddington 2 (2017)

69. Paddington 2 (2017)

IMDb: 7,8

Artık Brown ailesi ile yaşamakta olan Paddington yerel halkın da sevilen ve popüler bir üyesi olmuştur. Teyzesi Lucy'nin 100. doğum günü için mükemmel hediyeyi almak adına bir dizi garip iş bulup çalışmaktadır. Nihayet hediyeyi almayı başarır, ancak hediye bir anda çalınır. Paddington hediyeyi çalanı bulmak için elinden gelen her şeyi yapacaktır...

68. Mr Turner (2014)

68. Mr Turner (2014)

IMDb: 6,8

Yaşadığı dönemde, hayatı en çok merak edilen sanatçılardan biri olan 19. yüzyılın en sevilen ressamlarından biri olan Turner'ın yapmış olduğu seyahatleri, sanatının içeriğini, sosyal çevresini ve aşk hayatını perdeye taşıyan film; ünlü ressamın hayatının son 25 yılını konu alıyor.

Londra'da dönemin sanat dünyasını da gözler önüne seren film, Turner'ın yaşlı babası, birlikte yaşadığı hizmetçisi, metresi ve iki yetişkin kızı ile olan ilişkisini ön plana alıyor.

67. Dogtooth (2009)

67. Dogtooth (2009)

IMDb: 7,3

Köpek Dişi, şehir dışında yaşayan anne, baba ve ergenlik dönemindeki üç çocuğun yaşantısını konu ediyor. Şehrin dışında izole bir bölgede yaşayan aile kendilerini dış dünyaya kapamıştır. Yunanlı çift, çocukları için başka bir gezegende çok iyi olabilecek izole bir yaşantı oluşturmuştur. Evin etrafın saran bir çit vardır ve çocuklar o çitten dışarı hiç çıkamaz. Tüm eğitimlerini evde alan üç gencin dış dünya ile hiçbir bağlantısı yoktur. Ailenin geçimini sağlamak için hayata karışan yalnızca evin babasıdır. Dışarıdan ise evin içerisine girmesine izin verilen tek kişi babanın fabrikasında çalışan Christina’dır. Ebeveynlerinin uyguladığı denetime boyun eğmek zorunda kalan üç gencin dışarı çıkabilmelerinin ise tek bir yolu vardır; o da 'köpek dişlerinin' düşmesi…

66. Brokeback Mountain (2005)

66. Brokeback Mountain (2005)

IMDb: 7,7

İkisi de sert koşullar altında yaşayan bir çiftçi bir de kovboyun yolları bölgedeki Brokeback Dağı'nda kesişir. Bu dağdaki çiftlikte tanışan ikili arasında zamanla bir çekim oluşur ve günlerini birlikte geçirmeye başlarlar. Bu birliktelik son derece içten ve duygusal bir boyut kazanır...

İçeriğin Devamı Aşağıda

65. Lazzaro felice / Happy as Lazzaro (2018)

65. Lazzaro felice / Happy as Lazzaro (2018)

IMDb: 7,6

Mutlu Lazzaro, aptalca görünecek kadar iyi bir bir adam olan ve çiftçilik ile uğraşan Lazzaro ile genç bir adam olan Tancredi’nin gizemli planlar ve yalanların ortasında kurduğu dostluğu konu ediyor. Lazzaro, iyi niyetli ve biraz da saf olan bir gençtir. Onun hayattaki en yakın dostu ise biraz şımarık bir genç olan Tancredi’dir. Hayatta en çok değer verdiği arkadaşının her isteğini yerine getirmeye çalışan Lazzaro, Tancredi’nin son isteğini de kabul etmekten kendini alıkoyamaz. Lazzaro, arkadaşının adam kaçırma düşüncesini bir oyun olarak düşünse de Tancredi oldukça ciddidir. İlgi peşinde olan Tancredi, işleri biraz daha büyüterek, Lazzaro’yu ve yaşadıkları garip köyü büyük bir ateşin içine atar. Yaşananlara polis müdahale etmeye başlayınca Lazzaro kaçmak zorunda kalır. En yakın arkadaşı ve boşaltılan köyün sakinleri şehre akın etmeye başlar. Arkadaşı Tancredi’yi bulmaya karar veren Lazzaro, onun peşinden şehre gitmeye karar verir. Fakat şehre geldiğinde bulunduğu yerin, köyünden oldukça farklı olduğunu görür. Lazzaro, bu kirli şehir içinde fazla temiz kalmaktadır.

64. The Incredibles (2004)

64. The Incredibles (2004)

IMDb: 8,0

Animasyon kahramanı Mr Incredible adı altında dünyada var olan kötülüklerle mücadele eden ve insanları kötücül şeylerden korumaya çalışan Bob Parr, dünyaca meşhurdur. Bir süre sonra hayatının bu denli yorucu olmasından yana şikayetçi olup emekliye ayrılmak ister. Eşi ve çocukları ile beraber daha sakin ve sıradan bir yaşam düzenine geçer. Çok geçmeden bu düzenden de sıkılır çünkü sigortacılık gibi bir iş onu pek kesmemektedir. Evren niyet ve isteklerini duyar ve ona bir mesaj iletilir. Bir adada artık gizli bir görevin sahibidir.

63. We Need to Talk about Kevin (2011)

63. We Need to Talk about Kevin (2011)

IMDb: 7,5

Eva, Kevin'a hamile kaldığı gençlik yıllarında bütün kariyer planlarını ve hedeflerini bir kenara koyarak çocuğunu dünyaya getirmeye karar verir. Fakat annenin oğlu için hayatından yaptığı bu fedakarlık maalesef Kevin'in çocukluk yıllarından itibaren başlayarak hayatlarını ters yönde etkilemeye başlar. Kevin 15 yaşına geldiğindeyse lisedeki çete gruplarıyla takılmaya başlar ve hiç kimsenin hoş görmeyeceği olaylara karışır.

Eva oğlunun hatalarından dolayı derin sorumluluk ve suçluluk duyarak, nerede yanlış yaptığını sorgulamaya başlar. Bu arada Kevin'in ayrıldığı babası ile yeniden iletişime geçmek durumundadır...

62. Heremakono / Waiting for Happiness (2002)

62. Heremakono / Waiting for Happiness (2002)
www.aidyreviews.net

IMDb: 6,7

Nouadhibou bir tarafında okyanus, bir diğer tarafında çöl olan melankolik bir toprak parçasıdır. İnsanlar hep 'bir yere giderken' geçerler buradan. Bu kentte yaşayanlar dünyanın dört bir yanından gelen insanların ardından bakarken hep bir şeylerin acısını duyarlar.

61. The Souvenir (2019)

61. The Souvenir (2019)

IMDb: 6,6

80’li yılların başında geçen filmde, genç bir sinema öğrencisi ile güvenilmez bir adam arasında yaşanan ilişkiye odaklanılıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

60. Ted (2012)

60. Ted (2012)

IMDb: 6,9

8 yaşındaki John bir Noel gecesi sevgili oyuncak ayısının canlanmasını, kendisiyle konuşmasını diler ve ertesi sabah en iyi arkadaşı olan oyuncak ayı Ted, konuşan canlı bir ayıcığa dönüşür! John artık yalnız değildir aksine çok mutludur ama atladığı ufak bir detay vardır: Herkes büyür! Artık 30'lu yaşlarının ortasında olan John ayı Ted ile bir ömür geçirmiş, aynı evi paylaşmıştır. Dahası Ted de insan hayatına uyum sağlamış, John'dan daha çapkın, daha edepsiz ama bir o kadar da şirin bir yaratık olmuştur. Tek bir sorun vardır, Ted John'u hiç kimseyle paylaşmak istemez; bir seneden fazladır sevgilisi olan Lori'yle bile. John ise kendi hayatına devam edebilmek için ted'den ayrılmak zorunda olduğunu hisseder...

59. Gangs of Wasseypur (2012)

59. Gangs of Wasseypur (2012)

IMDb: 8,2

Yetmiş yıllık uzun bir süreyi kapsayan bu ganster öyküsü, Hindistan´da bir maden kasabası olan Wasseypur´un hâkimiyetini ele geçirme hırsı peşine düşerek silah kuşanan ve birbirlerine kan davası güden rakip ailelerin üç nesile yayılan öyküsünü perdeye aktarıyor. Öykünün bu ilk kısmı; sömürge dönemindeki ülkenin, son dönemlerinde başlıyor. Bir İngiliz trenlerini yağmalayan Şahit Han,bu soygunun hemen ardından sadece intikam alabilmek için Ramadhir Singh´in kömür madeninde işçilik yapmaya başlıyor. On yılık sürenin sonunda oğlu Serdar Han; babasının onurunu kurtarmak için söz vererek, Bollywood kültürüyle kafayı bozmuş olan bir kasaba olan Wasseypur´un en çok saygı duyulan ve en korkulan adamı oluyor.

58. Wuthering Heights (2011)

58. Wuthering Heights (2011)

IMDb: 6,0

Emily Brontë’nin yazdığı meşhur Viktorya dönemi romanının yeni dönem uyarlaması olan Uğultulu Tepeler, filmin yönetmeni Andrea Arnold'un sevilen filmleri Kırmızı Sokak ve Akvaryum'un izinden yol alıyor. Evlatlık olan Heathcliff ve üvey kızkardeşi arasındaki umutsuz ve zararlı ilişkiye odaklanan karanlık filmde, intikam arzulayan Heathcliff'i ilk kez zenci bir oyuncu canlandırıyor. Alışılagelmiş bir dönem filminden uzak bir yapım olan Uğultulu Tepeler, az diyalog ve çok görsel tasvir ile izleyiciyi kendisine bağlayan cesur ve natüralist bir intikam hikayesi.

57. Leave No Trace (2018)

57. Leave No Trace (2018)

IMDb: 7,2

Leave No Trace, bir baba ve kızın şehir hayatından uzaklaşarak kentin içindeki bir ormana yerleşmelerini konu ediniyor. Baba ve kızın yaptıkları bir hata, onların yetkililer tarafından bulunmasına neden olacaktır. Bulunmamak için de arkalarında hiçbir iz bırakmadan, ev diyebilecekleri yeni bir yer bulmaları gerekmektedir.

56. Behind the Candelabra (2013)

56. Behind the Candelabra (2013)

IMDb: 7,0

1970'li yılların en dikkat çekici müzik dehalarından biri olan Douglas Eye Liberace, başarılı bir piyano sanatçısı olmasının yanı sıra televizyondaki şovlarıyla da dikkat çeken ünlü bir kişiliktir. Ham sahne hem de sahne dışında azımsanmayacak bir başarı yakalayan Liberace, 1977 yazının başında genç ve yakışıklı Scott Thorson ile tanışır. Scott Thorson, ünlü müzisyenin kulisteki odasına beklenmedik bir şekilde girmiş ve ikili böyle tanışmıştır. Ardından aralarında, yaş farkına ve sosyal uçuruma rağmen bir ilişki başlar. Bu gizli ilişki tam olarak altı yıl sürer ve bu sürecin sonlanması da bir hayli fırtınalı olur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

55. Russkiy kovcheg / Russian Ark (2002)

55. Russkiy kovcheg / Russian Ark (2002)

IMDb: 7,4

Soğuk bir kış günü küçük gruplar halindeki birtakım kadın ve adam 'Winter Palace' isimli mekanın girişinde beklemektedir. Filmin anlatıcısı olan karakter bu sırada konuşmaya başlar ve The European isimli bir silüetin peşine takılır. Birlikte sarayın sayısız odasında dolaşmaya başlarlar. Her oda Rusya tarihinin farklı bir bölümünü kronolojik olmayan bir sırayla anlatmaktadır.

54. The Social Network (2010)

54. The Social Network (2010)
www.artforum.com

IMDb: 7,7

Bir Ekim gecesi, yıl 2003. Mark Zuckerberg, sarhoş kafayla Harvard Üniversitesi'nin sistemine sızar. Kız arkadaşı tarafından terk edilmiştir ve bunun acısını kampüsteki tüm kızların bilgisinin olduğu bir veritabanında birleştirmek ister. Yazdığı uygulamada ekranın iki yanındaki kızların fotoğraflarını oylayarak hangisinin daha güzel olduğu seçilebilmektedir. Mark sayfanın adına Facemash adını verir. Sitenin başarısı hızla yayılır fakat Mark'ın kadınlara olan nefreti ve bu yolda gizlilik kurallarını ihlal etmiş olması Harvard Üniversitesi'nin de tepkisi çeker. Bu durum sitenin evrilerek Facebook'a dönüşmesine olanak sağlar. Öncelikle yalnızca Harvard'da kullanılan Facebook, daha sonra diğer üniversitelerde de açılır ve Ivy League'den Silikon Vadisi'ne tüm dünyada yayılmaya başlar.

53. Fuocoammare / Fire at Sea (2016)

53. Fuocoammare / Fire at Sea (2016)

IMDb: 6,8

İtalya’nın güney kıyısından 200 km uzaklıkta yer alan Lampedusa, son yıllarda Avrupa’da yeni bir hayatın hayalini kuran, Afrika ve Ortadoğu’dan gelen binlerce göçmenin umut limanıdır. Gianfranco Rosi bu Akdeniz adasında aylarını geçirerek oranın tarihini, kültürünü ve 6.000’lik yerleşik nüfusu olmasına rağmen haftalık yüzlerce göçmen alan bu bölgenin günlük gerçeklerini yakalar. Belgesel, on iki yaşındaki adanın yerlisi olan Samuel’e odaklanır. Deniz kültürüyle dolu olmasına rağmen Samuel, sapan ile avlanmayı ve karada vakit geçirmeyi sever.

52. Amores Perros (2000)

52. Amores Perros (2000)

IMDb: 8,1

Genç ve yakışıklı Octavio, geçimsiz ağabeyi ve yengesiyle birlikte yaşıyor. Hiçbir işi olmayan Octavio'nun tek derdi yengesine karşı beslediği büyük aşk. Diğer yandan başarılı bir kariyere sahip olan Daniel ise yolunda giden evliliğini bırakıp başka bir kadını seçiyor. Eski bir cuçlu olan El Chiavo ise kendinden yaşça küçük bir kıza vurulmuş durumda.

Meksika'nın arka sokaklarında dönen yasadışı olaylardan biri olan köpek dövüşü, hikayenin tüm karakterlerini ilginç bir şekilde bir araya getiriyor.

51. Wo hu cang long / Crouching Tiger, Hidden Dragon (2000)

51. Wo hu cang long / Crouching Tiger, Hidden Dragon (2000)

IMDb: 7,8

Zamansızlığın ortasındaki bir Çin İmparatorluğu... Federal düzenin egemenliği hüküm sürmektedir. İki savaşçı, çalınan değerli bir kılıçın ve ürkütücü bir firarinin peşindedirler. Takip esnasında bir kız ile tanışırlar. Bu kız, soylu bir adamın kızıdır. İşin ilginç yanı, kızın bedeni dövüşmek için müthiş bir eğitim almıştır. Her biri, tüm hayatlarını değiştirecek kararların eşiğinde olan üç kişi, fantastik bir yolculuğa çıkarlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

50. Before Sunset (2004)

50. Before Sunset (2004)

IMDb: 8,0

Gün Batmadan, ilk karşılaşmalarının ardından 9 yıl sonra yeniden bir araya gelen Jesse ve Celine'in hikayesini anlatıyor. Jesse Amerikalı bir yazardır. Celine ise tipik bir Fransız kadınıdır. Bir gün Avrupa raylarında, Budapeşte'den Viyana'ya doğru yola çıkan bir trende karşılaşırlar. Birbirleriyle konuşacakları çok şey vardır. Konuşurlar da, ancak bunların hepsi bu yolculukla sınırlı kalmak durumundadır. Dokuz yıl sonra yeniden bir araya gelirler. Yine sadece birkaç saatleri vardır. Ancak yine konuşacak çok fazla şeyleri vardır.

49. 24 Hour Party People (2002)

49. 24 Hour Party People (2002)

IMDb: 7,3

76 yılında Manchester’da Televizyoncu Tony Wilson bir Sex Pistols konseri deneyimi yaşar.

Bir insanın dünyada başına gelebilecek en 'iğrenç' ve güzel deneyimlerden birinin sonunda, Wilson konserin de gazıyla arkadaşlarıyla birlikte bir plak şirketi kurmaya karar verir. Şirket Factory Records adını taşımaktadır...

Joy Division gibi gruplarla anlaşma imzalarlarken, Brit müzik dünyasına nasıl bir güzellik yaptıklarının farkında değillerdir. 70’lerin sonunda patlayacak olan yeni gruplar, İngiliz müziğinin çehresini değiştirecek, memleket kültürünün şeftali, kayısı gibi turistik nesnelerinden birine dönüşecektir. Hatta 2000’li yıllarda dönemi inceleyen filmler bile yapılacaktır...

48. The House of Mirth (2000)

48. The House of Mirth (2000)

IMDb: 7,0

Lily Bart, zengin halasının yanında lüks bir hayat süren genç bir kadındır. Kendine ait bir geliri olmayan Lily’nin alıştığı hayatına devam edebilmesi tek yolu zengin bir koca bulmaktır. New York seçkinlerinin uğrak mekanlarına giderek burada kendisine uygun birini bulmaya çalışan Lily aslında bu durumdan pek de memnun değildir. Zengin olma arzusu ile gerçek aşkı elinden kaçıran Lily halasının vefatının ardından iyice zor duruma düşer. Acil olarak koca bulması gereken Lily, hakkında çıkan bir dedikodu sonucu toplum ve arkadaşları tarafından dışlanır.

47. Margaret (2011)

47. Margaret (2011)

IMDb: 6,4

New York'ta 17 yaşlarında genç bir lise öğrencisi olan Lisa, dışarı çıktığı normal bir günde bir otobüs kazasına şahit olur ve bir kadının ölümüyle sonuçlanan kazaya kendisinin neden olduğuna inanır. Doğruyu saklamak istemez ama her seferinde karşısına çıkan birileri vardır.

Psikolojisi bozulan Lisa ailesine, arkadaşlarına ve en çok da kendisine zalimce davranır. Geleceği için kurduğu pembe hayallerle yetişkinler dünyasının çıplak gerçekçiliği arasında kalacaktır...

46. Volver (2006)

46. Volver (2006)

IMDb: 7,6

Hayatını en zor koşullarda bile kazanmak için elinde geleni hiç gocunmadan yapan Raimunda, ailesine bakabilmek için birden fazla işte çalışmaktadır. Ablası Sole, onun kadar savaşçı bir yapıya sahip değildir. Yine de kuaförlük yaparak para kazanır. Bu kendi hallerinde yaşayan insanlar bir gün halalarının vefat haberini alırlar. Halasının cenazesine ablası ile beraber gitmek isteyen Raimunda, gittiği yerde daha keskin bir acı ile karşı karşıya gelecektir. Öte yandan Sole da cenazede hayatının şokunu yaşayacaktır. Yıllar önce bir yangına kurban giden anneleri geri dönmüştür. Hem kızlarının hem de torununun ona ziyadesi ile ihtiyacı vardır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

45. 13th (2016)

45. 13th (2016)

IMDb: 8,2

Amerika'daki hapishane sistemine ve hapishane sisteminin ırksal eşitsizlik tarihini nasıl ortaya çıkardığına dair derinlemesine bir bakış.

44. Toni Erdmann (2016)

44. Toni Erdmann (2016)

IMDb: 7,4

Bir baba habersizce yurtdışındaki kızını ziyarete gider. Kızının neşesini kaybettiğine inanır ve ona sürekli sürprizler ve şakalarla yaklaşmaya çalışır.

43. The Wolf of Wall Street (2013)

43. The Wolf of Wall Street (2013)

IMDb: 8,2

Jordan Belfort 24 yaşında genç ve hırslı bir adamdır. Para kazanma arzusuyla Wall Street borsasında önce komisyoncu ve ardından Stratton Oakmont adında bir yatırımcı firmasında zengin olmak için her şeyi yapmaya hazır bir CEO olur. 90'ların en hızlı günleridir ve New York işlem salonunda her şey olabilmektedir. Önemsiz tahvillerle birçok yatırımcıyı aldatarak, Belfort kısa zamanda bir para makinasına ve aynı zamanda bir harcama makinasına dönüşür. Bir günde hesapları milyon dolarlarla doldururken o gece hepsini aynı hızda harcayabilir. Profesyonel hayatının yanı sıra uyuşturucu, fahişeler, son derece pahalı lüks fantezilerle dolu kirli bir oyunun içindedir. Bu karakterin hayatındaki her şey abartılı bir şekilde devam ederken, çöküş ise çok uzakta değildir...

42. 4 luni, 3 saptamâni si 2 zile / 4 Months, 3 Weeks and 2 Days (2007)

42. 4 luni, 3 saptamâni si 2 zile / 4 Months, 3 Weeks and 2 Days (2007)

IMDb: 7,9

Çavuşesku'nun tuhaf bir komünizmi hayata geçirdiği Romanya’da değişim rüzgarları esmektedir. Bürokratik rejim köhneleşmiş, insanlara vaadedilen sosyalizm başarısız bir devlet kapitalizmine dönüşmüştür. İşte bu gri ülkenin gri okullarından birinde öğrenci olan Otilia ve Gabita, aynı zamanda da oda arkadaşıdırlar. Gabita’nın hamile olduğunu öğrenmesi ile büyük bir sorunla karşı karşıya kalacaklarıdır. Çünkü Romanya’da kürtaj yasaktır. Fakat her yasağın kendisine bir de ’yasak delici’ alternatif bir sistem yarattığı düşünülürse buna da bir çözüm vardır. Kürtaj yasal olmayan yollardan yapılacaktır.

41. Ah-ga-ssi / The Handmaiden (2016)

41. Ah-ga-ssi / The Handmaiden (2016)

IMDb: 8,1

1930'larda geçen hikayede kendisini Kont olarak tanıtan bir dolandırıcı, gizemli ve saf görünen Japon varis Leydi Hideko'nun zenginliğini ele geçirmek için onu kendisine aşık etmeyi planlar. Sook-hee'yi ise ona yardım etmesi için Leydi'ye hizmetçi olarak kiralar. Ancak bu hizmetçinin her şeyden habersiz hanımefendisine delicesine aşık olması işleri karıştıracaktır...

İçeriğin Devamı Aşağıda

40. Unrelated (2007)

40. Unrelated (2007)

IMDb: 6,8

Mutsuz bir ilişki içinde olan bir kadın, Toskana'da tatildeyken, bir arkadaşının ailesi ile sığınır.

39. Meek’s Cutoff (2010)

39. Meek’s Cutoff (2010)

IMDb: 6,5

Belli başlı bir çok festivalden olumlu eleştiriler almış olan yapım 1845 yılının Cascade dağının eteklerine götürecek sinemaseverleri... Yeni memleketlerine yolculuğa çıkan üç aile, süreç içerisinde açlık, susuzluk ve şiddet ile yüzleşmek zorunda kalacaklardır.

38. Bir Zamanlar Anadolu'da / Once Upon a Time in Anatolia (2011)

38. Bir Zamanlar Anadolu'da / Once Upon a Time in Anatolia (2011)

IMDb: 7,8

Bir doktor ile bir savcının 12 saatlik gerilimli öyküsünün peliküle aktarıldığı filmin başrollerinde Muhammet Uzuner, Yılmaz Erdoğan ve Taner Birsel yer alıyor. Senaryoda Ebru ve Nuri Bilge Ceylan'ın yanı sıra Ercan Kesal'ın da imzası var. Yolların tek düzeliği ve kasabanın insana yeni bir şey sunmamasının sıradanlığını fona alan Bir Zamanlar Anadolu'da adıyla da klasiklere gönderme taşıyor.

37. Dogville (2003)

37. Dogville (2003)

IMDb: 8,0

Amerika'da 1930'ların karanlık dinginliği yaşanmaktadır. Peşinde olan mafyadan kaçan güzel bir kadın olan Grace, barınmak amacıyla küçük bir köye sığınır. Kasaba halkı geçmişinden kaçan bu güzel kadını kısa zamanda bağrına basar ve onun için üzülür. Köyde geçirdiği güzel günlerin ardından her şey değişmeye başlar. Kadının varlığı, köy halkı için büyük bir tehdit oluşturmaktadır ve köy halkı bu tehlike karşısında temkinli davranmak zorundadır. Grace günden güne bu köyün karanlık yüzünü keşfedecektir.

36. Jodaeiye Nader az Simin / A Separation (2011)

36. Jodaeiye Nader az Simin / A Separation (2011)

IMDb: 8,3

Bir Ayrılık'ta boşanmak üzere olan Nadir ve Simin, çocuklarının velayeti konusunda ikileme düşüp kadıdan yardım istemektedir. Bir çok festivalden büyük övgüler alarak ayrılan film, özellikle başrol oyuncularının başarılı performanslarına sırtına dayıyor.

Simin, kocası Nader ve kızı Termeh’le birlikte İran’ı terk etmek istemektedir. Nader’in Alzheimer hastası babasını bırakmayı reddetmesi üzerine boşanma davası açan Simin, dava talebi reddedilince anne babasının evine gider. Termeh ise babasıyla kalmaya karar vermiştir. Nader kızına ve babasına bakması için hamile bir genç kadını tutar; ama bu durum daha fazla soruna yol açacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

35. 45 Years (2015)

35. 45 Years (2015)

IMDb: 7,0

Kate Mercer ve kocası evliliklerinin 45. yılını kutlayacak olan bir çifttir. Kate bunu partiyle kutlamayı planlamaktadır ve hazırlıklara başlamıştır. Bu esnada kocasına bir mektup gelir. Mektupta ilk aşkının cesedinin İsviçre Alplerindeki buzullar içerisinde bulunduğu yazmaktadır. Bu durum evliliklerinde yeni bir dönemin başlamasına neden olacaktır.

34. L’Enfant / The Child (2005)

34. L’Enfant / The Child (2005)

IMDb: 7,5

Daha yirmi yaşındaki Bruno ve on sekiz yaşındaki Sonia, Bruno'nun okul çocuklarından devşirdiği çetesinin kapkaç gelirleriyle geçinmeye çalışırlar. Sonia Jimmy'yi doğurduğunda tasasız hayatlarının düzeni bozulur. Bir süre evsiz kalırlar, Bruno bebeği satar, Sonia tamamen içine kapanarak Bruno ile görüşmek bile istemez. Kazanacağı paradan başka bir şeyi düşünmeyen hâlâ çocuk Bruno'nun büyümesi ve gerçek bir baba olabilmesi için ne yapması gerekir?

33. The Royal Tenenbaums (2001)

33. The Royal Tenenbaums (2001)

IMDb: 7,6

Royal Tenenbaum ve karısı Etheline’nin üç çocukları vardır: Chas , Richie ve Margot. Ve Çift bir gün ayrılma kararı alır.

Oysa o güne dek; Chas çocuk sayılacak yaştayken emlak işine girmiştir ve uluslararası finans dünyasında neler olup bittiğini bilecek düzeydedir. Margot oyun yazmaktadır ve henüz dokuzuncu sınıftayken elli bin USD’lik Braveman Grant ödülünün sahibi olmuştur. Richie teniste küçükler şampiyonudur ve U.S. Nationals finallerini üç yıl üst üste kazanmıştır.

Şimdi, genç Tenenbaum’ların tüm bu parlak hayatı üzerinden ihanet, başarısızlık ve felaket dolu 20 yıl geçmiş ve herşeyin sorumlusu olarak kabul edilen kişi, genellikle ailenin babasıdır.

The Royal Tenenbaums, bir dahiler ailesinin ve bu ailenin birdenbire, umulmadık şekilde bir kış toplantısı için yeniden biraraya gelmesinin hikayesidir.

32. Gravity (2013)

32. Gravity (2013)

IMDb: 7,7

Dr. Ryan Stone zeki bir tıp mühendisidir ve emekliliğinden önce son görevine çıkan yetenekli ve deneyimli astronot Matt Kowalsky'nin yönetimindeki mekikte ilk uzay yolculuğuna çıkar. Herşey yolunda gibi görünürken rutin bir keşif yürüyüşü sırasında bir felaket yaşanır. Mekik çarpan bir cisim sonucu paramparça olur. İki bilim insanı uzay boşluğunda yapayalnız kalırlar. Yeryüzü ile iletişimleri tamamen kopmuştur ve sonsuz karanlıkla başbaşadırlar. Şimdi korkunun yerini panik alır, üstelik var olan sınırlı oksijenleri de gitgide tükenmektedir. İkili eve, dünyaya dönüş yolunu bulabilecek midir?

31. Anomalisa (2015)

31. Anomalisa (2015)

IMDb: 7,3

Charlie Kaufman'ın ilk stop motion filmi, felçli bir adamın dünyevi hayatına odaklanıyor. İnsanlarla iletişim kurmakta zorluk çeken kitap yazarı Michael Stone’un, bir gecede çıktığı bir iş gezisinde tanıştığı yabancı ile hayata bakışı değişir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

30. Leviafan / Leviathan (2014)

30. Leviafan / Leviathan (2014)

IMDb: 7,6

Barents Denizi’nin kente uzak kıyılarından birinde Nikolay, karısı Lilya ve oğlu Romka ile iyi kötü bir hayat sürdürmektedir. Yaşadığı evi ve çevresini ailesiyle birlikte, tırnaklarıyla kazıya kazıya kurmuş ve bugünlere gelmiştir. Fakat kentin belediye başkanı bölgeye yapılacak karlı bir eğlence yatırımı için Nikolay’ın arazisine göz dikmiştir. Rüşvet ve yolsuzluğun kol gezdiği resmi dairede, işi kılıfına uydurup aileyi mahkeme kararı ile evden attıracaktır. Nikolay son çare olarak askerlik arkadaşı olan Moskovalı avukat Dmitriy Seleznyov’dan yardım ister. Fakat Dmitriy’nin gelişiyle ailede hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır.

29. Nebraska (2013)

29. Nebraska (2013)

IMDb: 7,7

İyiden iyiye yaşlanmakta olan alkolik baba Woody Grant, piyangodan büyük ödülü kazandığını öğrenerek ödülünü almak için Montana'dan Nebraska'ya doğru uzun bir yolculuğa çıkmaya karar verir. Ailesinden kimse söylediklerini ciddiye almasa da yirmili yaşlardaki oğlu pek de istemeyerek bu yolculuk esnasında babasının yanında yer almaya karar verir.

28. The Tree of Life (2011)

28. The Tree of Life (2011)

IMDb: 6,8

1950’li yıllarda, Orta Batılı bir aileyi merkezine alan film ailenin en büyük oğlu Jack’in, çocukluk masumiyetinin kaybolmasından başlayarak buruk bir yetişkinlik evresine geçişini konu alıyor. Tam bu geçiş sürecinde de babası (Brad Pitt) ile yaşadığı çalkantılı baba-oğul ilişkisi, öykünün merkezine oturuyor. Jack'in olgunluk hali (Sean Penn) artık modern çağda yolunu yitirmiş bir bireydir. Kaderin varlığını ve çıkmazlarını sorgularken, diğer yandan yaşamın anlamını bulmaya çalışır...

27. The Grand Budapest Hotel (2014)

27. The Grand Budapest Hotel (2014)

IMDb: 8,1

Gustave H, otelin işleyişini büyük bir profesyonellikle idare eden, müşterilerini dahi en ince ayrıntılarına kadar tanıyan bir konsiyerj görevlisidir. Bir gün otele bellboy ve komi görevlisi olarak Zero Mustafa adında genç bir adam gelir ve kısa zamanda aralarında yakın bir arkadaşlık başlar. İkili birbirlerinin sırdaşı olurken yaşadıkları şehir de büyük bir savaşa doğru sürüklenmektedir. Bu esnada Gustave'ın yaşlı sevgilisi Madame D. esrarengiz bir şekilde hayata veda eder, ikili Madame D.'ye veda etmek için yola çıkar. Bir asilzade olan Madame D.'nin şatosuna vardıklarında miras bölüşümünün yapıldığı toplantıya denk gelirler. Madame D., Gustave'a miras olarak paha biçilmez bir Rönesans tablosu bırakmıştır ve bunun açıklanmasıyla aile içerisinde büyük bir karmaşa çıkar. Bu andan itibaren belalarla dolu bir maceraya atılan Gustave ve Zero, gerçeklerin peşinde koşarken dışarıda da bir çağ değişmektedir…

26. Yi Yi / A One and a Two (2000)

26. Yi Yi / A One and a Two (2000)

IMDb: 8,1

Tayvan'ın başkenti Taipei'de yaşayan Jian ailesinin hayatını ele alan filmde, hikayeleri farklı bakış açılarından ele alınıyor. Ailenin orta yaşlı babası NJ çalıştığı yerde mutsuzdur. İş ortakları yeni yapacakları iş anlaşmasında sadece daha fazla para kazanmanın derdindedir ve bu durum NJ'nin dürüst yapısına aykırıdır. Ayrıca kendisini bekleyen büyük bir sürpriz vardır. Ailenin küçük oğlunun başı okul ve öğretmenleriyle derttedir, kızları Ting-Ting ise zor bir aşk üçgeninin tam ortasında kalmıştır. NJ'nin en büyük problemi ise annelerinin komaya girmesi, bu nedenle de evlerine yerleşmesidir. Ancak bu misafir zamanla ailenin tüm fertlerinin birbirlerine olan bakışlarını değiştirecek sıradışı bir sınav olacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

25. Get Out (2017)

25. Get Out (2017)

IMDb: 7,7

Chris sıradan bir siyahi gençtir. Sevgilisi Rose ile mutlu bir ilişkisi vardır. Rose bir gün Chris'i ailesinin mülküne davet eder. Avrupalı Amerikalı sevgilisinin ailesinde bir tuhaflık olduğunu sezen Chris bir süre sonra mülkte kalmakta olan siyahi kişilerin bir bir kaybolduğunu öğrenir. Bunun üzerine tuz biber olan şey ise başka bir siyahi adamın kendisine iş işten geçmeden gitmesi yönündeki uyarısı olur. Chris bir şeylerin ters gittiğini sezmeye başladığında kurtulması sandığından çok daha zor olacaktır...

24. Ida (2013)

24. Ida (2013)

IMDb: 7,4

1960'lı yılların Polonya'sında geçen hikaye, inanç ve din kavramlarını tutkuyla keşfeden ve kendini Tanrı'ya adayarak rahibe olmaya karar veren Anna'nın hikayesini ele alıyor. Genç kadın, yıllardır hazırlığını yaptığı rahibelik yemini etmeye çok az bir süre kala ailesiyle ilgili büyük bir sırra vakıf olur. Polonya'daki Nazı İstilası sırasında tüm ailesini kaybeden Anna, parçaları birleştirip yıllardır kurduğu hayalin sona erişine tanık olur. İnandığı ve savaştığı değerler bilmediği geçmişinin ortaya çıkmasıyla değişime uğradığında, Anna kendini büyük bir boşluğun tam ortasında bulur.

23. Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan (2006)

23. Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan (2006)

IMDb: 7,3

Borat Sagdiyev, Kazakistan’da bir TV muhabiri olup aynı zamanda Kazakistan’ın en önemli altı adamından biridir. Hükümeti tarafından Amerika’ya gönderilir. Amerika toplumu ve kültürü hakkında bir belgesel hazırlaması istenir. Borat, Amerikan mizahını kavrayabilmek için New York’ta bazı eğitimler alır. Bu sırada Pamela Anderson’a aşık olur. Tek istediği onunla evlenmektir. İşte konuşma uslubu, türlü patavatsızlıkları ile tanınan karakterimizin Amerika dolaylarındaki maceraları bu kez beyazperdeden ulaşıyor izleyicisine.

22. Sen to Chihiro no kamikakushi / Spirited Away (2001)

22. Sen to Chihiro no kamikakushi / Spirited Away (2001)

IMDb: 8,6

Film, küçük Chihiro ve ailesinin yeni bir kasabaya taşınmalarıyla açılır. Yolculuk esnasında yolda gördükleri bir tünele dikkat eden aile, tünelin içerisinden geçtiklerinde karşılaştıkları fantastik dünyanın içerisinde büyülenirler. Ancak bu kasabada yolunda gitmeyen bir şeyler vardır, bu büyü kısa bir zaman sonra bozulacaktır. Ailesini kaybeden küçük Chihiro, babasını kurtarmak için korku dolu bir maceraya atılacaktır.

21. Das weiße Band - Eine deutsche Kindergeschichte / The White Ribbon (2009)

21. Das weiße Band - Eine deutsche Kindergeschichte / The White Ribbon (2009)

IMDb: 7,8

Birinci Dünya Savaşı arifesinde Protestan Kuzey Almanya'da bir köyde geçen hikaye, köyde gelişen tuhaf ve ürkütücü kazalardan yola çıkıyor. Eğitim, din, gelenek, masumiyet gibi kavramları köyün soysal dengeleri üzerinden yansıtan ve tartışan film, köy öğretmeninin geriye dönerek anlattığı bir hikaye olarak işlenmekte. Anlatımıyla izleyiciye eşlik eden öğretmeninin sözlerinde yer verdiği gibi, bu olaylar, 2. Dünya Savaşı Almanya'sının toplumsal temellerini gözler önüne seriyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Roma (2018)

20. Roma (2018)

IMDb: 7,8

Cleo, Meksiko'nun orta sınıf ailelerinin yaşadığı bir Roma mahallesinde bulunan bir evde hizmetçi olarak çalışan genç bir kadındır. Bir yandan ev işleri ile uğraşan Cleo, bir yandan da evdeki dört çocukla ilgilenir. O tüm zamanını hizmetlisi olduğu evde geçirse de kendisine ait bambaşka bir dünyası vardır. Genç kadın, gönlünü Fermin adındaki bir adama kaptırmıştır. Fakat bu ilişki pek de Cleo’nun düşlediği gibi sonuçlanmaz. Bu sırada evin dört çocuk annesi olan hanımı Sofia, kocasının yokluğu ile başa çıkmaya çalışır. Birbirinden farklı hayatlara sahip olsalar da benzer travmalar yaşayan Cleo ve Sofia, siyasi kargaşanın hüküm sürdüğü bir ortamda birbirlerinin en büyük destekçisi olur.

19. Lincoln (2012)

19. Lincoln (2012)
haphazardstuff.com

IMDb: 7,3

Film, Amerika Birleşik Devletleri'nin 16. Başkanı olan ve kuzey eyaletlerinde 1861-1865 yılları arasında yaşanan iç savaşa öncülük eden Lincoln'un son dönemlerine ışık tutuyor. İç Savaş'ın hararetli günleri geride kalınca, Abraham Lincoln ile kabinesi arasında fikir ayrılıkları da su yüzüne çıkacaktır. En ciddi görüş ayrılığı ise kölelik konusunda yaşanacaktır...

18. A Serious Man (2009)

18. A Serious Man (2009)

IMDb: 7,0

Orta Amerika’da bir üniversitede fizik profesörü olan Larry Gopnik, karısı Judith tarafından terk edildiğini öğrenir. Judith, kendisine daha fazla değer veren Larry’nin iş arkadaşı Sy Ableman’a aşık olmuştur. İlişkisini gizlemeyen Judith’in evden ayrılması ile aylak kardeşi Arthur’un eve taşınması ve tüm sorumluluğunu Larry’e yıkması bir olur. Oğlu Danny’nin ciddi bir disiplin sorunu vardır ve kızı tam bir alışveriş delisidir. Larry’nin sorunları bununla da kalmaz, kendisine gönderilen sabotaj mektupları ve rüşvet teklifleri ile de uğraşmaktadır. Tüm bunların ortasında Larry yapayalnızdır, gerçek bir tavsiyeye ve yardım edebilecek bir arkadaşa ihtiyacı vardır; ciddi bir dosta!

17. La grande bellezza / The Great Beauty (2013)

17. La grande bellezza / The Great Beauty (2013)

IMDb: 7,8

Roma'nın büyüleyici ve görkemli atmosferinde yaşayan Jep Gamberdella, 65 yaşına gelmiş ve sıkça geçip giden gençliğini özlemekte olan bir yazardır. Gençliğinde yazmış olduğu 'The Human Camera' ile büyük bir başarı yakalamış ve Roma yüksek sosyetesine kabul edilerek ihtişamlı bir hayat sürmeye başlamıştır. Hayatı başarılarla geçen Jep, bu süreçte tanıdığı insanların değişimlerine ve insanlıktan çıkma noktasına geldikleri bir krize tanık olur. Hayallerinde masumiyetini koruyan tek şey ise gençlik aşkıdır. Artık yeniden yazma zamanının geldiğine karar verir...

16. The Act of Killing (2012)

16. The Act of Killing (2012)

IMDb: 8,2

Endonezya'da yaşayan Anwar, 1960'lı yılların başında arkadaşlarıyla karaborsada küçük bir sinema çetesi kurmuştuk bir gençtir. Ne zamanki 1965'te ülkede askeri darbe gerçekleşir, kendi halindeki bu küçük çete bir anda aşırı sağcı bir ölüm makinesine dönüşür. Komünist olarak 'damgalanan' yüzlerce entelektüel insan ve Çinli azınlık, bu grubun darbecilerin desteği ile gerçekleştirdiği katliamlarda hayatını kaybeder. Aradan onlarca yıl geçer, ölen öldüğü ile kalır ve lider Anwar konfor ve huzur içerisinde hayatını sürdürmektedir...

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Manbiki kazoku / Shoplifters (2018)

15. Manbiki kazoku / Shoplifters (2018)

IMDb: 8,0

Osamu ve ailesi hırsızlık yaparak geçinmektedir. Yine bir gün Osamu ve oğlu bir marketten yiyecek bir şeyler çalıp eve dönerlerken küçük bir kıza rastlarlar. Kız dondurucu soğukta dışarıda kalmıştır. Aile küçük kızı evlerine almayı pek istemez fakat yaşadığı sıkıntıları öğrendiklerinde onunla ilgilenmeye karar verirler. Küçük kız kısa sürede ailenin neşesi haline gelir. Onlar hayatta kalabilmek için suç işleyerek zar zor para kazansalar da, küçük kızla birlikte mutlu bir yaşam sürerler. Fakat gizli bir sırrın ortaya çıkması ailenin ve küçük kızın hayatını tamamen değiştirir.

14. White Material (2009)

14. White Material (2009)

IMDb: 6,9

Claire Denis, ilk filmi Çikolata’dan 21 yıl sonra, senaryosunu ünlü Fransız yazar Marie N’Diaye ile birlikte yazdığı Beyaz İnsan ile Afrika’ya dönüyor. Denis’ye özgü parçalı bir anlatım izleyen film, şiddetli bir ayaklanmayla sarsılan belirsiz bir Afrika ülkesinde kahve tarlaları olan Maria adında güçlü bir beyaz kadını izliyor. Hasattan bir hafta önce ordu ile isyancılar arasındaki şiddet tırmanıyor ve Maria’nın işçileri kaçıyor. Maria direnmeye kararlı olsa da eski kocası ondan habersiz ailesini Fransa’ya kaçırma planları yapıp çiftliğin satışı için anlaşıyor.

13. Far From Heaven (2002)

13. Far From Heaven (2002)

IMDb: 7,3

1950'li yılların Amerika'sı... Whitaker ailesi, oldukça mutlu bir biçimde hayatını sürdürmektedir. Cathy ve Frank'in çizdiği yolda, bu aile oldukça sıradan ve düzenli bir aile prototipi oluşturmaktadırlar. Hayattaki her şey varlığını sürdürmeye güzelce devam ederken Cathy, kocası Frank'i bir yatakta başka bir erkek ile beraber yakalar. Hayatlarının tüm sıradanlığı bu beklenmedik olayla birlikte sarsılacaktır. Cathy, ailesini bir arada tutmak için elinden geleni yapacaktır.

12. Saul fia / Son of Saul (2015)

12. Saul fia / Son of Saul (2015)

IMDb: 7,5

1944 yılında Auschwitz'deki vahşet kampında geçen hikayade Macar esir Saul Auslander'in hikayesi konu ediliyor. Saul, üst yetkililer tarafından öldürülmeden önce birkaç aylığına krematoryumda çalışması için seçilen 'komando'lardan biridir. Krematoryumun insanlık dışı gündelik işlerini yürütürken bir gün yakın zamanda yakılacak olan bir çocuğun cesediyle karşılaşır. Çocuğun peşine düşen Saul, kampa yeni gelen insanlar arasında kendi topraklarından insanların olduğundan da şüphelenir. Saul kısa bir süre içerisinde çocuğun vahşice yakılmasını önlemek ve onu geleneklere uygun bir şekilde gömebilmek için tüyler ürperten bir maceraya atılacaktır.

11. Mulholland Drive (2001)

11. Mulholland Drive (2001)

IMDb: 7,9

Betty Elms, en büyük hayali Hollywood'da ünlü bir aktrist olmak olan bir kadındır. Bunun için Hollywood'a doğru bir yolculuğa çıkmıştır. Burada kendi hayatında mükemmel bir noktaya ulaşmış olan bir kadınla tanışır ve onun başarılarına hayran kalır. O kadın da Betty'den hoşlanmaya başlar ve aralarında gizemli ve oldukça erotik bir ilişki başlar. Mulholland kavşağında bir trafik kazası gerçekleşir. Bilinç ve bilinçaltı birbirlerine karışırlar. Bütün bu hayatlar, birbirlerine gireceklerdir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Team America: World Police (2004)

10. Team America: World Police (2004)

IMDb: 7,2

Popüler bir Broadway aktörü olan Gary Johnston, bir elit terör temizleme organizasyonu olan Team America tarafından göreve alınır. Dünya onun etrafında ufalanmaya başladığında teröristlerle savaşmak zorundadır. Sadece onlarla değil ünlü kişiler ve bir de aşk meselesi ile de mücadele onu beklemektedir. Elbette yanında takım arkadaşları ile birlikte. Kahramanlarımız Kuzey Kore lideri Kim Jong Il’i bir barış konferansı düzenlemekten alıkoymak durumundadırlar. Kendisi, aslında dünyaya kitle imha silahlarıyla saldırmayı planlamaktadır.

9. Zama (2017)

9. Zama (2017)

IMDb: 6,7

Güney Amerika'da doğan ve İspanyol Kraliyeti'nin bir görevlisi olan Zama, kraldan bir terfi mektubu beklemektedir. Fakat mektup hiçbir zaman gelmez. Mektubu beklerken her şeyini kaybettiğini fark eden Zuma, tehlikeli bir haydut avına girmeye karar verir. Evinden uzak topraklarda giriştiği macera sonucu tutuklanan Zama idama mahkum edilir. Onun artık tek amacı hayatta kalmaktır.

8. Moonlight (2016)

8. Moonlight (2016)

IMDb: 7,4

İnsan ilişkileri ve insanın kendini keşfetmesi hakkında bir film olan Ay Işığı, genç siyahi bir adamın çocukluğundan yetişkinliğe kadar Miami'nin zor bir mahallesinde, hayatta kendine yer edinme savaşını ve büyüme hikayesini anlatıyor. Chiron'un hayatının 3 ayrı dönemini anlatan film kahramanın annesi ile ilişkisine, okul hayatına, romantik ilişkisine, iş hayatına ve uyuşturucu satıcılığı yapan Juan ile olan ilişkisine değiniyor.

7. Synecdoche, New York (2008)

7. Synecdoche, New York (2008)

IMDb: 7,6

Hollywood'un ayrıksı, kendi kendiyle dalga geçebilen, komplekssiz senaristlerinden Kaufman, bu defa kamera arkasına geçiyor. Daha önce, özellikle 'John Malkovich Olmak' ve 'Eternal Sunshine of the Spotless Mind' gibi destansı filmlerde bir senarist olarak sıradışı yeteneğini izleyiciye ispatlayan yönetmen, New York Yanılsamaları adlı bu filmiyle de yönetmen kimliğiyle beğeni kazandı. Filmde, tiyatro yönetmeni olan Caden Cotard'ın dünyasına bir bakış atacağız. Cotard, bir yandan işiyle uğraşırken, bir yandan da hayatındaki kadınlarla cebelleşmektedir. Aklına son tiyatro oyunu için bir fikir gelen Cotard, bir deponun içerisine New York’un doğal büyüklükte olan bir kopyasını yaratır.

6. Caché / Hidden (2015)

6. Caché / Hidden (2015)

IMDb: 7,3

Karısıyla birlikte mutlu ve huzurlu bir hayat süren Georges, bir televizyon kanalında çalışmaktadır. Bu sıradan yaşamı bir gün kim tarafından gönderildiği belli olmayan bir paketle kabusa dönmek üzeredir. Paketten çıkan kaset Georges ve ailesinin gizlice çekilen görüntülerinden oluşmaktadır. Ardı arkası kesilmeyen bu paketler zamanla daha da gizemli hale gelmeye başlar, Georges'u geçmişiyle yüzleşmek zorunda bırakırlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Faa yeung nin wa / In the Mood for Love (2000)

5. Faa yeung nin wa / In the Mood for Love (2000)

IMDb: 8,1

Aşk Zamanı, komşu olan evli bir kadın ile evli bir erkeğin arasında oluşan bağı konu ediyor. Hong Kong, 1960'lı yılların başlarını yaşamaktadır. Chau lokal bir gazetenin yazı işleri müdürüdür. Karısıyla birlikte büyük oranda Şangaylıların hayatlarını sürdürdükleri bir apartmana taşınırlar. Chau bir gün kapı komşusu Li-Chun ile karşılaşır. İkisi de eşlerinden bağımsız bir şekilde eşya taşımaktadırlar. Günden güne birbirleriyle yakınlaşmaya başlayan ikili bir süre sonra tuhaf bir gerçekle karşı karşıya kalacaktır. Bu da eşlerinin de birlikte oldukları gerçeğidir. Artık onların da kendilerini ve ilişkilerini yeniden gözden geçirebilecekleri bir ortam oluşmuştur.

4. Under the Skin (2013)

4. Under the Skin (2013)

IMDb: 6,3

İnsan formunda Dünya'ya gönderilmiş bir uzaylı olan Isserley, İskoçya'da yol kenarında otostop çeken insanları toplayıp yemeye hazır hale getiriyor...

3. Boyhood (2014)

3. Boyhood (2014)

IMDb: 7,9

En son Before Midnight filmiyle izleyici karşısına çıkan Richard Linklater'ın senaryosunu yazıp yönettiği film, çıkış noktası olarak yakın zamanda boşanmış bir çiftin, Mason ve Olivia'nın hikayesine odaklanıyor. Sahip oldukları tek çocukları ise artık anne ve babasının bir arada yaşamadığı gerçeğine alışmak ve bu yabancı düzen içerisinde yaşamayı öğrenmek zorunda. Çocuğun 6 yaşında başlayan bu yeni tecrübesini 12 yıl boyunca sürecek olan bir büyüme evresine yayan yönetmen, bu süreç boyunca yaşananları beyaz perdeye aktarıyor.

2. 12 Years a Slave (2013)

2. 12 Years a Slave (2013)

IMDb: 8,1

12 Yıllık Esaret, özgürlüğünü geri kazanmaya çalışan bir adamın hikayesini anlatıyor. 1841'de New York'ta yaşayan Solomon Northup, kendisini müziğe adamış siyahi bir adamdır. Ailesiyle birlikte yaşayan Solomon, özgür yaşayan ve istediği şeyleri yapabildiği için mutlu bir adamdır. Fakat bir gün bir müzik işi için 2 adam ile tanışır ve çalışmak için Washington'a gider. İnandığı medeni dünya alt üst olur çünkü kendisini kaçırıp Güney'de bir çiflikte köle olarak çalışması için satarlar. Özgürlüğünü korumak için verdiği tüm emekler ve mücadele yerle bir olmuş, hayatı kabusa dönmüştür. Bu cehennemde Solomon acıyı, şiddeti, küçük düşürülmeyi yeniden öğrenecek ve isyan etmeye cesareti olmayan br grup insanın umutsuzluğuna şahit olacaktır. Sevdiklerini ve hayatını geri almak için ne yapması gerektiğini kesinlikle bulmuştur...

1. There Will Be Blood (2007)

1. There Will Be Blood (2007)

IMDb: 8,1

Kan Dökülecek'te, Daniel Plainview, 1900'lü yılların başlarında ıssız bir bölgede, petrol arama çalışmalarını sürdüren bir şirketin sahibidir. Daha fazlasına sahip olmak isteyen bu hırslı adamın hayattaki tek varlığı küçük oğludur. Petrol buldukları bu bölgeyi yörenin yerlilerinin izniyle arama iznini satın alan adam hırsın götürdüklerine tanık olacak, diğer yandan ise kasabanın gencecik rahibinin yaşantısındaki hırs faktörü de Daniel'da olduğu gibi, sahip olduğu yegane şeyi mahvedecektir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
246
52
38
19
17
10
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ercan

bıkıp usanmadan bütün paylaşımı okuyup aralarındaki Türk fimini yazacak sabır küpünü bekliyoruz.

Pasif Kullanıcı

yukarda yazmış biri;bir zamanlar anadoluda.p

Kzlt

Klasikleri tüketmeyenler bu listeyi tabii ki eleştirip endgame xmen falan neden yok diye soracak, 21.yüzyıl sonuçta, sunulanlar zevklerimizi belirler..

Sema candelen

Listeyi kim hazırlamışsa zevklerimiz o kadar uymuyor ki...ve gayet leş bir liste bir korku koy macera koy fantastik koy ne hep melodram hayata tutunmaya çalı... Devamını Gör