Görüş Bildir
Haberler
LinkedIn Üzerinden Aşkınızı da Bulabilirsiniz

LinkedIn Üzerinden Aşkınızı da Bulabilirsiniz

Batuhan
06.05.2014 - 12:43
İçeriğin Devamı Aşağıda

LinkedIn Üzerinden Aşkınızı da Bulabilirsiniz

LinkedIn sayfasındaki profiliniz iş bulmanıza yardımcı oluyorsa neden sevgili bulmanıza da yardımcı olmasın?

Bu fikir LinkedUp! uygulamasından geliyor. Bu sosyal ağ uygulaması bir şeyler içmeden önce karşı tarafın karlı bir işinin olduğunu bilmek isteyenlere hitap ediyor.

Şu an için yalnızca iPhone'lar ve diğer iOS cihazlara uyumlu olan uygulama, profesyonel sosyal ağ LinkedIn ile popüler tanışma uygulaması Tinder'in bir araya getirilmiş hali. Kullanıcılar bu uygulama ile potansiyel eşlerini iş sektörüne, yaşına, mekan yakınlığına ve cinsiyetine göre filtreleyebiliyor. Tinder uygulamasında olduğu gibi birbirlerini beğenen iki kullanıcı daha sonra sohbet ediyor.

LinkedUp! uygulamasının çalışma mantığı size tanıdık gelebilir ancak veri kaynağı yeni bir şey. Tinder veya Hinge gibi birçok tanışma uygulaması kullanıcının fotoğrafını ve kişisel bilgisini Facebook üzerinden alıyor ancak LinkedUp! bu bilgileri LinkedUp! üzerinden çekiyor. (Kullanıcılar bu fotoğrafa ek olarak yeni fotoğraflar da ekleyebiliyor.)

Uygulamanın, daha önce yatırım bankacılığı yapmış olan 28 yaşındaki kurucusu Max Fischer, LinkedIn üzerinden alınan verilerin daha kaliteli karşılaştırmalar yapılmasına imkan tanıyacağına inandığını söylüyor. Fischer, LinkedIn profilinin temel olarak bir dijital özgeçmiş olduğundan insanların nereli olduğu, neler yaptığı, hangi okullara gittiği gibi soruları cevaplarken daha doğru yanıtlar verdiğini belirtiyor.

Uygulamanın LinkedIn ile bir ilişkisi bulunmuyor. Geliştiriciler yalnızca verileri LinkedIn üzerinden çekiyor. LinkedIn sözcüsü ise konuyla ilgili açıklama yapmayı reddetti.

Fischer, Mart ayının başında yayınlanan uygulamanın şu ana kadar ne kadar indirildiği ile ilgili bilgi vermese de geçen ay kullanıcı sayısının iki kat arttığını söyledi. Fischer, uygulamanın dikkat çektiği New York, Los Angeles ve San Francisco gibi şehirlerde yakın gelecekte 'indirme partileri' vererek açılış etkinlikleri düzenlemeyi de planlıyor.

Daha önce özel sermaye şirketinde de çalışan Fischer, girişim sermayesi fonu için piyasada olduğunu da sözlerine ekledi.

Fischer, genç çalışanların LinkedIn sayfasını yalnızca bir ağ olarak kullanmadıklarını fark ettiği geçen yıl LinkedUp! uygulamasını geliştirmeyi düşündüğünü ifade etti.

Ancak Fischer uygulamanın ofis içi ilişkiler için değil daha çok ortak geçmiş ile profesyonel bir ağa girme imkanı sunduğunu belirtiyor.

Tabi ki niyetler farklı olabilir. Yapılan son ankette yaşları 18-29 arasında değişen çalışanların yüzde 84'ü iş arkadaşları ile bir ilişki yaşamaya açık olduklarını belirtiyor.

WSJ

Kaynak: http://www.wsj.com.tr/article/SB10001...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0