Görüş Bildir
Haberler
LinkedIn İK Girişimi Careerify'ı Satın Aldı

LinkedIn İK Girişimi Careerify'ı Satın Aldı

Onedio Medya
17.03.2015 - 20:34
İçeriğin Devamı Aşağıda

İnsan Kaynakları sektöründe işe alım çözümleri sunan online platform Careerify, LinkedIn ekibine katıldıklarını duyurdu.

Profesyonel iş ağı LinkedIn, özellikle iş sektörü için yaptığı yatırımlara bir yenisini daha ekledi. Geçtiğimiz yıl Google Alerts benzeri hizmet sunan Newsle'yi satın alan LinkedIn, şimdi de Toronto merkezli İnsan Kaynakları girişimi Careerify'ı satın aldı.

Konu ile ilgili olarak Careerify'ın resmi sitesinde ve LinkedIn'de yapılan açıklamada Careerify kurucusu ve CEO'su Harpaul Sambhi; bugüne kadar yaptıkları işleri, 30 binden fazla şirketin ve 347 milyondan fazla kullanıcının bulunduğu LinkedIn'in bünyesinde devam ettireceklerini ve bu sayede kendi teknolojilerine daha kolay bir şekilde ivme kazandırabileceklerini belirtti.

Satın alma miktarı belirtilmemiş olsa da, LinkedIn'in Careerify'ı satın almasının ardından iş arayan kullanıcılar ile şirketleri, her iki tarafın da aradığı kriterlere göre bir araya getirmeyi planladığı düşünülüyor. Careerify'ın kullandığı teknolojiden yararlanacak olan LinkedIn, kullanıcıların bağlantılarını daha detaylı olarak inceleyebilecek bir sistem üzerinde -tabiri caizse- geliştirilmiş online İnsan Kaynakları departmanı oluşturmuş olacak.

Satın almayla birlikte Careerify'ın kurucusu ve CEO'su Harpaul Sambhi ve Careerify'da mühendis olarak çalışan Luthfur Chowdhury ve Prashant Viswanathan, LinkedIn'in Talen Solutions bölümünde çalışmalarını sürdürecek.

Platformun altyapısını ve teknolojisini Careerify ile güçlendirecek olan LinkedIn, önümüzdeki günlerde ne gibi yeniliklerle karşımıza çıkacak, hep birlikte görmüş olacağız.

Webmasto

Kaynak: http://www.webmasto.com/linkedin-ik-g...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0