Görüş Bildir
Haberler
Lexus Hoverboard Gerçek! Peki Uçan Kaykay Geleceğe Dönüş’teki Kadar Gerçek mi?

Lexus Hoverboard Gerçek! Peki Uçan Kaykay Geleceğe Dönüş’teki Kadar Gerçek mi?

Bilgi Çağı
05.08.2015 - 12:37 Son Güncelleme: 05.08.2015 - 12:42

Lexus Hoverboard Gerçek! Peki Uçan Kaykay Geleceğe Dönüş’teki Kadar Gerçek mi?

Geleceğe Dönüş üçlemesinin teknoloji dünyası insanları üzerinde oluşturduğu bir baskı var desek yanlış olmaz. Zira zaman içinde yolculuk yapılmasına imkan veren şekilde modifiye edilen meşhur otomobil DeLorean DMC-12‘den tutun da havada uçan kaykaylara dek filmde yer alan türlü fütüristik cihazat için kollarını sıvayan pek çok girişime şahit olduk.

Seride kurgulanan geleceğe dair hayallerden gerçeğe dönüşenler olduğunu biliyoruz. Örneğin Wii ile tanıştığımız kablosuz ve vücutla kontrol edilen video oyun oynama stili, 3 boyutlu sinemalar (artık evinizde bile birden fazla bulunabilir), tabletler (iPad ve daha fazlası), video konferans (Skype ile başlayan ve bugün onlarca farklı uygulama ile cebimize kadar giren),  duvara monte edilmiş geniş ekran televizyonlar (hatta seri 4×3 yerine 16×9 formatını bile tutturdu!

Bunun yanında seride faks makinesinin geleceğin iletişim formu olarak sunulması kısmının geleceğin yanından geçmediğini belirterek en çok beklenen Geleceğe Dönüş fikirlerinden biri olan hoverboard’a yani uçan kaykaya gelelim. Yakın geçmişte uçan kaykay adına laboratuvar ortamında bile olsa birkaç girişim olduğunu biliyoruz. Ancak lüks otomobil üreticilerinden Lexus’un 23 Haziran 2015’te duyurduğu ve fotoğraflarını yayınladığı uçan kaykay  şimdiye dek atılan en ciddi adım olarak karşımıza çıkmıştı. Her ne kadar tanıtım amaçlı sahte bir kampanya şüphesiyle karşılansa da Lexus markası içinin boş olmayacağını düşündürtmüştü.

Ve dün Lexus Hoverboard’unu İspanya’nın sevilen şehri Barselona’da özel olarak hazırlanmış bir kaykay pistinde tanıttı. Lexus “Slide” adını verdiği ürün ile gerçekten tekerlekleri olmadan havada gidebilen bir kaykay yapmayı başarmış. Yerden 5-10 santimetre havada gidebilen Lexus Slide uçan kaykayı bir dizi mıknatıs ve sıvı nitrojen ile soğutulan üstüniletken (süperiletken) sayesinde ayaklarınızı yerden kesiyor.

Sahiden yere değmeden belirli bir mesafede de olsa uçarak giden Slide Hoverboard yine de Geleceğe Dönüş serisindekine göre halen çok uzak bir noktada. Uzak çünkü Slide sadece İspanya’da özel olarak ray misali mıknatısla döşenmiş yollar üzerinde havada gidebiliyor. Aşırı soğutulmuş üstüniletkenler kullanarak kaldırma etkisi oluşturmak çok uzun zamandır uygulanan bir yöntem olsa bile bu kadar küçük bir oranda hayata geçirilmesi kayda değer bir başarı.

Sadece kendine özel olarak hazırlanmış bir parkta çalışan Lexus Slide açısından henüz kat edilecek uzun bir yol ve düşürülmesi gereken çok büyük bir maliyet var. Ayrıca havada gitmenin pek de kolay olmadığını profesyonel kaykaycı Ross McGouran’ın Slide’ı yönetmekte zorlandığından kolaylıkla anlayabilirsiniz. Bunun yanı sıra 10 dakikada bir sıvı nitrojen takviyesi alınması gerekliliği de Marty McFly hayalinin cabası. Halen gidilecek büyük bir yol olmasına rağmen keyfini çıkarmanız için Lexus çok iyi bir tanıtım videosu hazırlamış.

Sonuç olarak Geleceğe Dönüş’teki kadar gerçek değil ama gerçek olması için birilerinin denemesi şart. Otomobil dünyasında Toyota’nın lüks sınıfa hitap eden özel markası için bu adım inovatif fikirle buluşma anlamına gelebilir. Halihazırda kendini kanıtlamış bir marka olan ve otomobilleri üst sınıfa hitap eden Lexus’un bu hamlesi Tesla gibi geleceğin otomobillerini ekosistemiyle tasarlayan rakipleri karşısında farklı bir konumlandırma sağlayabilir.

Bilgi Çağı

Kaynak: http://bilgicagi.com/lexus-hoverboard...
İçeriğin Devamı Aşağıda

The Lexus Hoverboard: It's here

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın