Görüş Bildir
Haberler
Lebron James de 'Nefes Alamıyorum' Dedi

Lebron James de 'Nefes Alamıyorum' Dedi

ATKN
09.12.2014 - 12:42 Son Güncelleme: 09.12.2014 - 15:01
İçeriğin Devamı Aşağıda

ABD’de polisin siyahlara uyguladığı şiddeti protestolar ABD Ulusal Basketbol Ligi (NBA) salonlarına taşındı.

NBA’in en iyi oyuncularından birisi olarak kabul edilen LeBron James dahil birçok Cleveland Cavaliers oyuncusu Brooklyn Nets maçı öncesinde ısınırken üzerine “I Can’t Breathe (Nefes alamıyorum) yazılı siyah t-shirtler giydi.

Oyuncular, New York kentinde 43 yaşındaki Eric Garner’ın, geçtiğimiz hafta polisin boğazını sıkması sonucu hayatını kaybetmesini ve ardından Garner’ın boğazını sıkarken görüntülenen polis hakkında takipsizlik kararı verilmesini protesto etti.

Daha önce Ferguson kasabasında yine polis tarafından öldürülen Michael Brown konusunda da tepkisini açık bir şekilde dile getiren Lebron James, dün basına konuşurken 'Toplum olarak nasıl zorlu bir dönemden geçtiğimizi göstermemiz gerekiyor. Sesimizi duyurmaya çalışıyoruz' dedi.

'Daha iyi olabilmek için hepimiz çaba harcamalıyız' diyen LeBron James, 'Hangi ırktan olduğunuz önemli değil. Birbirimize daha fazla saygı göstermemiz şart' diye devam etti.

Sosyal medya dayanışması

Daha önce de Chicago Bulls’un yıldızı Derrick Rose pazar günü çıktığı maçta benzer bir t-shirt giyerek tepkisini göstermişti.

LeBron James de Twitter hesabından 'Bu t-shirtlerden nerede bulabilirim?' diye sormuştu.

James'in eski, Rose'un yeni takım arkadaşlarından Jarrett Jack, James’in Twitter çağrısına cevap verip t-sihrtleri gönderdiğini söyledi.

Dün oynanan maçta 'Nefes alamıyorum' yazılı t-shirtlerden giyen bir diğer Cleveland Cavaliers yıldızı Kyrie Irwing ise 'Bu acıları yaşayan ailelere saygımızı göstermemiz gerek. Bu tür olaylar bizim şehrimizde de yaşandı' dedi.

Brooklyn Nets'in tecrübeli yıldızı Kevin Garnett, 'NBA’in kullanmayı çok sevdiği bir slogan var 'NBA önemser'. O zaman şimdi önemsediğimizi göstermemiz gerek. Bu mücadelenin ön saflarında olmadığımız açık. Ama biz de bu toplum içinde büyüyüp yetiştik. Bu acıları yaşayanlarla bir bağımız var' diye konuştu. Bir dönem Beşiktaş'ta da forma giymiş olan Deron Williams: Bir insanın bu kadar kolayca hayatını kaybetmesi çok acı.

Kısa bir dönem Beşiktaş formasını da giymiş olan Brooklyn Nets'in yıldız guardı Deron Williams'ın yorumu ise 'Genelde sosyal meselelerle arama bir mesafe koymaya çalışırım. Ama burada durum çok farklı' oldu.

'[Garner'ın boğazının sıkıldığı] videoyu izlediğinizde ne olup bittiğini anlayabiliyorsunuz. Çelişkili ifadelerin ortaya çıkabileceği bir durum değil' diyen Williams, bir insanın bu kadar kolayca hayatını kaybetmesinin çok acı olduğunu da vurguladı.

BBC Türkçe

Kaynak: http://www.bbc.co.uk/turkce/haberler/...

Bir dönem Beşiktaş'ta da forma giymiş olan Deron Williams: Bir insanın bu kadar kolayca hayatını kaybetmesi çok acı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
1
0
0
0