Görüş Bildir
Haberler
Kuzey Kore Kendi iPhone'unu Üretti

Kuzey Kore Kendi iPhone'unu Üretti

Ulaş
05.10.2014 - 17:23
onedio.com
İçeriğin Devamı Aşağıda

Apple'ın geçtiğimiz ay satışa sunduğu iPhone 6, küresel akıllı telefonu piyasasında gündemi belirlemeye devam ediyor. Dünyanın en izole ülkesi Kuzey Kore'nin gündemi ise 'Pyongyang Touch.'

iPhone 6'nın akıllı telefon piyasını salladığı günlerde, Kuzey Kore'nin tek yasal telefonu hakkında da bilgiler ortaya çıktı.

Business Insider'da yer alan habere göre, dünyanın en izole ülkesi olarak kabul edilen Kuzey Kore'de, hükümet tarafından yasal kabul edilen tek telefon, 'Pyongyang Touch.' Başkentin adını taşıyan telefon, Android'in değiştirilmiş bir versiyonu ile çalışırken, iPhone 5C gibi birçok renk seçeneğiyle sunuluyor.

Korelilere yasak, yabancılara serbest

İlk telefonu 'Arirang'u 2013'te geliştiren Kuzey Kore'de, halkın internete erişim hakkı bulunmuyor. Kuzey Kore, halkına tanımadığı hakkı Şubat 2013'te yabancılara sunmuş ve yabancıların mobil cihazlarla internete girmesi, Skype ve Twitter dahil birçok hizmeti kullanmasına izin verilmişti. Yine yabancı uyruklu kişilerin 3G kullanımı geçtiğimiz yıl artırılmış ve Kuzey Kore'nin ilk Instagram videoları internette belirmeye başlamıştı.

Kim Jong-un'dan geçer not aldı

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, geçtiğimiz yıl Arirang'ın üretildiği fabrikayı ziyaret etmişti. BBC'nin verdiği bilgiye göre, Kim çalışanları 'üstün teknolojiyle yaptıkları üretim için' tebrik etti ve 'kullanıcıların beğeneceği tasarım ve renklerde üretim yapılması' tavsiyesinde bulundu. Kim ayrıca, dokunmatik ekranı ve 'yüksek pikselleri' sayesinde 'el telefonlarının' günlük kullanımın parçası haline geleceğini belirtti.

Japon basını telefonların Çin üretimi olduğunu öne sürerken, ürünlerin Kuzey Kore halkının eline geçip geçmediği konusunda bir bilgi bulunmuyor.

Kuzey Kore'de 3G hizmeti veren Koryolink firması, ülkeye gelen yabancılar için SIM kart kiralıyor. Ülkede çekilen birçok Twitter ve Instagram fotoğrafı, genelde muhabirler tarafından paylaşılıyor.

  • Al Jazeera
Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/kuz...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
3
0
0
0
0
0