Görüş Bildir
Haberler
Kuru Otlar Üstüne'nin Listeye Giremediği "Yabancı Dilde En İyi Film Oscar Ödülü"nün Adayları

Kuru Otlar Üstüne'nin Listeye Giremediği "Yabancı Dilde En İyi Film Oscar Ödülü"nün Adayları

'Kuru Otlar Üstüne' filmi, Oscar aday adayı olmasına rağmen Akademi'nin 'Yabancı Dilde En İyi Film Oscar Ödülü' için yayınladığı listede yer alamadı. Ödülü hak ettiği düşünülen 15 filmin yer aldığı listede kimin kazanacağı için heyecan başladı. Gelin bu filmlere birlikte göz atalım. 👇

Kaynak: Filmlerle ilgili bilgiler, IMDb ve TMDB sitelerinden alınmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. The Mother of All Lies

15. The Mother of All Lies

IMDb: 6.8 

Özet: Faslı genç bir film yapımcısı, Kazablanka'daki mahallesini yeniden canlandıran el yapımı bir sette, çocukluğundaki rahatsız edici yalanları ortaya çıkarmak için ailesinden ve arkadaşlarından yardım ister. 

Oyuncular: Mohamed El Moudir, Asmae ElMoudir, Zahra Jeddaoui 

Yönetmen: Asmae ElMoudir

14. Totem

14. Totem

IMDb: 7.2 

Özet: Kalabalık bir Meksika evinde, yedi yaşındaki Sol, babasının doğum günü partisi için yapılan hazırlıklarla dolu bir kasırgaya kapılır. Gün ilerledikçe, Sol kutlamanın ciddiyetini anlamaya başlar. 

Oyuncular: Naíma Sentíes, Montserrat Marañon, Marisol Gasé 

Yönetmen: Lila Avilés

13. Godland

13. Godland

IMDb: 7.2  

Özet: 19. yüzyılın sonlarında Danimarkalı genç bir rahip, bir kilise inşa etmek ve insanlarını fotoğraflamak için İzlanda'nın ücra bir köşesine gider. Ancak affetmeyen manzaranın derinliklerine indikçe amacından, görevinden ve ahlaktan uzaklaşır.  

Oyuncular: Elliott Crosset Hove, Ingvar Sigurdsson, Vic Carmen Sonne  

Yönetmen: Hlynur Pálmason

12. Amerikatsi

12. Amerikatsi

IMDb: 7.4 

Özet: 1948 yılında, çocukken Ermenistan'dan ABD'ye kaçtıktan onlarca yıl sonra Charlie, kökleriyle bir bağ kurma umuduyla geri döner, ancak onun yerine Sovyet yönetimi altında ezilen bir ülke bulur. Haksız yere hapse atılan Charlie umutsuzluğa kapılır, ta ki hücresinin penceresinden yakındaki bir apartman dairesini, yani bir gardiyanın evini görebildiğini keşfedene kadar. 

Oyuncular: Michael A. Goorjian, Hovik Keuchkerian, Nelli Uvarova 

Yönetmen: Michael A. Goorjian

11. Four Daughters

11. Four Daughters

IMDb: 7.4 

Özet: Tunuslu bir kadın ve dört kızının annesi olan Olfa, aydınlık ve karanlık arasında durmaktadır. Bir gün, iki büyük kızı ortadan kaybolur. Film yapımcısı Kaouther Ben Hania, onların yokluğunu doldurmak için profesyonel oyuncuları davet eder ve Olfa ile kızlarının hayat hikayelerinin üzerindeki örtüyü kaldıracak benzersiz bir sinema deneyimi yaratır.  

Oyuncular: Eya Chikhaoui, Tayssir Chikhaoui, Zine El-Abidine Ben Ali  

Yönetmen: Kaouther Ben Hania

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. The Taste of Things

10. The Taste of Things

IMDb: 7.5  

Özet: Saygın bir aşçı olan Eugenie, son 20 yıldır iyi bir gurme olan Dodin için çalışmaktadır. Aralarındaki bağ giderek bir aşka dönüşür ve dünyanın en ünlü şeflerini bile etkileyen lezzetli yemeklerin ortaya çıkmasına neden olur. Dodin, Eugenie'nin kendisine bağlanma konusundaki isteksizliğiyle karşılaştığında, onun için yemek pişirmeye karar verir.  

Oyuncular: Juliette Binoche, Benoît Magimel, Emmanuel Salinger  

Yönetmen: Anh Hung Tran

9. The Teachers’ Lounge

9. The Teachers’ Lounge

IMDb: 7.5 

Özet: Öğrencilerinden biri hırsızlık yaptığından şüphelenince, öğretmen Carla Nowak olayın aslını öğrenmeye karar verir. İdealleri ve okul sistemi arasında sıkışıp kalan öğretmenin eylemlerinin sonuçları onu yıkmakla tehdit eder.  

Oyuncular: Leonie Benesch, Leonard Stettnisch, Eva Löbau  

Yönetmen: İlker Çatak

8. Fallen Leaves

8. Fallen Leaves

IMDb: 7.6 

Özet: Film, sıfır saatlik sözleşmeyle süpermarket raflarında çalışan ve daha sonra geri dönüştürülebilir plastik ayrıştırıcısı olan Ansa ile yolları tesadüfen kesişen ve zorluklara ve yanlış anlamalara rağmen devlet refahının sert tarafında bir tür ilişki kurmaya çalışan alkolik ve daha sonra eski bir alkolik olan kumlama işçisi Holappa'nın hikayesini anlatıyor. 

Oyuncular: Alma Pöysti, Jussi Vatanen, Martti Suosalo 

Yönetmen: Aki Kaurismäki

7. Io Capitano

7. Io Capitano

IMDb: 7.7 

Özet: Seydou, kuzeni Moussa ile birlikte Senegal'in Dakar şehrinden ayrılıp Avrupa'ya gitmeye karar veren genç bir çocuktur. Çölün tehlikeleri, Libya'daki gözaltı merkezlerinin dehşeti ve denizin tehlikeleri arasında geçen çağdaş bir hikayeyi anlatıyor. 

Oyuncular: Seydou Sarr, Moustapha Fall, Issaka Sawadogo 

Yönetmen: Matteo Garrone

6. The Promised Land

6. The Promised Land

IMDb: 7.8 

Özet: 1755 yılında, yoksul Kaptan Ludvig Kahlen, Kral adına Danimarka'nın yaşanmaz topraklarını fethetmek üzere yola çıkar. Ancak bölgenin tek hâkimi olan ve toprakların kendisine ait olduğuna inanan acımasız Frederik de Schinkel, hizmetçi Ann Barbara ve serf kocası Kahlen'e sığınmak için kaçınca intikam yemini eder. 

Oyuncular: Mads Mikkelsen, Amanda Collin, Gustav Lindh 

Yönetmen: Nikolaj Arcel

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Perfect Days

5. Perfect Days

IMDb: 7.9  

Özet: Hirayama, Tokyo'da tuvalet temizleyicisi olarak sürdürdüğü basit hayatından son derece memnun görünüyor. Oldukça yapılandırılmış günlük rutininin dışında müzik ve kitap tutkusundan keyif alıyor. Ağaçları çok sever ve onların fotoğraflarını çeker. Bir dizi beklenmedik karşılaşma, yavaş yavaş geçmişine dair daha fazla şey ortaya çıkarır.  

Oyuncular: Kôji Yakusho, Yumi Asô, Tokio Emoto  

Yönetmen: Wim Wenders

4. The Monk and the Gun

4. The Monk and the Gun

IMDb: 7.9 

Özet: Bhutan Krallığı’na 2006’da modernleşme nihayet gelir. Bhutan dünyada internete ve televizyona bağlanan son ülke olur ve şimdi de en büyük değişim gerçekleşir: demokrasi. Yetkililer halka nasıl oy kullanacaklarını öğretmek için sahte bir seçim düzenler, ancak yerel halk ikna olmamış görünmektedir. Dinin siyasetten daha popüler olduğu Bhutan kırsalına seyahat eden seçim sorumlusu, bir keşişin seçim günü için gizemli bir tören planladığını keşfeder. 

Oyuncular: Harry Einhorn, Tandin Wangchuk, Tandin Phubz 

Yönetmen: Pawo Choyning Dorji

3. Society of the Snow

3. Society of the Snow

IMDb: 7.9 

Özet: 1972'de bir Uruguay uçağının And Dağları'nın orta yerine düşmesinin ardından hayatta kalan yolcular birbirlerine ümit kaynağı olur. 

Oyuncular: Agustín Pardella, Esteban Kukuriczka, Francisco Romero 

Yönetmen: J.A. Bayona

2. The Zone of Interest

2. The Zone of Interest

IMDb: 8.0 

Özet: Auschwitz kumandanı Rudolf Höss, eşi Hedwig, çocukları ve hizmetkarlarıyla rüya gibi bir hayat sürmektedir. Öyle ki, ölüm kampının duvarına bakan muhteşem evleri tam da tren raylarıyla gaz odaları arasındadır. Martin Amis'in aynı adlı romanından uyarlanan bu çarpıcı film çiçekli, geniş bahçeleri, seraları ve havuzlarında keyif süren Höss ailesinin başlarına ölüm külleri serpilirken süregiden sıradan gündelik yaşamını gözlemliyor.    

Oyuncular: Sandra Hüller, Christian Friedel, Freya Kreutzkam    

Yönetmen: Jonathan Glazer

1. 20 Days in Mariupol

1. 20 Days in Mariupol

IMDb: 8.7 

Özet: Rus işgali başladığında, kuşatma altındaki Mariupol kentinde mahsur kalan Ukraynalı gazetecilerden oluşan bir ekip, savaşın acımasızlıklarını belgeleyen çalışmalarına devam etmek için mücadele ediyor.  

Oyuncular: Mstyslav Chernov  

Yönetmen: Mstyslav Chernov

Bu içerikler de ilginizi çekebilir. 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın