Görüş Bildir
Haberler
Müzikleriyle Bizi Mest Edip Etkileyiciliklerini Katlayarak Beğenimizi Arşa Çıkaran Filmler

Müzikleriyle Bizi Mest Edip Etkileyiciliklerini Katlayarak Beğenimizi Arşa Çıkaran Filmler

Bazen sadece müzikleri için bile bir filmi seyretmeye koyulduğumuz olur. Aslında filmin kendisi de gayet güzeldir. Ancak müziklerinin tadı filmin kendisini katbekat aşar. Biz de sizler için müzikleriyle seyir zevkinizi artıracak filmleri derledik. İyi seyirler! 👇

Kaynak: Filmlerle ilgili bilgiler, IMDb ve TMDB sitelerinden alınmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Love, 2015

21. Love, 2015

IMDb: 6.1 

Özet: Murphy, Paris’te yaşayan bir Amerikalıdır. Kararsız Electra ile duygusal açıdan heyecan dolu, cinsel olarak ise çok tutkulu bir aşk yaşamaya başlarlar. Bir gün ilişkilerine nasıl bir etkisi olacağından habersiz, güzel komşularını yataklarına davet ederler. 

Oyuncular: Aomi Muyock, Karl Glusman, Klara Kristin 

Yönetmen: Gaspar Noe

20. Climax, 2018

20. Climax, 2018

IMDb: 6.9  

Özet: 90’ların ortasında 20 dansçı, üç günlük bir prova için ormandaki yatılı okulda bir araya gelir. Birbirini yeni tanıyan ekip provalar dışında da eğlenceli vakit geçirirler. Provalar bitmesinin ardından ayrılmadan önce son bir parti düzenlerler. Fakat içkilerin sayısı arttıkça içlerinden bazıları tuhaf davranışlar sergilemeye başlar.   

Oyuncular: Sofia Boutella, Romain Guillermic, Souheila Yacoub  

Yönetmen: Gaspar Noe

19. The Darjeeling Limited, 2007

19. The Darjeeling Limited, 2007

IMDb: 7.2  

Özet: Birbirine yabancı üç kardeşin babalarının ölümünün ardından Hindistan'da bir tren turuna çıkmaları ve bu tren yolculuğunda birbirlerini tanıyıp yakınlaşmaya çalışmaları. 

Oyuncular: Owen Wilson, Adrien Brody, Jason Schwartzman  

Yönetmen: Wes Anderson

18. Eyes Wide Shut, 1999

18. Eyes Wide Shut, 1999

IMDb: 7.5  

Özet: Bill Harford ve karısı Alice Harford'ın dış dünyaya mutlu bir yansıyan bir evlilikleri vardır. İlişkilerinde her şey yolunda gibi görünmektedir. Bir gün katıldıkları bir davette Alice, başka erkeklerle sohbetlere dalar. Bunu fark eden Bill hem sinirlenir hem de yaşanan bu duruma tuhaf bir tepki gösterir.

Oyuncular: Tom Cruise, Nicole Kidman, Todd Field  

Yönetmen: Stanley Kubrick

17. Fallen Angels, 1995

17. Fallen Angels, 1995

IMDb: 7.6 

Özet: Hayatını kazanmak için adam öldüren Katil duyguları dışında tam bir profesyoneldir. Bu duygular onun işlerini düzenleyen, iş bittikten sonra temizliği yapan ve onun nerede olduğu, ne yaptığı, nasıl yaşadığı konusunda biraz saplantılı görünen Ajana yöneliktir.

Oyuncular: Leon Lai, Michelle Reis, Takeshi Kaneshiro 

Yönetmen: Kar-Wai Wong

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Happy Together, 1997

16. Happy Together, 1997

IMDb: 7.7 

Özet: İki eşcinsel Lai Yiu-Fai ve Ho Po-Wing Hong Kong'dan Arjantin'e geliyorlar. Bir gün, yolda, Ho Po-Wing sevgilisini bırakıp gidiyor. Lai de Buenos Aires'te bir tango barında kapıcı olarak çalışmaya başlıyor.

Oyuncular: Leslie Cheung, Tony Leung Chiu-wai, Chang Chen 

Yönetmen: Kar-Wai Wong

15. The Hateful Eight, 2015

15. The Hateful Eight, 2015

IMDb: 7.8  

Özet: Sekiz yabancı, Wyoming'de kar fırtınası nedeniyle bir dağ evine sığınmak zorunda kalırlar. Bu kişiler arasında ödül avcısı John Ruth ve onun yakaladığı suçlu Daisy Domergue, eski asker ve başka bir ödül avcısı olan Major Marquis Warren ve yeni atanan şerif Chris Mannix bulunmaktadır.  

Oyuncular: Samuel L. Jackson, Kurt Russell, Jennifer Jason Leigh  

Yönetmen: Quentin Tarantino

14. Drive, 2011

14. Drive, 2011

IMDb: 7.8  

Özet: Sürücü, suçlular için kaçış şoförü olarak ek iş yapan yetenekli bir Hollywood dublörüdür. Dış görünüşü buz gibi görünse de son zamanlarda Irene adında güzel bir komşuya ve onun küçük oğlu Benicio'ya ısınır.

Oyuncular: Ryan Gosling, Carey Mulligan, Bryan Cranston  

Yönetmen: Nicolas Winding Refn

13. Dancer in the Dark, 2000

13. Dancer in the Dark, 2000

IMDb: 7.9  

Özet: 10 yaşındaki oğlu Gene ile bir karavanda yaşayan Çek göçmeni Selma Jezkova kalıtsal bir hastalık yüzünden kör olmak üzeredir. Bu hastalığını oğlunu da etkileyeceğini bilen Selma, çelik fabrikasında canla başla çalışarak biriktirdiği parayla oğlunu ameliyat ettirme arzusu içerisindedir.   

Oyuncular: Björk, Catherine Deneuve, David Morse  

Yönetmen: Lars von Trier

12. Bohemian Rhapsody, 2018

12. Bohemian Rhapsody, 2018

IMDb: 7.9 

Özet: Film, Mercury'nin yaşam tarzının kontrolden çıkması ile çıkan iç çatışmaya ve yaşamını tehdit eden hastalığına rağmen Mercury'nin rock müzik tarihinin en büyük performanslarından birinde gruba liderlik ettiği Live Aid konserinin arifesinde birleşme sürecine yayılıyor.

Oyuncular: Rami Malek, Lucy Boynton, Gwilym Lee 

Yönetmen: Bryan Singer

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Black Swan, 2010

11. Black Swan, 2010

IMDb: 8.0  

Özet: Baş karakter Nina Sayers, New York'taki prestijli bir balerin topluluğunda çalışmaktadır. Tiyatroda sahnelenecek olan “Kuğu Gölü” oyununda, hem beyaz kuğuyu hem de siyah kuğuyu canlandırmak için seçilir.

Oyuncular: Natalie Portman, Mila Kunis, Vincent Cassel  

Yönetmen: Darren Arofonsky

10. Chungking Express, 1994

10. Chungking Express, 1994

IMDb: 8.0 

Özet: Film, PC 233 ve PC 633 yaka numaralı iki polisin sevgilileri tarafından terk edilmeleri sonrasında yaşamlarında yeni bir sayfa açmaya çalışmalarını konu ediyor. İçine düştükleri bu durumdan ve yemek yemek için uğradıkları 'Midnight Express' adlı büfeden başka ortak özelliği olmayan iki karakterin öyküleri de film içinde herhangi bir ortaklığa sahip değil. 

Oyuncular: Brigitte Lin, Takeshi Kaneshiro, Tony Leung Chiu-wai 

Yönetmen: Kar-Wai Wong

9. In the Mood for Love, 2000

9. In the Mood for Love, 2000

IMDb: 8.1  

Özet: Bay ve Bayan Chow, aynı apartmanda yaşayan ve birbirleriyle sıklıkla karşılaşan iki insan olarak tanışırlar. Bir süre sonra, her ikisinin de eşleri birbirleriyle ilişki yaşadığında, Bay Chow ve Bayan Chan birbirleriyle arkadaşlık kurarlar. 

Oyuncular: Tony Leung Chiu-wai, Maggie Cheung, Siu Ping-Lam  

Yönetmen: Kar-Wai Wong

8. There Will Be Blood, 2007

8. There Will Be Blood, 2007

IMDb: 8.2 

Özet: Aile çiftliği arazisinde petrol çıkartma haklarını almasıyla birlikte servetini hızla katlayan bir iş insanı ile kısa sürede gelişip kalkınan kasabanın karizmatik genç rahibinin paralel öyküsü anlatılır.

Oyuncular: Daniel Day-Lewis, Paul Dano, Ciaran Hinds 

Yönetmen: Paul Thomas Anderson

7. Taxi Driver, 1976

7. Taxi Driver, 1976

IMDb: 8.2   

Özet: Yetmişlerin Manhattan gecelerinde taksicilik yapan Vietnam gazisi Travis, etrafındaki hayatla ve toplumun pisliğiyle iletişim kuramaz. Sonunda Travis, kendi yöntemleriyle ipleri eline alır.   

Oyuncular: Robert De Niro, Jodie Foster, Cybill Shepherd   

Yönetmen: Martin Scorsese

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Kill Bill: Vol. 1, 2003

6. Kill Bill: Vol. 1, 2003

IMDb: 8.2 

Özet: Gelin, zamanında kadın suikastçılardan oluşan bir grubunun parçasıdır. Düğünü sırasında saldırıya uğrar ve 5 yıl boyunca komada kalan Gelin, bir mucize eseri hayata geri döner. Artık tek amacı vardır: intikam.

Oyuncular: Uma Thurman, David Carradine, Daryl Hannah 

Yönetmen: Quentin Tarantino

5. Requiem for a Dream, 2000

5. Requiem for a Dream, 2000

IMDb: 8.3   

Özet: Harry, Marion ve Tyrone para kazanmak için uyuşturucu satışı yaparlar ancak zamanla bağımlılık ve yasal sorunlarla karşı karşıya kalırlar. Sara ise kendini bir televizyon programına çıkarma hayaliyle zayıflama haplarına bağımlı hale gelir ve zamanla gerçeklik ile sanrıları birbirine karışmaya başlar.

Oyuncular: Ellen Burstyn, Jared Leto, Jennifer Connelly   

Yönetmen: Darren Aronofsky

4. Oldboy, 2003

4. Oldboy, 2003

IMDb: 8.4  

Özet: Oh Dae-su, bir gün kendisini küçük karanlık bir hücrede bulur. Oraya kimler tarafından ve niye kapatıldığını bilmeyen adamın dünyayla bağlantısı sadece hücresindeki küçük televizyondur.15 yıl sonra serbest bırakılan adam, ailesini öldüren kişileri bulmaya ve kendisini oraya kapatanlardan intikam almaya karar verir.  

Oyuncular: Choi Min-sik, Yoo Ji-tae, Kang Hye-jeong  

Yönetmen: Park Chan-wook

3. Django Unchained, 2012

3. Django Unchained, 2012

IMDb: 8.4  

Özet: Django adlı özgür bırakılmış bir köle, yanında Alman bir ödül avcısıyla birlikte, karısını sadist bir çiftlik sahibinden kurtarmak için Amerika'da yolculuk eder.  

Oyuncular: Jamie Foxx, Christoph Waltz, Leonardo DiCaprio  

YönetmenQuentin Tarantino

2. Pulp Fiction 1994

2. Pulp Fiction 1994

IMDb: 8.9  

Özet: Jules Winnfield ve Vincent Vega, Marsellus Wallace adlı mafya babasının çalınan çantasını geri almaya çalışan iki profesyonel tetikçidir. Wallace, Vincent'a şehir dışında olduğu süre boyunca karısını dışarı çıkarmasını ister.

Oyuncular: John Travolta, Uma Thurman, Samuel L. Jackson  

Yönetmen: Quentin Tarantino

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. The Godfather, 1972

1. The Godfather, 1972

IMDb: 9.2  

Özet: Mafya ailesinin reisi Vito Corleone, dört oğluyla birlikte ailenin çıkarlarını korumak ve mafya dünyasında gücünü sürdürmek için mücadele eder. En küçük oğlu Michael Corleone başlangıçta suç dünyasından uzak durmayı tercih etse de ailesine yapılan saldırılar ve babasının yaşadığı suikast girişimi sonucu mafya dünyasına dahil olur.  

Oyuncular: Marlon Brando, Al Pacino, James Caan  

Yönetmen: Francis Ford Cappola

Bu içerikler de ilginizi çekebilir. 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Thistle

Yani buradaki filmlerin hiçbirini müziği ön plana çıkarmıyor bence. Sadece film çok iyi olunca müziği de aklımızda yer ediyor. Bu arada, Climax başta olmak ü... Devamını Gör

13.uzaylı

Youtube'da sinemaseverler için hazırladığımız film bulmacalarına göz atmak ister misiniz. Seçilen sahnelerden filmlerin ismini tahmin edin. Kanalın linkini a... Devamını Gör