Görüş Bildir
Haberler
Gerçek Olaylardan Esinlenen ve Yaşandığını Bildiğiniz İçin Aklınızı Kaçıracağınız Korku Filmleri

Gerçek Olaylardan Esinlenen ve Yaşandığını Bildiğiniz İçin Aklınızı Kaçıracağınız Korku Filmleri

Korku filmlerini izlerken en büyük avuntumuz 'Sadece bir film, gerçek değil' cümlesidir. Maalesef ki bazen bu cümle bile işe yaramaz ve bazı filmler bu cümleyi kurma hakkımızı elimizden alabilir. Biz de daha çok korkabilmeniz için gerçek olaylardan esinlenilmiş korku filmlerini sizler için listeledik. İyi seyirler. 👇

Kaynak: Filmlerle ilgili bilgiler, IMDb ve TMDB sitelerinden alınmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

22. Dahmer, 2002

22. Dahmer, 2002

IMDb: 5.6 

Özet: 15 Şubat 1992'de Milwaukee, Wisconsin'de, dünyanın en kötü şöhretli seri katillerinden biri olan Jeffrey Dahmer, 15 cinayetten suçlu bulundu ve 937 yıl federal hapse mahkum edildi. Bu film onun hayatındaki olaylara dayanmaktadır. 

Oyuncular: Jeremy Renner, Bruce Davison, Artel Great 

Yönetmen: David Jacobson

21. Borderland, 2007

21. Borderland, 2007

IMDb: 5.6 

Özet: Phil, Ed ve Henry adlı üç üniversite öğrencisi, bir hafta boyunca içki içmek ve kaygısızca eğlenmek için Meksika'ya doğru bir yolculuğa çıkarlar, ancak Phil kendini turistleri öldüren ve kurban etmek için yeni bir grup arayan bir grup şeytani Meksikalı uyuşturucu kaçakçısının esiri olarak bulur. 

Oyuncular: Brian Presley, Jake Muxworthy, Rider Strong 

Yönetmen: Zev Berman

20. Open Water, 2003

20. Open Water, 2003

IMDb: 5.8 

Özet: Uzun zamandır bekledikleri tatillerini geçirmek için Karayiplere gelen Daniel ve Susan, bir sualtı dalış gezisine çıkar. Farkında olmadan açığa sürüklenen çift su üstüne çıktığında teknenin orda olmadığını fark eder.  

Oyuncular: Blanchard Ryan, Daniel Travis, Saul Stein 

Yönetmen: Chris Kentis

19. Black Water, 2007

19. Black Water, 2007

IMDb: 5.8 

Özet: Gracie, eşi Adam ve kız kardeşi Lee, tatil için gittikleri Kuzey Avustralya'da balık avlamak üzere Blackwater Barry turuna katılmaya karar verirler. Rehberleri Jim'in kullandığı küçük tekne, turistleri nehir boyunca gezdirerek uzak bir noktaya götürmektedir. Tam durdukları sırada dev bir timsahın saldırısına uğrarlar.  

Oyuncular: Diana Glenn, Maeve Dermody, Andy Rodoreda 

Yönetmenler: David Nerlich, Andrew Traucki

18. The Possession, 2012

18. The Possession, 2012

IMDb: 5.9 

Özet: Bir süre önce boşanmış olan basketbol koçu Clyde ile takı tasarımı yapan Stephanie aralarında ufak çaplı sürtüşmeler yaşarlarken, kızları Emily ve Hannah ayrı yaşayan ebeveynleri yüzünden sıkıntı çekmektedirler. 

Oyuncular: Natasha Calis, Jeffrey Dean Morgan, Kyra Sedgwick 

Yönetmen: Ole Bornedal

İçeriğin Devamı Aşağıda

17. The Town That Dreaded Sundown, 1976

17. The Town That Dreaded Sundown, 1976

IMDb: 6.0

Özet: Teksaslı kanun korucusu küçük bir kasabada cinayetler işleyen yüzü maskeli katili durdurmaya çalışır.

Oyuncular: Ben Johnson, Andrew Prine, Dawn Wells

Yönetmen: Charles B. Pierce

16. The Sacrament, 2014

16. The Sacrament, 2014

IMDb: 6.1 

Özet: Amerika’nın dışında, dış dünya ile bağlantısı olmayan 200 üyeli kırsal bir ütopya olan Eden Parisch’in dünyasına seyahat ederler. Topluluk onları dostça karşılar. Bu küçük, dindar, sosyalist topluluğun merkezinde yalnızca baba olarak bilinen gizemli bir lider vardır.  

Oyuncular: Joe Swanberg, AJ Bowen, Kentucker Audley 

Yönetmen: Ti West

15. The Strangers, 2008

15. The Strangers, 2008

IMDb: 6.1 

Özet: Kristin McKay ve James Hoyt çifti bir dostlarının düğününde döndükleri gece, James'in ailesinin yazlık evinde bir gece geçirmeyi planlamaktadırlar. Romantik başlayan geceleri, kim oldukları belli olmayan üç kişinin ortaya çıkmasıyla son bulur.  

Oyuncular: Scott Speedman, Liv Tyler, Gemma Ward 

Yönetmen: Bryan Bertino

14. The Amityville Horror, 1979

14. The Amityville Horror, 1979

IMDb: 6.2

Özet: George ve Kathy üç çocukları ile birlikte taşındıkları yeni evlerinde bazı sorulara cevap bulacaklar. Hayal ettikleri evde yaşamanın mutluluğu ile sarhoş olan Lutz Ailesini tüyler ürpertici olaylar bekliyor.

Oyuncular: James Brolin, Margot Kidder, Rod Steiger

Yönetmen: Stuart Rosenberg

13. Wolf Creek, 2005

13. Wolf Creek, 2005

IMDb: 6.2 

Özet: Liz, Kristy ve Ben sırtlarına çantalarını alıp Avustralya gezisine çıkan üç çılgın gençtir. Planları bol bol eğlenmek ve yeni yerler keşfetmektir. 'Wolf Creek' Ulusal Parkı'na geldiklerinde önlerinde uzanan geniş araziye baktılarında gençliklerinin bütün heyecanının, dostluklarının, aşklarının güzel hayallerine dalarlar. Başlarına gelecek olan dehşetten habersiz. 

Oyuncular: Nathan Phillips, Cassandra Magrath, Kestie Morassi 

Yönetmen: Greg McLean

İçeriğin Devamı Aşağıda

12. The Hills Have Eyes, 1977

12. The Hills Have Eyes, 1977

IMDb: 6.3 

Özet: Kaliforniya'ya doğru yola çıkan bir aile, arabalarının halka kapalı ve saldırmaya hazır vahşi insanların yaşadığı bir bölgede bozulması talihsizliğini yaşar. 

Oyuncular: Susan Lanier, Robert Houston, John Steadman 

Yönetmen: Wes Craven

11. The Mothman Prophecies, 2002

11. The Mothman Prophecies, 2002

IMDb: 6.4 

Özet: Saygın bir gazeteci olan John Klein eşi Mary ile birlikte yeni bir ev aldıktan sonra dönüş yolundadır. Arabayı kullanan eşi önünde anlam veremediği bir varlık görür ve kontrolü kaybeder.  

Oyuncular: Richard Gere, Laura Linney, David Eigenberg 

Yönetmen: Mark Pellington

10. The Girl Next Door, 2007

10. The Girl Next Door, 2007

IMDb: 6.5 

Özet: 1958 yılında küçük bir çocuk olan David, aynı mahallede oturan ve sakat kız kardeşiyle beraber Ruth Chandler'ın evinde kalan Meg Loughlin ile arkadaş olur. Oğulları ve Loughlin kardeşler ile beraber yaşayan Ruth, evinde bira ve sigara içilmesine izin vermesi ve kendilerini son derece serbest hissetmeleri sebebiyle mahalledeki çocuklar tarafından kısa sürede sevilir ve evi rahatça vakit geçirmek için toplanılan bir yer halini alır. 

Oyuncular: William Atherton, Blythe Auffarth, Blanche Baker 

Yönetmen: Gregory Wilson

9. Henry: Portrait of a Serial Killer, 1986

9. Henry: Portrait of a Serial Killer, 1986

IMDb: 7.0 

Özet: Cezasızlıkla hareket eden bir seri katil hakkında bir suç psikolojik gerilim film dizisi. Henry karakteri, gerçek hayattaki seri katil Henry Lee Lucas'a dayanmaktadır. 

Oyuncular: Michael Rooker, Tracy Arnold, Tom Towles 

Yönetmen: John McNaughton

8. Dead Ringers, 1988

8. Dead Ringers, 1988

IMDb: 7.2 

Özet: Jinekolog ikizler Elliot ve Beverly, aynı kadınları paylaştıkları gizli seks oyunlarında sert bir dönemece doğru ilerlemektedirler. İkizlerden cesur olanı, baştan çıkardığı kadınlardan sıkıldığında onları çekingen kardeşine bırakmaktadır.  

Oyuncular: Jeremy Irons, Genevieve Bujold, Heidi von Palleske 

Yönetmen: David Cronenberg

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. The Texas Chainsaw Massacre, 1974

7. The Texas Chainsaw Massacre, 1974

IMDb: 7.4 

Özet: Gerçek olaylara dayanan bu korku hikayesi, türünde birçok filme öncülük etti ve hala tüm zamanların en iyi korku filmleri arasında gösteriliyor. Tobe Hooper’ın yönettiği filmde Sally ve Frank kardeşler, arkadaşlarıyla beraber çocukluklarının geçtiği evi ziyarete giderler. Fakat beş genç, insan yiyen bir ailenin eline düşer ve onlar için bitmek bilmeyen bir kabus başlar. 

Oyuncular: Marilyn Burns, Edwin Neal, Allen Danziger 

Yönetmen: Tobe Hooper

6. A Nightmare on Elm Street, 1984

6. A Nightmare on Elm Street, 1984

IMDb: 7.4  

Özet: Korku filmi klasiği olan bu film serisinde yaralı yüzlü bir sübyancıyı bir çete linç eder. Öldürülen sübyancı, yıllar sonra katillerinin çocuklarının rüyalarına girmeye ve rüyalarında onu gören çocukları teker teker öldürmeye başlar.  

Oyuncular: Heather Langenkamp, Johnny Depp, Robert Englund  

Yönetmen: Wes Craven

5. Scream, 1996

5. Scream, 1996

IMDb: 7.4 

Özet: Küçük kasabalarında bir dizi gizemli ölüm yaşandıktan sonra, Sidney Prescott’ın önderliğindeki sıra dışı bir grup arkadaş, maskeli bir katilin hedefi haline gelir. Ceset sayısı artmaya başlayınca, Sidney ve arkadaşları kendilerini korku filmlerinin “kurallarını” düşünürken bulurlar, çünkü kendileri gerçek hayatta bir korku filmini yaşıyorlardır. 

Oyuncular: Neve Campbell, Courteney Cox, David Arquette 

Yönetmen: Wes Craven

4. The Conjuring, 2013

4. The Conjuring, 2013

IMDb: 7.5  

Özet: Doğaüstü olayları inceleyip aydınlatmaya çalışan dünyaca ünlü çift Ed ve Lorraine Warren, Perron ailesinden bir telefon alırlar. Perron ailesinin çiftlik evi bilinmeyen bir sebeple karanlık bir varlık tarafından kuşatılmıştır.  Bu vakayı çözebileceklerine inanan deneyimli Warren çifti, ne kadar şeytani bir varlıkla karşı karşıya olduklarını çok geç fark edeceklerdir.  

Oyuncular: Patrick Wilson, Vera Farmiga, Ron Livingston  

Yönetmen: James Wan

3. The Exorcist, 1973

3. The Exorcist, 1973

IMDb: 8.1  

Özet: Bu evde küçük kıza alışılmadık şeyler oluyor. Son çare olarak onu kurtarması için bir adam çağrıldı. Bu adam şeytan çıkarıcıydı. Geçici olarak Washington D.C.'de bulunan bir kadın oyuncu, 12 yaşındaki kızının davranışlarında ve görünüşünde dramatik ve tehlikeli değişiklikler fark eder. Bu sırada Georgetown Üniversitesi'nde genç bir rahip, annesinin ölümcül hastalığı ile uğraşırken inancından şüphe duymaya başlamıştır.   

Oyuncular: Ellen Burstyn, Max von Sydow, Linda Blair  

Yönetmen: William Friedkin

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Jaws, 1975

2. Jaws, 1975

IMDb: 8.1  

Özet: Küçük bir sahil kasabasının tek geçim kaynağı yaz ayları boyunca kasabaya tatil yapmaya gelen turistlerin bıraktığı paradır. Bu kasabanın belediye reisi kasaba sahilinde bir kızın köpek balığı tarafından öldürülmesini örtbas etmeye çalışır ama küçük bir çocuk herkesin gözü önünde köpek balığı tarafından öldürülünce balığı yakalayana ödül verileceği açıklanır.  

Oyuncular: Roy Scheider, Robert Shaw, Richard Dreyfuss  

Yönetmen: Steven Spielberg

1. The Silence of the Lambs, 1991

1. The Silence of the Lambs, 1991

IMDb: 8.6  

Özet: Genç FBI ajanı Clarice Starling, kurbanlarının derilerini yüzen sapık bir katilin elinden bir kadını kurtarmaya çalışır. Clarice, katile ulaşmak için başka bir psikopat olan ünlü doktor Hannibal Lecter ile yakınlaşır.  

Oyuncular: Jodie Foster, Anthony Hopkins, Lawrence A. Bonney  

Yönetmen: Jonathan Demme

Bu içerikler de ilginizi çekebilir. 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın