Görüş Bildir
Haberler
Hepsi Birer Başyapıt Olsa da İkinci Kez İzlemenin Yürek İsteyeceği Filmler

Hepsi Birer Başyapıt Olsa da İkinci Kez İzlemenin Yürek İsteyeceği Filmler

Hepimizin izledikten sonra aklımızdan çıkaramadığı, kalbimizde derin izler bırakan filmler vardır. Ancak bazıları vardır ki etkileyiciliği, hüznü veya şaşırtıcılığıyla sizi o kadar derinden sarsar ki ikinci kez izlemek için ekstra bir cesaret gerektirir. İşte karşınızda, her biri bir başyapıt olmasına rağmen tekrar izlerken yüreğinizin çırpındığını hissedeceğiniz o unutulmaz filmler. 👇

Kaynak: Filmlerle ilgili bilgiler IMDb ve TMDB sitelerinden alınmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

22. Kids, 1995

22. Kids, 1995

IMDb: 7.0 

Özet: New York'ta paten kayarak, sigara içerek ve bakirelerin bekaretini bozarak dolaşan bir grup gencin hayatından bir gün. 

Oyuncular: Leo Fitzpatrick, Justin Pierce, Chloë Sevigny 

Yönetmen: Larry Clark

21. Midsommar, 2019

21. Midsommar, 2019

IMDb: 7.1  

Özet: Genç Amerikalı çift Dani ve Christian, üniversite arkadaşlarıyla birlikte, geleneksel Midsommar festivaline katılmak üzere İsveç’in bir köyüne tatile giderler. Ayrılmak üzere olan çift, bu çılgın tatili ilişkileri için son bir şans olarak görür. Zamanla, huzurlu ve yemyeşil bir cennete benzeyen bu yerde, yerel kutlamaların ve pagan ritüellerin göründüğü kadar masum olmadığını anlarlar. 90 yılda bir gerçekleşen gizli bir ayin, onları kaçışı olmayan bir korku labirentinin içine çekecektir.  

Oyuncular: Florence Pugh, Jack Reynor, Vilhelm Blomgren  

Yönetmen: Ari Aster

20. Melancholia, 2011

20. Melancholia, 2011

IMDb: 7.1  

Özet: Film, iki kız kardeşin hikayesini anlatır. Birinci bölüm, bir düğün sırasında, ikinci bölüm ise dünyanın sonunu getirecek olan bir gezegenin Dünya'ya çarpması ve sonrasında yaşananları konu alır.   

Oyuncular: Kirsten Dunst, Charlotte Gainsbourg, Kiefer Sutherland   

Yönetmen: Lars von Trier

19. The Place Beyond The Pines, 2012

19. The Place Beyond The Pines, 2012

IMDb: 7.3 

Özet: Luke, yetenekli bir motosiklet sürücüsüdür ve dublörlük yaptığı karnaval kumpanyası ile şehir şehir gezmektedir. New York’a döndüğünde eski sevgilisi Romina ile yeniden karşılaşır ve kendi oğlu olan Jason’ı dünyaya getirdiğini öğrenir. Luke, yollarda geçen hayatını düzene sokma ve ailesiyle yeni bir yaşam kurma kararı alır. Araba tamircisi olarak yanında çalışmaya başladığı Robin, kısa sürede Luke’un yeteneklerini keşfeder ve yapılacak bir dizi banka soygunu için kendisine ortak olmasını ister.  

Oyuncular: Ryan Gosling, Bradley Cooper, Eva Mendes 

Yönetmen: Derek Cianfrance

18. Eraserhead, 1977

18. Eraserhead, 1977

IMDb: 7.3   

Özet: Geçmiş bir ilişkisi esnasında partneri Mary’nin hamile kaldığını öğrenen Spencer, onu kendi küçük evine getirir. Burada mutant, sürüngen benzeri bir yaratık dünyaya getiren Mary’nin evden kaçmasıyla Spencer, evde bebekle radyatörün arkasında hayali bir sahnede gördüğü kadınla ve kendisini baştan çıkarmaya çalışan karşı komşusu ile baş başa kalır.   

Oyuncular: Roy Scheider, Robert Shaw, Richard Dreyfuss   

Yönetmen: Steven Spielberg

İçeriğin Devamı Aşağıda

17. Blue Valentine, 2010

17. Blue Valentine, 2010

IMDb: 7.3  

Özet: Birbirlerine güçlü bir tutkuyla bağlanan Cindy ve Dean’in evlilikleri çok sevdikleri çocuklarına rağmen zaman içinde kendi hapishanelerine dönüşür. Çift yorgun evliliklerini kurtarmaya çalışırken gençlik yıllarını, hayatlarının fırsatlar ve romantizm ile dopdolu olduğu eski altın günlerini unutamazlar.   

Oyuncular: Ryan Gosling, Michelle Williams, John Doman  

Yönetmen: Derek Cianfrance

16. Irreversible, 2002

16. Irreversible, 2002

IMDb: 7.3   

Özet: Alex'in yaşadıklarının intikamını almaya çalışan Marcus, sabırsız ve histerik bir şekilde şiddet kullanmaktan çekinmeyerek adamı aramaya başlar.   

Oyuncular: Monica Bellucci, Vincent Cassel, Albert Dupontel   

Yönetmen: Gaspar Noé

15. Leaving Las Vegas, 1995

15. Leaving Las Vegas, 1995

IMDb: 7.5 

Özet: Alkol sorunları yüzünden her şeyini kaybetmiş olan Hollywood senaristi Ben Sanderson ölümüne içmek için Las Vegas'a gelir. Burada tesadüfen tanışacağı hayat kadını Sera ile aşka dönüşen ilişkisi ise artık hayata farklı bir açıdan bakmasına sebep olacaktır. 

Oyuncular: Nicolas Cage, Elisabeth Shue, Julian Sands 

Yönetmen: Mike Figgis

14. Funny Games, 1997

14. Funny Games, 1997

IMDb: 7.5  

Özet: Ann, George ve oğulları Georgie kısa bir tatil için göl kenarındaki yazlık evlerine giderler. Gittikleri gün Ann yemek yapmaya koyulur ve bu sırada genç ve kibar görünümlü Peter, Ann’den yumurta istemeye gelir. Bu aile için gerilim dolu saatlerin başlangıcı olur.  

Oyuncular: Susanne Lothar, Ulrich Mühe, Arno Frisch  

Yönetmen: Michael Haneke

13. The Skin I Live In, 2011

13. The Skin I Live In, 2011

IMDb: 7.6   

Özet: Vücudu bir kazada yanmış olan eşini yanık görüntüsünden kurtarmak için yeni bir deri yaratmak üzerine çalışmalar yapan Dr. Robert Ledgard domuz-insan kanı karışımıyla elde ettiği bir deri üretir. Eşinin yanmış vücudunu görmesi üzerine intihar etmesi ve küçük kızlarının da buna şahit olmasından sonra büyük depresyon geçiren aile iyice hassaslaşmıştır.  

Oyuncular: Antonio Banderas, Elena Anaya, Jan Cornet   

Yönetmen: Pedro Almodovar

İçeriğin Devamı Aşağıda

12. The Reader, 2008

12. The Reader, 2008

IMDb: 7.6 

Özet: II. Dünya Savaşı ertesi, Almanya. Michael Berg adlı genç, kendisinin yaşça iki katı büyük olan Hanna Schmitz'e aşık olmuştur. Gizli bir ilişki yaşayan ikilinin aşkı Hanna'nın bir gün ortadan kaybolmasıyla biter. Aradan 8 yıl geçmiştir ve hukuk okuyan Michael savaş suçları mahkemesinde gözlemcilik yapıyordur. Bir gün sanık sandalyesinde Hanna'yı görür. Mahkemede Hanna'nın geçmişi ortaya dökülürken, Michael ikisinin de hayatını değiştirecek bir sırrı ortaya çıkarır. 

Oyuncular: Kate Winslet, Ralph Fiennes, Bruno Ganz 

Yönetmen: Stephen Daldry

11. Naked, 1993

11. Naked, 1993

IMDb: 7.7 

Özet: Johnny çalıntı bir arabayla geldiği Londra'da ilk önce eski sevgilisi Louise'in evine gider. Bir müddet burada kalsa da hiçbir yere ait olmayan bu adamı bağlayan hiçbir şey yoktur. Johnny bavulunu alır ve Londra sokaklarında dolaşmaya başlar. Canının istediği yerde canının istediği gibi davranmakta, köşe başlarında kitap okumakta ve yeni insanlarla tanışmaktadır. 

Oyuncular: David Thewlis, Lesley Sharp, Katrin Cartlidge 

Yönetmen: Mike Leigh

10. The Broken Circle Breakdown, 2012

10. The Broken Circle Breakdown, 2012

IMDb: 7.7 

Özet: Elise dövmecidir, Didier de bir bluegrass grubuyla kovboy kılığında banjo çalar. Daha ilk görüşte aşık olurlar. Didier konuşmayı sever, Elise daha çok dinler; Didier romantik bir tanrıtanımazdır, Elise ise gerçekçi ve dindar. Küçük kızları Maybelle'in ölümcül hastalığı hem aşklarını hem yaşamlarını sorgulamalarına yol açacaktır. 

Oyuncular: Veerle Baetens, Johan Heldenbergh, Nell Cattrysse 

Yönetmen: Felix van Groeningen

9. Manchester by the Sea, 2016

9. Manchester by the Sea, 2016

IMDb: 7.8 

Özet: Lee Chandler, tesisatçılık, kapıcılık gibi birçok zorlu iş yaparak hayat mücadelesi veren, tek gözlü bir evde yaşayan yalnız bir adamdır. Bir gün doğup büyüdüğü fakat yıllardır gitmediği şehirden bir haber alır. Abisi hastaneye kaldırılmıştır ve durumu acildir. Apar topar yola koyulan Lee'nin hayatı hastanede alacağı haberle değişecektir. 

Oyuncular: Casey Affleck , Michelle Williams , Kyle Chandler 

Yönetmen: Kenneth Lonergan

8. The Notebook, 2004

8. The Notebook, 2004

IMDb: 7.8 

Özet: Nicholas Sparks'ın aynı adlı romanından uyarlanan romantik bir drama filmi olan The Notebook yaşlı bir adamın bir bakımevinde oturan eşi için hikayeler anlatmasıyla başlar. Bu hikayeler, gençliklerinde birbirlerine aşık olan Allie ve Noah adlı iki genç insanın yaşadığı romantik maceraları anlatır.  

Oyuncular: Gena Rowlands, James Garner, Rachel McAdams  

Yönetmen: Nick Cassavetes

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Marriage Story, 2019

7. Marriage Story, 2019

IMDb: 7.9 

Özet: Sahne yönetmeni Charlie ve oyuncu eşi Nicole’un evlilikleri parçalanmak üzeredir ve boşanmaktan başka çareleri yok gibi görünmektedir. Bu boşanma mücadelesi New York’tan Los Angeles’a kadar uzanan, yıpratıcı olduğu kadar onları kişisel hayatlarının ve yaratıcılıklarının en uç noktalarına kadar sürükleyecektir. 

Oyuncular: Adam Driver, Scarlett Johansson, Julia Greer 

Yönetmen: Noah Baumbach

6. Sarmaşık, 2015

6. Sarmaşık, 2015

IMDb: 7.9  

Özet: Bir armatör iflas eder ve o sırada seferde olan gemisindeki mürettebat, gemide mahsur kalır. Zira deniz hukuku gereği gemide kalmak zorundadırlar ve hiçbir yere kıpırdayamazlar. 5 gemici ve bir de kaptandan oluşan mürettebat bu huzursuz bekleyişte hiyerarşik güç mücadelesine girecektir.  

Oyuncular: Nadir Sarıbacak, Hakan Karsak, Kadir Çermik  

Yönetmen: Tolga Karaçelik

5. A Short Film About Killing, 1988

5. A Short Film About Killing, 1988

IMDb: 8.0 

Özet: Jacek, Waldemar'ın kullandığı taksiye biner, ona uzak bir yere gitmesini söyler ve görünüşe göre hiçbir neden yokken onu vahşice boğar. 

Oyuncular: Miroslaw Baka, Krzysztof Globisz, Jan Tesarz 

Yönetmen: Krzysztof Kieslowski

4. Masumiyet, 1997

4. Masumiyet, 1997

IMDb: 8.1  

Özet: Namus cinayeti nedeniyle girdiği hapishaneden çıkan Yusuf, artık amaçsız bir hayata sahiptir. Bir pansiyon köşesinde yolu Bekir ve Uğur’la kesiştikten sonra hikayedeki tüm kişilerin hayatlarını derinden sarsan hadiseler yaşanacak, herkes kendi masumiyetinin peşinden gidecek, bu seçimler de hepsinde derin yaralar açacaktır.   

Oyuncular: Güven Kıraç, Haluk Bilginer, Derya Alabora  

Yönetmen: Zeki Demirkubuz

3. Requiem for a Dream, 2000

3. Requiem for a Dream, 2000

IMDb: 8.3  

Özet: Harry, Marion ve Tyrone para kazanmak için uyuşturucu satışı yaparlar ancak zamanla bağımlılık ve yasal sorunlarla karşı karşıya kalırlar. Sara ise kendini bir televizyon programına çıkarma hayaliyle zayıflama haplarına bağımlı hale gelir ve zamanla gerçeklik ile sanrıları birbirine karışmaya başlar. Film; bu dört karakterin bağımlılıkla baş etme çabalarını, umutsuzluğunu ve çöküşlerini yansıtır.  

Oyuncular: Ellen Burstyn, Jared Leto, Jennifer Connelly  

Yönetmen: Darren Aronofsky

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Oldboy, 2003

2. Oldboy, 2003

IMDb: 8.4  

Özet: Oh Dae-su, bir gün kendisini küçük karanlık bir hücrede bulur. Oraya kimler tarafından ve niye kapatıldığını bilmeyen adamın dünyayla bağlantısı sadece hücresindeki küçük televizyondur. Haberlerde karısının öldürüldüğünü duyunca olayla bağlantısı olduğu düşünüldüğü için kapatıldığını anlar. 15 yıl sonra serbest bırakılan adam, ailesini öldüren kişileri bulmaya ve kendisini oraya kapatanlardan intikam almaya karar verir.  

Oyuncular: Choi Min-sik, Yoo Ji-tae, Kang Hye-jeong  

Yönetmen: Park Chan-wook

1. Parasite, 2019

1. Parasite, 2019

IMDb: 8.5  

Özet: Ki-taek ve ailesi komple işsizdir ve varoşlarda yaşamaktadırlar. Ki-taek’in oğlu Ki-woo, bir arkadaşının referansı ile çok zengin, bir o kadar da saf olan Park ailesinin kızına İngilizce için özel ders vermeye başlar. 

Oyuncular: Song Kang-ho, Lee Sun-kyun, Cho Yeo-jeong  

Yönetmen: Bong Joon Ho

Bu içerikler de ilginizi çekebilir. 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
2
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın