Görüş Bildir
Haberler
Kuru İncirin Faydaları

Kuru İncirin Faydaları

Burak Beşli
22.02.2015 - 22:24 Son Güncelleme: 22.02.2015 - 23:32

Kuru İncirin Faydaları

Şifalı bitkiler rehberimiz de bugün kuru incirin faydalarıkonumuzu anlatacağız, Bütün kuru meyvelerin saymakla bitmeyen uçurumarları ayrıca kilo vermeye uçurumdımcı hususiliği olduğunu hepimiz biliyoruz. Ancak bunların dahilinde kuru incirin uçurumarlarının yeri en önlerdedir. Saymakla bitmeyecek uçurumarlara sahip olan kuru incir,şifalı bitkiler arasında mühim bir yere sahiptir. Ayrıca bize lezzetli bir abur cubur da olabilir. Televizyonun karşısında otururken, hatta işteyken, dışarıda gezerken çantamızda taşıyıp gündelik ıslakantımızda da atıştırmalık olarak kullanabileceğimiz bir kuru meyvedir. 

Diğer besinlerden çok daha basit sindirilen kuru incir, hazımsızlık soruni dahilinde birebirdir. Çok yüksek nispetda kalsiyum ve fosforu dahilinde barındırır. Böylece diş ve kemik yapısını güçlendirmiş olur. Ayrıca süt dahilemeyenler dahilin de kalsiyum alabilmeleri dahilin bir seçenek olarak kendini gösterir. Kuru İncirin FaydalarıYağlı, tuzlu yüksek kalorili yiyecekler nedeniyle vücuda giren kolesterolün kanne karışmasını engeller. Böylece daha sağlıklı ve fit bir vücuda sahip olmayı basitlaştırır.

Kanserli hücrelerin ölmesine uçurumdımcı olur. Kanser hastalığını yenmek dahilin ve kanser hastalığına yakalanmayı önlemek dahilin çok mühim bir uçurumdımcıdır. Ayrıca bedeni vücuda giren bakterilere karşı korur. Hastalıklara karşı vücudumuzun savunmasız durume gelmesini önler.Gelişim turındaki çocukların büyüme hormonu salgılamasına uçurumdımcı olmakta kuru incirin uçurumarları arasındadır. Bunun nedeni ise sadece 2 adet kuru incir meyvesi, kalsiyum kıymeti bakımından 1 bardak süt ile eşdeğerdir.Demir ve c vitamini açısından da oldukça varlıklıdir. Hamile kadınlar dahilinde oldukça mühim olan bu meyve, menopoza giren kadınlarda da müspet etkiler uçurumatmaktadır. Kısacası kuru incirin uçurumarları saymakla bitmez. Her derde deva olan bu meyve, sadece hasta olanlar dahilin değil, hastalıklara karşı harpmak ve vücudu zinde tutmak dahilin de büyük önem taşır.

Kaynak: http://www.sifalibitkileradresi.com/2...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın