Görüş Bildir
Haberler
Küba'daki Cami Meselesine Fidel Castro El Koydu

Küba'daki Cami Meselesine Fidel Castro El Koydu

adem kara
17.04.2014 - 17:10

Diyanet Vakfı'ının Küba'da yapmak istediği cami halkın tepkisini çekince Fidel Castro olaya el koydu. Halk ülkede bu kadar Müslüman bulunmasına şaşırırken, son sözü Komünist Parti söyleyecek.

Türkiye 'den bir heyetinin Küba'nın başkenti Havana'da bulunnan 3 bin 500 Müslüman'a hizmet verecek cami inşa etmek istemesi ülkede tepki çekti. Kübalılar ülkedeki Müslümanlar'ın sayısına şaşırarak 'Böylesine büyük bir camiye gerek var mı?' diye tartışmaya başladı.

Tartışmaların büyümesi üzerine Küba Devrimi'nin lideri Fidel Castro ve kardeşi Devlet Başkanı Raul Castro bir araya geldi. Havana'da bir caminin yapılıp yapılamayacağı konusunda son sözü Küba Komünist Partisi'nin vereceği belirtildi.

Küba basınına göre olay Türkiye Diyanet Vakfı'ndan bir heyetin Küba'nın başkenti Havana'da bir cami inşa etmek istemesi ile başladı. Heyet başkanı Mustafa Tutkun, Kübalı din işlerinden sorumlu yetkililerle görüşerek İstanbul 'daki Ortaköy Camii'ne benzer bir mabedi Havana'da hizmete açmak istediklerini iletti. Tüm masrafları Türkiye Diyanet Vakfı tarafından karşılanacak cami projesinin duyulması üzerine ülkede tartışma başladı. Havana'da Türklerin parası ile 3 bin 500 Müslüman için caminin yapılıp yapılmayacağı kararının önümüzdeki günlerde kamuoyuna açıklanacağı duyuruldu.

DHA - Mehmet Çiftçi

Kaynak: http://www.radikal.com.tr/dunya/kubad...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0