Görüş Bildir
Haberler
Kral Edward (VIII. Edward) Kimdir? Kral Edward'ın Hayatı ve Ölümü...

Kral Edward (VIII. Edward) Kimdir? Kral Edward'ın Hayatı ve Ölümü...

Şebnem Sucu
29.11.2021 - 10:30

Galler Prensi Edward 20 Ocak 1936 yılında babasının ölümünden sonra kral ilan edildi. Tam adı Edward Albert Christian George Andrew Patrick David'dir. Sevdiği kadın uğruna tacından vazgeçen, Kral VI. George'un ağabeyi olan Kral Edward'ın hayatına dair merak edilenleri haberimizde bulabilirsiniz. Kral Edward kimdir? Çok konuşulan evliliği ve aşk hayatı...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Birleşik Krallık hükümdarları arasında en kısa süreli olanı Edward İngiliz Kraliyet ailesinin isyankanları arasında anılıyor. Amerikalı Wallis Warferd Simpson ile evlenebilmek için tahttan çekilmesiyle tahtı bırakan ilk kral ünvanını da alıyor. İşte tahtı bıraktıktan sonra Windsor Dükü Prens Edward olarak da bilinen Kral Edward'ın hayatı ve ölümü...

Kral Edward (Windsor Dükü Prens Edward) Kimdir?

Kral Edward (Windsor Dükü Prens Edward) Kimdir?

Hayatı

23 Haziran 1894 yılında İngiltere'de dünyaya geldi. 1907-1911 yılları arasında Kraliyet Deniz Kuvvetleri'ne katılmak üzere eğitim aldı. I. Dünya Savaş'ında subay olarak görev aldı. Edward babasının 20 Ocak 1936'da ölümü ile tahta geçti. Aynı yıl ilk yurt dışı ziyaretini de yapan Edward, Türkiye'ye gelerek Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk ile görüştü. Ardından  Güney Galler'deki sorunlu bölgeleri ziyaret etti. Edward'ın kısa krallık döneminde saray harcamalarında kısıtlama yapıldığı da biliniyor. 

Kral Edward taç giymeden önce evlenmek istediği kadın yüzünden krallıktan ayrıldı. Edward, tahttan çekildiğini açıklayan belgeyi 10 Aralık'ta Parlamento'ya sundu. Bir gün sonra da İngiltere'yi terk eden Edward, Windsor Dükü Prens Edward ünvanını aldı. Edward tahta veda ederken hayatının aşkın kavuştu. Edward İngiltere'yi terk edince Fransa'ya yerleşti ve orada evlendi. Sonrasında birçok Avrupa ülkesine giden Edward aynı dönem Adolf Hitler ile de yakın ilişkiler içinde bulundu. Hatta Naziler onu yeniden kral ilan etmek istedi. Ancak Edward, Winston Churchill tarafından Bahamalar valiliğine getirildi. Evlilik hayatının çoğunu Paris'te geçiren Edward, 1967 yılında eşi ile birlikte kraliyet ailesinin öteki üyelerinin de katıldığı resmi bir törene davet edildi.

Evliliği

Evliliği

Amerikalı Wallis Warferd Simpson ile tahta geçmeden önce tanıştı. Simpson Edward'ın kral olduğu yıl eşinden boşandı. Ancak Edward kral olduğu için daha önce evlenmiş bir kadın ile evlenmesine İngiltere Kilisesi başta olmak üzere birçok önemli siyasetçi sıcak bakmadı. Edward aşkı için tahttan vazgeçti. Edward ve Simpson 3 Haziran 1937'de Fransa'da evlendi.

Ölümü

Kral Edward, 5 Haziran 1972'de öldü. Eşi Simpson ile beraber Windsor Şatosu topraklarındaki Frogmore'da yan yana gömüldüler.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın