Görüş Bildir
Haberler
Meghan Markle Kimdir? Meghan Markle'ın Hayatı ve Evlilikleri...

Meghan Markle Kimdir? Meghan Markle'ın Hayatı ve Evlilikleri...

Şebnem Sucu
16.11.2021 - 11:49

Los Angeles'ta doğup büyüyen Meghan Markle oyunculuk kariyerine çocuk yaşta başladı. Suits dizisi ile büyük hayran kitlesine ulaştı. İngiliz Kraliyet Ailesi'nden Eski Prens Harry ile evlenen Markle bu günlerin popüler isimlerinden. Peki, Meghan Markle kimdir? İşte eski Prens Henry'nin eşi, Meghan Markle'ın hayatına dair bilinmesi  gerekenler...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Oyuncu Meghan Markle başarılı ve yoğun bir hayat sürdü. Daha 11 yaşındayken, Hillary Clinton'a bir TV reklamı için bir mektup yazdı. Prens Harry ile evlenerek dünyaca ün kazandı. İşte kısaca Meghan Markle'ın hayatı...

Meghan Markle Kimdir?

Meghan Markle Kimdir?

Hayatı

Rachel Meghan Markle, 4 Ağustos 1981'de doğdu. Kafkas bir babası ve Afrikalı-Amerikalı annesi vardı.  Meghan, Hollywood'da özel bir ilkokula gitti ve erken yaşta cinsiyet eşitliği için kampanya başlattı.

11 yaşında, Hillary Clinton'a bulaşık deterjanı ile ilgili bir TV reklamı için bir mektup yazdı: 'Tüm Amerika'daki kadınlar yağlı tencere ve tavalarla savaşıyorlar.' Bir ay içinde, üreticiler Procter ve Gamble 'kadınlar' kelimesini 'insanlar' olarak değiştirmişti.

Markle, 2003 yılında Northwestern Üniversitesi İletişim Okulu'ndan mezun oldu Tiyatro ve uluslararası ilişkiler okumaya devam etti. Üniversite yıllarında Buenos Aires'teki ABD Büyükelçiliği'nde stajyer olarak çalıştı.

2002 yılında Markle, ilk TV rolünü kaptı. 2011 yılında Markle, Suits dizisindeki avukat yardımcısı Rachel Zane karakteri ile büyük çıkış yakaladı.

Evliliği

* Markle 2011'de Jamaika'da düzenlenen bir törenle TV yapımcısı Trevor Engelson ile evlendi. Çift iki yıl sonra boşandı.

* 2016'da Büyük Britanya Prensi Harry ile tanışan Markle'ın hayatı bir anda değişti ve her ne kadar kameralara alışkın olsa da birçok ülkede manşetleri süsledi. Çift 2017 yılında nişanlanıdı. Ocak 2018'de Markle'ın Facebook, Twitter ve Instagram hesaplarını kapatarak kraliyet geleneğine bağlı kaldığı doğrulandı. 19 Mayıs 2018'de çift, Windsor Kalesi'ndeki St. George Şapeli'nde evlendi. Düğünden kısa bir süre önce Kraliçe Elizabeth, Meghan'a Kraliyet Ekselansları Sussex Düşesi ünvanını verdi.

* Markle ve Prens Harry 2019 ilkbaharında ilk çocuklarını beklediklerini açıkladılar. Archie Harrison Mountbatten-Windsor, 6 Mayıs 2019 günü dünyaya geldi.

Kraliyetten Ayrılığı

8 Ocak 2020'de Kanada'da tatil sezonunu geçirdikten sonra Meghan ve Harry, kraliyet ailesindeki üst düzey rollerinden 'geri adım atmayı' ve 'finansal olarak bağımsız' olmak için çalıştıklarını söylediler. Birkaç gün sonra, Buckingham Sarayı, Sussex Dükü ve Düşesi'nin artık kraliyet görevleri için kamu fonu alamayacağını veya onurlu Kraliyet Üstünlük stilini kullanamayacağını açıkladı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın