Görüş Bildir
Haberler
Prenses Anne Kimdir? Kraliçe Elizabeth'in Tek Kızı Prenses Anne'nin Hayatı...

Prenses Anne Kimdir? Kraliçe Elizabeth'in Tek Kızı Prenses Anne'nin Hayatı...

Şebnem Sucu
23.09.2021 - 10:00

Kraliçe II. Elizabeth ve Prens Philip'in tek kızı olan Anne, Prens Charles'ın küçük kız kardeşi ve Prens Andrew ve Prens Edward'ın büyük kardeşidir. 1987 yılında Kraliyet Prensesi (Princess Royal) unvanı almıştır. İşte kısaca Prenses Anne'nın hayatı...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Prenses Anne'nin tam adı Anne Elizabeth Alice Louise Mountbatten-Windsor'dur. Kraliçe Elizabeth'in tek kızı olan Prenses Anne, hayır işleri ve binicilik yetenekleri ile tanınır. 2. çocuk dünyaya gelmştir. Peki, 1988'den beri Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin bir üyesi olan Prenses Anne kimdir? İşte Kral  VI. George'un torunu ve Kraliçe Elizabeth'in kızı olan Prenses Anne'nin hayatına dair bilinmesi  gerekenler...

PRENSES ANNE KİMDİR? 

HAYATI 

Prenses Anne 15 Ağustos 1950'de Londra'da dünyaya geldi. Benenden Okulu'nda eğitim gördü. Genç Anne binicilikle yakından ilgilendi ve daha sonra binicilik rekabetinde yüksek seviyeye ulaştı. 1971'de bireysel Avrupa şampiyonasını kazandı. Ardından 4 yıl sonra tekrar bir gümüş madalya kazandı. 

Anne, 1970'den bu yana Save the Children UK başkanı olarak çeşitli yardım kuruluşlarına destek verdi. 1987 yılında özel hizmetlerinin takdirinden dolayı Kraliyet Prensesi (Princess Royal) unvanı verildi. 

Annesi Kraliçe Elizabeth'in 1952 yılında tahta çıkmasıyla taht sıralamasında 2. sırayı aldı. Ancak ilerleleyen yıllarda erkek kardeşleri Andrew, Edward ve yeğenlerinin doğumu ile zamanla gerilere kaydı.

Kraliyet Ailesi'ndeki görevlerini ani bir kararla bırakan Prens Harry'nin Kanada'ya yerleşmesinden sonra, Prenses Anne yeni Kraliyet Deniz Piyadeleri Generali oldu ve Harry'nin yerine geçti. Generallik görevine atanan Prenses Anne’in bu göreve gelmesiyle birlikte ilk kez bir kadın görevlendirilmiş oldu.

EVLİKLERİ VE ÇOCUKLARI

Binicilik sporuna olan ilgisi onu ilk eşiyle bir araya getirdi. Prenses, bir ordu subayı olan Yüzbaşı Mark Phillips ile 14 Kasım 1973'te Westminster Manastırı'nda evlendi. Phillips sıradan birisiydi ve asla asalet unvanını almadı, bunun sonucunda Anne'nin iki çocuğu sadece Peter ve Zara Phillips olarak adlandırıldı. Çift ayrılık kararı aldı ve boşanmanın ardından 12 Aralık 1992 yılında Komutan Timothy Laurence (1 Mart 1955) ile evlendi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
7
5
4
2
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
bahariye

Anne Elizabeth Alice Louise Mountbatten-Windsor bu nasıl ad :)) önüne gelen bebeğe isim koymuş