Görüş Bildir
Haberler
TV
Güney Kore'nin Eğlence Programlarından "Running Man"

etiket Güney Kore'nin Eğlence Programlarından "Running Man"

Güney Kore'nin SBS kanalında, 2010'dan beri yayınlanan Running Man show programı hakkında biraz bilgi vereyim, hepinize önereyim, hep beraber gülelim istedim diye oturdum gece gece bununla uğraşıyorum. Ben uzun zamandır bu programın izleyicisiyim ve başka hiçbir yapımda karnıma ağrılar girecek kadar güldüğümü hatırlamıyorum. Dedim ki 'Cero, bu kadar bencil olma! Onedio sakinleriyle bunu paylaş, onlar da gülsün' dedim ve bu galeriyi oluşturdum. Hadi videolara ve fotoğraflara göz atalım, Running Man de neymiş bir bakalım :)

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. "Running Man" nasıl bir programdır?

1. "Running Man" nasıl bir programdır?

Running Man, SBS kanalında Temmuz 2010'dan beri her pazar yayınlanan, genelde konuk alan ama bazen 'No guest' dediğimiz konuksuz bölümleri de bulunan, eğlenceli, çok eğlenceli, müthiş eğlenceli, komik bir televizyon programıdır. Program ekibi 7 kişiden oluşur(önceden 8-9 kişi oldukları zamanlar da vardı ama 2 üye ayrıldı): Kore'nin 'Ulusal Sunucusu' Yoo Jae Suk, Ji Suk Jin, Kim Jongkook, Kang Gary, HaHa, Song Ji Hyo ve Lee Kwangsoo. Ayrılan üyeler Song Joong Ki (1-41) ve Lizzy (20-25). (Üyeleri ayrıntılı olarak başka bir galeride tanıtacağım.)

Programın amacı, yazarlar tarafından hazırlanan çeşitli görevleri tamamlamak ve final görevinde kazanıp ödüle kavuşmak. Final görevleri genelde yarış olur. Adı üstünde program boyu koşar dururlar -ki zaten programın sloganı 'Yürüme, koş!' olduğundan bu normal bir durum. 

'Neden hep koşuyoruz? Ah, bu Running Man'  - Bölüm 258

2. Görev tamamlama? Ne görevi onlar?

2. Görev tamamlama? Ne görevi onlar?

Yaratıcı yazarlarımız tarafından özenle yazılan, fiziksel güç, şans, akıl gerektiren görevler bunlar. En önemlisi şüphesiz 'İsim etiketi eleme' !!! İsim etiketi, fotoğrafta gördüğünüz, üyelerin sırtına yapıştırılan isimlerinin bulunduğu etiketler. Bu oyun -genelde final oyunu olarak oynanır- rakibinin sırtındaki etiketi sökme oyunudur fakat göründüğü kadar kolay değildir. Siz sökmeye çalışırken karşınızdaki de boş durmayacak ve saldıracaktır. Bir yandan kendi etiketinizi korur, bir yandan saldırmaya çalışırsınız. Hücum&Defans yani :) Etiketi elenen oyuncu oyundan çıkar ve binada anons duyulur, 'XXX Out!'

Daha birçok görev var ama anlatmam mümkün değil 5 yılını tamamlamış bir programın hangi oyununu anlatayım :D Bunun için size tek önereceğim şey: İzleyin !! :)

3. This is SPARTA! Kaplan, Bay Yetenekli: KIM JONG KOOK !!!

3. This is SPARTA! Kaplan, Bay Yetenekli: KIM JONG KOOK !!!

Bu adamı tarif etmek, zor... İzlerken 'Yuh lan bunu da mı yapabiliyorsun!?' diye kafayı yediğimiz insan dışı yetenek abidesi... O kaslar gerçek, o gülüş gerçek ve bu adamın yumuşak sesli bir şarkıcı olması da su götürmez bir gerçek. İsim etiketi dedim ya hani, orada herkesin korkulu rüyası bu şirin adam(!). Aslında her güç oyununda korkulu rüya bu kaslı adam. İzlerseniz sebeplerini çok güzel anlarsınız sevgili okurlar. BU ADAM 4-5 ADAMIN ONU ÇEKMESİNE ALDIRMADAN MERDİVEN ÇIKABİLEN BİRİ. Sadece bayan konuklara karşı naziktir, nazikliği yüzünden elenmeyi de göze alır ve bayanlara karşı asla güç kullanmaz. Jongkook hakkında fazla söze gerek yok. O bir kaplan, diğerleri de av. Bitti.

4. Ulusal Sunucu, Çekirge, Yoo-ames Bond: Yoo Jae Suk !

4. Ulusal Sunucu, Çekirge, Yoo-ames Bond: Yoo Jae Suk !

Bu mükemmel insan için ayrı bir galeri oluşturma düşüncem var. Başlıkta belirttiğim gibi Kore'nin ulusal sunucusudur. Program, ödül töreni ne varsa ilk Jae Suk'a gidilir. Girdiği bütün yapımlar uzun süre yayında kalır (Örn: Infinity Challenge 440 bölümdür var ve hala devam ediyor. Running Man 264 oldu tam gaz devam). Komiklik adına, insanları güldürmek adına yapamayacağı şey yoktur ve bunu da Running Man'de bolca gösterir. Dans kralımız YooHyuk'tur ayrıca. İnsanlığı sayesinde de Kore'de antisi olmayan 2 ünlüden biridir. Ne kadar seviliyor düşünün artık :)

Yoo-ames Bond & Yoo-ruce Willis efsanelerinden bahsetmeden olmaz. Konuksuz bölümlerin konsepti bazen gizli görevdeki Yoo-ames olur. Elindeki su tabancasıyla üyelerin peşine düşer. Ayrıntı veremem, izleyin gülersiniz.. ya da şey... görürsünüz :)

5. Büyümeyi Reddeden Çocuk: HaHa !

5. Büyümeyi Reddeden Çocuk: HaHa !

HaHa ya da Haroro (çizgi film karakteri penguen Pororo'dan gelir bu lakap), gerçek adı Ha Dong Hoon, adı gibi neşe dolu biri. Programın ilk 110 bölümü gelen bütün bayan konuklara 'Son aşkım ol' diyerek tam bir playboy olduğunu gösterdi ama 2012 'nin sonunda evlenmesiyle son aşkı karısı Byul oldu. Şimdi bir çocuk babası olan Haha 'Ölsem ve yeniden doğsam bile, asla olgun biri olmak istemiyorum' diyerek çocuk kalmayı ne kadar sevdiğini hepimize anlattı. Belki boyunun kısa olmasının da bunda payı vardır ama neyse :) Programda kadraja girdiği her an güldürmeyi başaran biridir. İhanetiyle de bilinir hatta İhanet Üçlüsünün bir üyesidir. 

Kendisi aynı zamanda şarkıcıdır. Kore Reggae müziğinin temsilcilerindendir(Skull ile birlikte çalışır). Tavsiye ederim eğlenceli şarkıları var. Ayrıca mükemmel bir dansçıdır.

-Şahsen HaHa en sevdiğim Koreli insan olma özelliği taşıdığı için kendimi zor tutup bunu kısa kesiyorum ama üyeleri ayrıntılı anlattığım zaman döktüreceğim ehe :') -

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. İhanetin Sembolü, 190lık Zürafa: Lee Kwang Soo

6. İhanetin Sembolü, 190lık Zürafa: Lee Kwang Soo

Ne kadar yakışıklı(!) olduğunu söylememe gerek yok, he evet fotoğraftakilerin ikisi de Kwangsoo ^-^ Derpface konusunda bir numara olması dışında programın en küçük üyesi ve en çok ihanet edeni. Eskiden abilerinden, özellikle Jongkook'tan, çok azar yemesiyle oluşan ihanet dürtüsünü bastıramayınca, İhanet Üçlüsünün başkanı oluverdi. Eğer onunla aynı takımdaysanız arkanızı ondan da kollarsınız. Her an sizi oyun dışı edebilir, kendi çıkarları uğruna yapmayacağı şey yoktur. 

Ha bu arada Kore hariç neredeyse bütün Asya ülkelerinde en popüler üye olduğu için Asia Prince lakabını almıştır. Hakkını vermek lazım Macao, Vietnam, Tayland, HongKong bölümlerinde tezahürat eden fan sayısını bilmek dudak uçuklatır. 

Bilenler vardır, Kore'de küçüklerin büyüklerine saygı duyması çok önemli bir meseledir. Bu programda işler değişir. Zürafa sadece Kaplana çok saygı duyar, tabi ki korkusundan, diğer üyelere yaşıt gibi davranabilir. Tabi bu Kaplana ihanet etmeyeceği anlamına gelmez hatta en acı verici ihanetleri ona karşıdır. Bir de bu ara kas yapmaya başlamış grubun ikinci en güçlü üyesi oldu, aman aman... Bu programı izlerseniz, sürekli kaybeden Kwangsoo'ya acıma duygunuz ve sürekli ihanet eden Kwangsoo'yu dövme isteğiniz oluşabilir. İzleyiniz :)

7. Running Man'in Ası, Mükemmeli, En Cesuru: Song Ji Hyo !!

7. Running Man'in Ası, Mükemmeli, En Cesuru: Song Ji Hyo !!

Bu hatunu ne kadar anlatsam az. 230 metrelik bungee jumping binasından gözünü kırpmadan atlayacak kadar cesur, boksun dev isimlerine kafa tutacak kadar gözü pek, programın tek bayan üyesi olmasına rağmen diğer 6 adamı yenebilen, programın en yakışıklı üyesi. Evet yakışıklı. Diğer 6 üyeden daha erkek olduğu için yakışıklı. Running Man tarihinde en çok zafere ulaşma rekoru elindedir. Kural: Eğer ödül altınlı bir şeyse Jihyo kazanır. 

Program boyu yüzünde oluşan boş ifadeyle Mong Ji (Blank/Boş Ji) lakabını alsa da o Ace üyedir. Kaplana karşı bile isim etiketi, güreş gibi oyunlar oynar. Cesareti konusunda anlatılacak çok şey var. Kucağına aslan alması, metrelerce yükseklikten korkusuzca atlaması, çıplak elle her türlü hayvanı yakalama becerisi ve daha bir sürü atraksiyon. Amazing Woman :) He bir de diğer üyeleri dövmesi var ehe :') Kwangsoo'yu saçından tutup yere yatırmalar, HaHa'yı tekmeleriyle alt etmeler ve daha neler neler.. Tam bir kabadayıdır. Bence Kaplandan korkacaklarına Jihyo'dan korkmalılar. Ayrıca çok başarılı bir oyuncu olan Jihyo için bütün bölümler izlenir. İzleyiniz :)

8. Bay Bazen Yetenekli, Aşk Çocuğu: Kang Gary !

Gary'miz programın en büyük yeteneklerinden.. Jihyo ve Jongkook'tan sonra en tehlikeli üye, özellikle isim etiketi, çanlı saklambaç oyunlarında. Hızlı bir koşucu olması en büyük özelliklerinden. Hız gerektiren oyunlarda Gary ve HaHa öne çıkan isimler olurlar. Ayrıca gizlenen ipuçlarını bulma konusunda da uzmandır, gözleri keskindir. Biraz saftır, yalan da söyleyemez ama biz onu öyle sevdik :) 

Hapisten Kaçış oyununda '6 saat sonra bizi bırakacaksanız, kaçmaya çalışmanın bir anlamı yok' diyerek hücresinde beklemeye koyulmuş, sülalesi rahat bir insandır. Düşünmeye zahmet etmez pek. Ama becerilerini konuşturunca da oldukça harika olduğu ortaya çıkar. 

He bir de Aşk Çocuğu olayına değinelim.. Her konuyu aşka bağlayabilen biridir. Jihyo ile oluşturdukları Pazartesi Çifti anlarında bile bunu görmek mümkün. Zaten ne demiş sevgili Gary:

'Aşk söz konusu olduğunda hiçbir cevap yoktur.

Aşk söz konusu olduğu zaman….

cevap yine aşktır.' 

9. Koca Burun, Race Starter, En Büyük Abi: Ji Suk Jin

Geldik en büyük üyemizee.. Bu adama acıyın, üzülün, merhamet edin.. Çünkü hep kaybediyor... Ya da acımayın çünkü geldik İhanet Üçlümüzün son üyesine :) Şaka bir yana gerçekten kazanmaya en uzak üyemizdir kendisi. Hatta yarış oyunlarında ilk elenen o olduğu için, anca o elenince 'Yarış işte şimdi başladı' diye diye 'Yarış başlatıcı' lakabını kazandı. Hal böyle olunca, çıkarları doğrultusunda ihanete başvurmak kaçınılmaz oldu. Özellikle Kwangsoo'yla 'Easy Brothers' olarak ne ihanetler edip program tarihine geçtiler.. Tabi ki izleyip görebilirsiniz :)

Kore'nin geleneksel ya da halk tarafından çokça oynanan oyunlarında iyi olsa da, güç gerektiren veya şansa dayalı oyunlarda gerçek bir kaybedendir. 

Buradan hayranlarına sabır, abimize de bol şans diliyoruz. :)

10. Monday Couple!! Running Man'in Love-Line'ı

10. Monday Couple!! Running Man'in Love-Line'ı

Mükemmel As Jihyo ve Bay Bazen Yetenekli Gary'den oluşan, çekimlerin pazartesileri yapılması nedeniyle bu ismi alan çift. Gary'nin Jihyo'yu her fırsatta koruması, ona yardım etmesi, erkek konuk geldiğinde kıskanması gibi durumlar, Gary'nin Jihyo'yu gerçekten sevdiğini düşündürtmeye başladı. Hatta Gary 'Evlenince bile pazartesileri gelip bende kalmalısın' cümlesi bu çiftin ne kadar gerçek olduğunu ortaya koyuyor :) Dile kolay 5 yıldır beraber bu programı yapıyorlar.. 

Gary'nin Jihyo'ya olan zaafı yüzünden eleme yarışlarında gitmesine izin vermesi, gözlerine bakınca ona karşı güçsüz hale gelmesi de çifti destekleyen durumlardan.. Ne kadar Jihyo karşı çıksa da, o da Gary'ye yardım eder ve aralarında kopmaz bir bağ vardır. İkisi rakip takımlara düştüklerinde, Jihyo'ya karşı savaşması için Gary'yi gönderen üyeler her defasında pişman olurlar çünkü her seferinde Gary elenir :) Artık göndermiyorlar zaten alıştılar.. 

Bu programı izlenir kılan sebeplerden biri de Monday Couple'dır. İzleyince bu tatlılığa hayran kalabilirsiniz :)

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Artık komik kısımlara gelelim.. Running Man izlerken bu tür sahnelerin çıkmasına hazırlıklı olmalısınız. Onlar hem kazanmak için, hem güldürmek için ellerinden geleni yaparlar.

11. Artık komik kısımlara gelelim.. Running Man izlerken bu tür sahnelerin çıkmasına hazırlıklı olmalısınız. Onlar hem kazanmak için, hem güldürmek için ellerinden geleni yaparlar.

Bölüm 225 (Ji Suk Jin & Yoo Jae Suk)

12. Hatta gelen konukları da kendilerine benzetirler.

12. Hatta gelen konukları da kendilerine benzetirler.

Bölüm 103

13. Konuklar ödülleri öğrenince kendinden geçebilir.

13. Konuklar ödülleri öğrenince kendinden geçebilir.

Bölüm 237

14. İsim etiketini söküp alırken başka şeyler de yırtabilirler.

14. İsim etiketini söküp alırken başka şeyler de yırtabilirler.

Bölüm 256

15. Oyunlar bazen ilk göründüğünden çok farklıdır..

15. Oyunlar bazen ilk göründüğünden çok farklıdır..

Bölüm 256. İlk geldiklerinde pota platforma çok yakındı ama 12 metre uzağa ve 6 metre yukarı gidince asıl olay anlaşıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. O kadar övdük ama bazen Bay Yetenek bile başarısız olabiliyor, bazen...

16. O kadar övdük ama bazen Bay Yetenek bile başarısız olabiliyor, bazen...

Bölüm 101

17. Dünyaca ünlü isimlerin de konuk olduğu bir program olması, uluslararası popülaritesini kanıtlıyor.

17. Dünyaca ünlü isimlerin de konuk olduğu bir program olması, uluslararası popülaritesini kanıtlıyor.

Bölüm 135 - Konuklar Siwon ve Jackie Chan !!

18. Daha fazla fotoğrafla oyalamadan hemen videolara geçiyorum. İzlemeyi düşünenler için spoiler olabilir ama başından beri söylediğim İsim Etiketi Eleme oyunundan en önemli 10 örnek için buraya alalım sizi :)

19. Dans konusunda ne kadar başarılı olduklarından bahsetmek istemiyorum bile.. Konuk olarak gelen idol grup üyelerine nasıl uyum sağladıklarına bakın.

20. Beyler Patrice Evra'yı bilirsiniz... O da geldi evet :)

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Başka bir şey söylememe gerek yok, Running Man gelmiş geçmiş en iyi eğlence programı

21. Başka bir şey söylememe gerek yok, Running Man gelmiş geçmiş en iyi eğlence programı

Tabi benim gözümde :) Türkçe altyazılı veya İngilizce altyazılı izlemek isteyenleri Google'a davet ediyorum. Eminim çok eğleneceksiniz, çünkü aslında hiçbir şey anlatmadım.. İzlerseniz ne demek istediğimi anlarsınız ;)

Öneri bölüm sayısı yazacaktım ama baktım 264 bölümden 260'ını önereceğim, vazgeçtim. Kafanıza eseni izleyin :) 

Umarım izler, eğlenirsiniz. Çünkü ben izlerken güle güle sandalyeden düştüğümü, karnıma ağrılar girdiğini, yanaklarım gülmekten pert olunca bölümü durdurup dinlendiğimi bilirim :) 

İyi Seyirlerr..

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
302
117
64
5
5
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

onedioda running mane rastlayacağım aklıma gelmezdi eline sağlık favori bölümlerinin listesinide beklerim fdsgg

Ceren Kılıç

Benim de aklıma gelmezdi, baktım kimse yazmıyor ben yazayım ki herkes rastlasın dedim :D Ayrıntılı üye tanıtımı ve favori bölümler de gelecek çok yakında :) ... Devamını Gör

Seyma Sarıkaya

359.bölümüne kadar hepsini izlediğim halde geri dönüp eski bölümlerini tekrar izlediğim tv programı :D

Elif Erkan

Bir de bunun Abnormal Summit olanını yaparsan çok mutlu olurum bcsdjcbsdc şaka maka birilerinin running man'den haberi olması iyi bir şey