Görüş Bildir
Haberler
Köpek Klonlama Dönemi Başlıyor

Köpek Klonlama Dönemi Başlıyor

Batuhan
01.10.2015 - 12:18

İnsan klonlama hala bilimkurgu filmlerine özgü olsa da Dolly ile başlayan süreçte şimdiye kadar birçok başarılı veya başarısız klonlanmış hayvana rastladık. Güney Koreli bir şirket ise bu işi artık “seri üretime” dökmeyi amaçlıyor. Şirketin köpeğinizi kopyalamak için belirlediği ücret ise tam 100 bin dolar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2006 yılında kurulan Sooam Biotech şirket, ilk başarılı klonlama işlemini 2008 yılında bir köpek klonlayarak gerçekleştirdi. O zamandan bu yana köpek klonlamaya devam eden şirket artık bu işte ustalaştığını hissetmiş olacak ki işi ticarete dökmeye karar verdi. Web sitelerini ziyaret ettiğimizde karşımıza şöyle bir uyarı çıkıyor:

  • Köpeğiniz öldüğünde kadavrayı doğrudan buzdolabına koymadan önce ıslak havluya sarın.

  • Daha sonra köpeğinizi bu şekilde dondurucuya değil, buzdolabına koyun.

  • *Canlı doku hücrelerini saklamak için en fazla 5 gününüz var.

Uyarı her ne kadar ürkütücü görünse de meraklıları için bu işin nasıl yapıldığından bahsedelim. Aslında işlem teoride oldukça basit. Klonlanacak köpekten DNA örneği alınıyor ve daha sonra taşıyıcı başka bir donör köpekten yumurta hücresi alınıyor. Bu yumurta hücresinin özü, yani DNA’sı temizlendikten sonra işlenen iki hücre yeniden taşıyıcı köpeğe enjekte ediliyor. Sooam Biotech bu işlemi kullanarak en son bir üçüz “dünyaya getirmiş.” Köpeklerden birisi fazla yaşamasa da Phillip ve Paula çiftinin iki adet sağlıklı klon köpeği olmuş.

Bilim dünyası açısından her ne kadar heyecan verici olsa da köpek klonlama işi birçok tartışmayı da beraberinde getirmiş durumda. Aktivistler bunun doğayı aykırı olduğunu ve bu yüksek meblağların köpek barınaklarına harcanabileceğini savunuyor. Bazı uzmanlar ise klonlama işleminin epey düşük bir başarı oranına sahip olduğuna dikkat çekerek bu işin etik olmadığı görüşünde.

LOG

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
5
1
1
0
0
0