Görüş Bildir
Haberler
Kartal Zirveye Yuva Yaptı

Kartal Zirveye Yuva Yaptı

ATKN
28.12.2014 - 18:20 Son Güncelleme: 28.12.2014 - 20:57
İçeriğin Devamı Aşağıda

Beşiktaş, Süper Lig'de peşpeşe 7. galibiyetini Konya'da aldı. Kartal, Galatasaray derbisi öncesi kritik bir galibiyet alırken, ligde 2014 yılını zirve tamamladı. Beşiktaş için kötü haber Atiba'dan geldi, kırmızı kart gören Kanadalı derbide yok.

Spor Toto Süper Lig'de 15. hafta mücadelesinde Beşiktaş deplasmanda Torku Konyaspor'u 2-1 mağlup etti.

Sakat futbolcuların çokluğu nedeniyle sıkıntılı bir dönem geçiren Beşiktaş, Torku Konyaspor maçını da bazı oyuncularından yoksun çıktı. Siyah-beyazlılarda sakat futbolcular Mustafa Pektemek, Necip Uysal ve Tomas Sivok kadroda yer almadı. Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, geçen hafta 3-1 kazandıkları Akhisar Belediyespor maçına göre takımını 2 değişiklikle sahaya sürdü. Kerim Frei'nin yerine Gökhan Töre, Cenk Tosun'un yerine ise sakatlığı geçen Demba Ba ilk 11'de görev aldı.

Son maçlarda aldığı kötü sonuçlardan sonra kadroda revizyona giden yeşil-beyazlılarda ise Alexander Hleb'in yanı sıra, Dimitar Rangelov, Tolga Ünlü, Jagos Vukovic ve Özgür Özkaya 18 kişilik maç kadrosuna dahil edilmedi. Torku Konyaspor evindeki Galatasaray maçından 2 değişiklikle sahaya çıktı. Hleb'in yerine Mehmet Güven, Rangelov'un yerine de Djalma ilk 11'de şans buldu.

Ev sahibi Torku Konyaspor'un baskısıyla oynanan ilk yarıda Kartal girdiği tek pozisyonda golü buldu. 20. dakikada Kaleci Tolga'nın uzun pasıyla ceza sahasına hareketlenen ve topu önünde bulan Gökhan'ın şutunda, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu.

İlk yarının kalan dakikalarda başka gol olmadı ve ilk yarıyı Beşiktaş 1-0 önde kapattı.

İkinci yarıda ilk 45 dakikanın kopyası gibiydi. Konya ekibi oyunda baskıyı kurdu, ancak Beşiktaş 58. dakikada bir geldi pir geldi. Olcay'ın ceza alanı önünde indirdiği topa Sosa, düzgün bir vuruşla farkı ikiye çıkardı.

82. dakikada Torje'nin yerde kalmasıyla hakem Halis Özkahya penaltı noktasını gösterdi. Penaltı atışı sırasında bir sarı kartı daha gören Atiba takımını 10 kişi bıraktı. Beyaz noktanın başına geçen Hasan Kabze farkı bire indirdi.

Süper Lig'de peşpeşe 7. galibiyetini alan Kartal 36 puanla zirvedeki yerini korudu. Peşpeşe 3. yenilgisini alan Torku Konyaspor ise 16 puanda kaldı.

Lig Tv

Kaynak: http://www.ligtv.com.tr/haber/tkonyas...

Beşiktaş, Süper Lig'de kırmızı kart gördüğü son 10 maçta sadece 2 kez kaybetti.

Halis Özkahya, son 4 sezonda Beşiktaş'ın 10 maçını yönetti ve 7 kez kırmızı kart gösterdi.

Olcay Şahan ligde son 4 maçta 3. asistini yaptı.

Beşiktaş bu sezon Süper Lig'de en çok kırmızı kart gören takım. (6)

İçeriğin Devamı Aşağıda

Gökhan Töre ligde üst üste 2 maçta da gol buldu ve bu golleri sağ ayağıyla kaydetti.

Beşiktaş, deplasmanda Torku Konyaspor ile oynadığı son 3 maçı berabere bitirdi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0