Görüş Bildir
Haberler
Konu 'Yağma': Soylu, Erdoğan'ı Yalanlamayı Sürdürüyor

Konu 'Yağma': Soylu, Erdoğan'ı Yalanlamayı Sürdürüyor

Emre Ordu
18.02.2023 - 16:25 Son Güncelleme: 18.02.2023 - 19:07

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın OHAL'e gerekçe olarak sunduğu yağma iddiasını bir kez daha yalanladı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından ilan ettiği OHAL'e gerekçe olarak gösterdiği yağma iddiaları hakkında yeniden açıklama yaptı. Soylu, iddialar için 'iftira' dedi. 

Kahramanmaraş'da meydana gelen ve 10 ilde yıkıma sebep olan depremin ardından yağma iddiaları gündeme gelmiş, sosyal medyada bazı videolar paylaşılmıştı. 

Depremden bir gün sonra açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yağma iddialarına ilişkin 'Bütün arkadaşlarımızla sahadayız. Bazı yerlerde yağma haberleri söz konusu. 1-2 münferit durum söz konusu. Onlar da tespit edildiler. Türkiye'de böyle bir durum yoktur' demişti.

"Devlet OHAL ile yağmalamalara müdahale edecek"

"Devlet OHAL ile yağmalamalara müdahale edecek"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, üç gün sonra yaptığı açıklamada Soylu'nun aksine deprem bölgesinde yağmalamalar olduğunu belirtmişti. Erdoğan, depremin vurduğu kentlerde ilan edilen OHAL sayesinde yağmacılıkla mücadele edileceğini kaydetmişti:

'Türkiye’de bu süreci istismar eden, ticarette yolsuzluklara giden tüm tefecilere, fitne fesat gruplarına karşı OHAL ile müdahale etme imkânını devlete vermiş olacak. Bazı yerlerde maalesef marketlere yağmalama çalışmaları oluyor. Bu yağmalamalara da OHAL ile devlet parlamentodan yetkiyi alarak müdahale edecek'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Erdoğan'ın ardından yaptığı açıklamada yağma iddialarını yalanlamayı sürdürmüştü. Soylu, ihbarların yüzde 99.9'unun asılsız olduğunu dile getirmişti.

"Hiçbir yerde böyle bir olay söz konusu değil" 📹

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dün CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın programına bağlanan Soylu, yağma iddialarını bir kez daha yalanladı ve 'Hiçbir yerde böyle bir olay söz konusu değil' dedi.

Yayının ilgili kısmını Twitter’dan paylaşan Soylu 'Yağma iftirası. ‘Yağma var’ iftirasıyla hem bu devlete hem de vatandaşa iftira atıyorlar. İhbarların yüzde 99’u sahte çıkıyor…' diye not düştü.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
80
55
11
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Erol Kayar

Yağmadan tutuklanan insanlar yok mu? Yağma yoksa niye tutuklandılar? İnternetteki yağma videoları göz yanılması mı? Yüzde 99 oranını kim hesapladı? Babam böy... Devamını Gör

Esat Bora

zkzskzkzzk🤣

Leon10Rhymer

Depreme müdahale gibi yağmayada müdahaleye 3 gün sonra gidip ortada ne yağmalanıcak dükkan nede yağmacı kaldığını görünce " Asılsız ihbar " derler laleler.

H Mert Fırtına

Arkadaşlar, süleyman soylu nun yaşadığı paralel evren ile bizim evrenimiz çakışıyor, o yüzden bunları söylüyor, onun tarafında hiçbir sorun yokken bizim tara... Devamını Gör