Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan ve Soylu'dan Çelişkili 'Yağma' Açıklamaları

Erdoğan ve Soylu'dan Çelişkili 'Yağma' Açıklamaları

Emre Ordu
10.02.2023 - 11:17 Son Güncelleme: 18.02.2023 - 16:20

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun deprem bölgesindeki yağma iddialarına ilişkin birbirleriyle çelişen açıklamalar yapması dikkat çekti. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kahramanmaraş'da meydana gelen ve 10 ilde yıkıma sebep olan depremin ardından yağma iddiaları gündeme gelmiş, sosyal medyada bazı videolar paylaşılmıştı. 

Depremden bir gün sonra açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yağma iddialarına ilişkin 'Bütün arkadaşlarımızla sahadayız. Bazı yerlerde yağma haberleri söz konusu. 1-2 münferit durum söz konusu. Onlar da tespit edildiler. Türkiye'de böyle bir durum yoktur. Bu olayları böyle bir durumda büyütmek bize karşı değil, vatandaşımıza karşı yanlıştır' demişti.

"Devlet OHAL ile yağmalamalara müdahale edecek"

"Devlet OHAL ile yağmalamalara müdahale edecek"

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün Gaziantep'teki incelemelerinin ardından açıklama yapmıştı. 

Depremin vurduğu 10 ilde ilan edilen 3 aylık OHAL’in Meclis’te yapılacak oylamayla yürürlüğe gireceğini belirten Erdoğan, 'Türkiye’de bu süreci istismar eden, ticarette yolsuzluklara giden tüm tefecilere, fitne fesat gruplarına karşı OHAL ile müdahale etme imkânını devlete vermiş olacak. Bazı yerlerde maalesef marketlere yağmalama çalışmaları oluyor. Bu yağmalamalara da OHAL ile devlet parlamentodan yetkiyi alarak müdahale edecek' ifadelerini kullanmıştı.

"Yağma ihbarlarının yüzde 99,9'unun asılsız"

"Yağma ihbarlarının yüzde 99,9'unun asılsız"
İçeriğin Devamı Aşağıda

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kahramanmaraş Afet Kriz Merkezi'nde dün gece yaptığı açıklamada bir kez daha yağma iddialarına değindi. Yağma ihbarlarının yüzde 99,9'unun asılsız olduğunu vurgulayan Soylu 'Asılsız ihbar olmasının temel sebebi bazen vatandaş evinin korunmasını istiyor. Bazen vatadaş evinden bir şeyler alıyor. Şurada bir ayakkabı mağazası var 4 gündür camları kırık bir tane ayakkabı alınmış değil. Bir güvensizlik algısı oluşturup milletin değerleri ile oynamak yanlıştır' diye konuştu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
92
40
13
4
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
rcpbyrm

emir gelir " ben aslında öyle demedim , çarpıtıldı." denilir , olay biter. geri vites yapmayı severler.

yengegeldikmi

Şimdi yağma var diyene mi inanıyoruz yok diyene mi?

aorhan

iki ucu b*klu değnek

Metin Yılmaz

suriye aşığı heriften ne bekliyorsunuz kendi vatandaşlarına laf gelmesin diye çırpınıyor